Jedno z najbardziej nietrafionych produktów mięsnych, na jakie trafiłem w ostatnich latach, to mięsa sezonowe z Biedronki "Czas na grill". :) A jeśli chodzi o ryby, to po prostu kwestia spróbowania i decyzji, metodą prób i błędów :) Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2021-10-22 22:03:50
A rybka była wędzona? Generalnie karp, makrela i halibut to ryby, po których może "się odbijać"%-) Polecam Ci sandacza i pstrąga.:-) Zmieniony przez - Aaaarielkaaaa w dniu 2021-10-23 00:33:02
A rybka była wędzona? Generalnie karp, makrela i halibut to ryby, po których może "się odbijać"%-) Polecam Ci sandacza i pstrąga.:-) Zmieniony przez - Aaaarielkaaaa w dniu 2021-10-23 00:33:02 Tak to była makrela wędzona :-)
[...] roślinnego i jednocześnie zachęca do zmniejszenia spożycia czerwonego mięsa, nasyconych tłuszczy i nabiału. Źródłem białka są tutaj przede wszystkim ryby, drób i owoce morza. Zakłada również spożywanie zdrowych tłuszczy pochodzących z ryb, oliwy z oliwek, pestek i orzechów. Okazuje się, że taki sposób żywienia wpływa [...]
[...] niezależnie od płci. Jeżeli codzienna dieta nie dostarcza około 1,6 – 2,2 g białka na każdy kilogram masy ciała ze źródeł takich jak jaja, nabiał, mięsa, podroby czy ryby i owoce morza oraz nasiona roślin strączkowych, odżywki białkowe mogą odegrać kluczową rolę. Stosować je można zarówno jako koktajl białkowy pomiędzy posiłkami i / lub [...]
Aaaaa, to wiele wyjaśnia.:-P Generalnie tłuste ryby nie są odpowiednie dla osób z wrażliwym żołądkiem, a tłuste&wędzone to już w ogóle.8-) Zmieniony przez - Aaaarielkaaaa w dniu 2021-10-23 12:51:51
[...] mięsa jest lepsza dla organizmu, ale nie zawsze tak jest. Dieta roślinna również może być mocno przetworzona, bogata w szkodliwe składniki, a dieta zawierająca chude mięso i ryby z dobrego źródła wcale nie musi być zła. Mniej istotne jest, jaki system żywienia stosujemy, istotna jest jakość i pochodzenie tego, co jemy. „Wegetarianizm gwarantuje [...]
[...] słonecznika i dyni Oczywiście co jakiś czas wpadną lody, kawałek pizzy, albo domowe ciasto. Poza tym co najmniej raz w tygodniu są podroby wątróbka, serca albo żołądki i ryby(zazwyczaj mrożone) Jak nie jestem na redukcji to głodny nie chodzę :) Ja trzymam okno różnie. Pracuje na 3 zmiany i nocki zawsze rozwalają system i cały zegar [...]
[...] bez sosu i sera xD, powiem szczerze dobre mają te kanapki. W hotelu była zupa pieczarkowa, ryba z ziemniakami surówki ja sobie dorzuciłem kure wędzona bo białko, a tej ryby niewiele xD, do tego kawałek ciasta. Wieczorem jeszcze przed snem twaróg, skyr i wpc i lulu więc luz. W hotelu takie baj**ongo że szok i to większość stare pruchno się [...]
[...] sa mega ważne. U mnie już przed calym cyklem mialem poziomy niskie cholesterolu generalnie wszystko bardzo dobre ale niskie. Ja jem teraz właściwie tylko oliwę, orzechy, ryby, 5g omega. Chia czasem do owsianek. Olej lniany a i tak nisko. Już np nie jem twarogu półtłustego tylko chudy i do tego wlewam oliwe etc. Tu będę czuwał żeby master [...]
[...] no bo też proteiny. I później go obserwowałem, poważnie, między seriami łyżka jogurtu do mordy. Skończył trening, otworzył pojemnik, brudnymi łapami złapał te kawałki ryby, zjadł, wytarł ręce w spodenki i poszedł%-) także jak widzimy kogoś robiącego przysiady na smithie na bosu w pasie i z gumami na kolanach, to pamiętajmy, że to jeszcze [...]
[...] często tak mają że myślą że jedzą dużo a w praktyce wychodzi mało. Kaloryczność oczywiście najłatwiej zwiększyć tłuszczem np. oleje, orzechy, nasiona, jajka, mięso, tłuste ryby, nabiał. Można zrobić zdrowe kaloryczne przekąski, np. w postaci ciastek owsianych z orzechami i nasionami (np. dynia, słonecznik, sezam, siemię lniane). Można zrobić [...]
[...] Dawid Cnota się do zamówienia dołączył i niebawem paka 40kg przyjdzie z UK od kumpla mojego, przed trneingiem ryż + ryba bo odkryłem, że to jest najmniej siedzący mi na kichach i najlepiej strawny posiłek dla mnie przed treningiem, po treningu słodkie płatki i na noc kleik + kura. Ogólnie to źródło białka to mięso, ryby, jaja i 1x dziennie WPI
[...] inny. Skąd się biorą niedobory witaminy B12? Według klasycznych opracowań typowe źródła witaminy B12 w diecie to pokarmy pochodzenia zwierzęcego: mięso, mleko, jaja, ryby i skorupiaki. Może się zdarzyć, iż dana osoba spożywa odpowiednią ilość bogatego w witaminę B12 pokarmu, ale cierpi z powodu upośledzonego jej wchłaniania. Czasem jest [...]
[...] proporcji w diecie nie będzie wpływało pozytywnie na funkcjonowanie naszego organizmu. Niestety o źródła kwasów tłuszczowych omega 3 nie jest łatwo. W przyszłym EPA i DHA są to w zasadzie tylko tłuste ryby morskie, a omega 6 bardzo łatwo jest dostarczyć z pestki dyni, słonecznika, oleju z pestek winogron, słonecznikowego, czy masła orzechowego.
[...] węgli (a może nawet większą część z dnia) i solidną porcję białka, sosy gotowe tez stosuj okazyjnie, a nie jako baza, korzystaj ze zdrowych tłuszczów – oliwa, awokado, ryby, orzechy tosty, dżem, cukier – kiepskie śniadanie, ale np. po treningu jak dodałbyś tam jakieś źródło białka to już by można było przymknąć oko, tuńczyk z puszki tez [...]
[...] to co dobrze Ci się trawi, co dobrze przyswajasz, po czym dobrze się czujesz ;p Ogólnie co tolerujesz, posiłki na słodko też ogólnie lepiej większości wchodzą niż na słono więc też w ciągu dnia warto mieć 2 posiłki na słodko. w jednym np zamiast mięsa to odżywka białkowa która też się lepiej trawi. ogólnie np ryby chude tez będą dobrą opcją ;)
[...] ten lipcowy okazał się fejkowy po badaniach (testo poniżej normy) od sierpnia jak wyżej pisalem e3d Dieta ok 3100 kcal. Przybliżone: bialko 190g wegle 400g tłuszcze70g (ryby,indyk, odżywka białkowa, skyr, kefir, żólty ser, ziemniaki, płatki owsiane, jaja, pieczywo ziarniste, orzechy, warzywa świeże, banany,) oczywiście na tym nie koniec. [...]
[...] białko i tłuszcz obniżały wartość indeksu glikemicznego potrawy, jednakże nie mogę dotrzeć do żadnego wzoru lub sposobu naliczania tej obniżki. Jak zjem 50 g makaronu 100 g ryby oraz 20 g oleju jaki będzie indeks całej potrawy i jak to wyliczyć? W kalkulatorach do których dotarłam IG całej potrawy zostaje takie jak samego makaronu, ( ryba i olej [...]
[...] mówimy o tych typowo prozdrowotnych dostosuję do posiłków.. nie wyobrażam sobie na przykład łyknąć a kwasów tłuszczowych omega-3 między posiłkami bo mocno by mi się one odbijały i czułbym praktycznie przez cały czas posmak ryby. Oczywiście należy też pamiętać o zasadzie aby silnych antyoksydantów jak i adaptogenów nie stosować okołotreningowo