[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na [...]
[...] wagę. Warto też zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Niestety obecnie nic nie widać, ale na oko raczej nie jest dobrze określać zapotrzebowanie, ze względu na fakt, że możemy nie doszacować lub przeszacować ilość energii, którą potrzebujemy. Zachęcam do skorzystania z poniższego kalkulatora:
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Jak chcesz zacząć redukcję to najlepiej oblicz swoje zapotrzebowanie korzystając z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] domowe sposoby wyliczania kalorii itp. Jem tyle żeby nie czuć dotkliwego głodu i mieć siłę do ćwiczeń. Generalnie około 0,5 kg piersi z kurczaka/indyka dziennie, jajka, ryby, warzywa, maks 0,5 kg owoców, twarogi, kefiry, jogurty, płatki owsiane i kukurydziane itp.. Sól w minimalnych ilościach w dni treningowe, słodyczy unikam w miarę [...]
[...] materac w naszym pokoju. Dzis spie na podlodze :)) Aktywnosc: rozciaganie od fizjo + glownie spacery, plus dzis nauczylam sie plywac kajakiem %-) jest super, czuje rece i barki, no i widoczki git. Moge nimi pospamowac ;) Nauczylam sie tez lowic ryby. Zlapalam 4 najmniejsze w jeziorze }:-( Zmieniony przez - Teapot w dniu 2017-01-27 10:34:49
[...] czasu słoneczny weekend :) az głupio nie skorzystać. Na plaży były gigantyczne fale. W ogóle strasznie dużo ostatnio utonięć... ludzie kompletnie nue uważają - lowia ryby na skałach bez żadnego zabezpieczenia, pływają nie przy ratownikach... ech. Eveline, No wlasnie taki paradoks - jak nie robie kompletnie NIC to jestem wręcz zmęczona [...]
Ja akurat kupuje mrożona rybę najczęściej, aldi ma taka w woreczkach próżniowych po 150g, wiec bardzo wygodna sprawa. $17.99/kg (ok 54zl). Świeże ryby sa sporo droższe, ponad $30/kg.
[...] Plus rybki, rybki moge codziennie. Apropos ryb - luby wracajac z silowni wczoraj (nadal chodzi i chwali sie ile to wyciskal ;-) ) zahaczyl o rybny - kupil pyszny kawalek ryby (mowil ze makrela, ale to byl gigantyczny dzwonek - wieksze toto od lososia). Pyszne biale mieso! Musze zrobic dochodzenie, bo chetnie bym mu ta porcje ukradla, taka [...]
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] bardzo istotne jest to ile i jakie źródła białka dostarczamy wraz z dietą. Wśród najbardziej wartościowych wyróżnić można: - mięsa (wieprzowina, wołowina, drób, podroby), - ryby (różnego rodzaju świeże lub mrożone filety), - jajka, - nabiał, - odżywki białkowe. To właśnie odżywki białkowe są suplementami diety specjalnego przeznaczenia [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]