[...] Jeżeli chodzi o dietę, to eliminacja produktów przetworzonych, jak słodycze, fast food, przekąski, przetwory, itp. Warto jeść kasze, ryże, ziemniaki, płatki, mięsa, ryby, nabiał, jajka, warzywa, owoce, oleje, orzechy, nasiona. W przypadku aktywności fizycznej np trening z gumami i obciążeniem własnego ciała. Do tego jakieś sporty [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Widzę z jedzeniem wracasz do korzeni... I nie ma w tym przenośni :-D Na dobre do korzeni zimą wrócę. Serwowane będą ryby, dziczyzna i ... korzenie właśnie %-) Żeby tylko zęby wytrzymały te łupiny, łuski i muszle... No i żeby nie najmłodszy już żołądek kwasu solnego nadążył produkować. Żołądek to najmocniejszy organ mojego mła. Wszystko przyjmie, [...]
Bo jak mozna nie jesc twarogu? :) Białko to u mnie przede wszystkim twaróg. Bez niego moze jadłbym ze 20g :D Można, mi nie zawsze chodzi. W Twoim wypadku wchodzi Twaróg, bo jesteś uzależniony od słodkiego, a ciężko zrobić mięso czy ryby na słodko (choć się da).
[...] wapnia i baktierii fermentacji mlekowej. https://potreningu.pl/artykuly/dietetyka-i-zdrowe-odzywianie/dlaczego-warto-wlaczyc-jogurt-do-diety-1356 Chodzi mi o połączenie ryby i nabiału, bo coś kiedyś słyszałem że nie wolno ryby łączyć z jakimiś jogurtami, mlekiem i dlatego pytam, mam sałatkę zrobiona z poprzedniego posiłku i jest w niej [...]
Pierwsze słyszę o tym, ze nie można łączyć ryby z nabiałem. W Takiej sytuacji śledzie ze śmietaną/jogurtem byłyby niedopuszczalne. Nie widzę tutaj jakiejkolwiek zależności. Ewentualnie warto patrzeć indywidualnie. Każdy z nas ma inaczej funkcjonujący układ trawienny. Jeżeli po zjedzeniu ryby z nabiałem zaobserwujesz wzdęcia, gazy, biegunkę, to jak [...]
Czytając co piszesz, to zapytam tak. Kreatynę kupiłeś, a jak z dietą? to spoko ale dawke chyba zmniejsze bo glowa mnie aż po tym boli. Diete cały czas udoskonalam.Jem napewno wiecej niż wczesniej jak dlamnie to duzo staram sie jesc ryz kurczaka jajka jogurty sery ryby i wiadomo troche slodyczy i fast foodów
[...] „nudny” posiłek. 160 g piersi z kurczaka 280 g białego ryżu 80 g domowej roboty guacamole Posiłek czwarty ma 678 kalorii i jest posiłkiem przedtreningowym. 190 g białej ryby 300 g białego ryżu 1 łyżka oleju kokosowego warzywa Po treningu Chris spożywa swój piąty posiłek, który ma aż 1101 kalorii. Mówi, że jest jego ulubionym w ciągu dnia. [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] budowaniu układu kostnego i „stała się” pewnego rodzaju hormonem. Obecnie ludzie czerpią witaminę D z syntezy przezskórnej, a także z produktów spożywczych takich jak tłuste ryby i niektóre organizmy morskie, a także niektóre grzyby, czy żółtko jaja kurzego. Ponadto rozwój technologii żywności pozwala na pozyskiwanie pewnych ilości witaminy D z [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] wpływ trenbolonu na zmniejszone unikanie drapieżników odnotowano w temperaturze 30°C (samce stały się mniej reaktywne na symulowane zagrożenie) w eksperymencie z labiryntem ryby narażone na trenbolon badały labirynt szybciej niż ryby z grupy kontrolnej, ale tylko w temperaturze 20°C. Naukowcy sugerują, że wykrywane w wodzie stężenia [...]
Cześć! Powiem szczerze, że dość długo zajęło mi znalezienie preparatu, o którym piszesz. Patrząc na jego opis i reklamę oraz fakt, że brak w nim składu mogę od razu napisać, że jest to kolokwialnie mówiąc "pic na wodę". Aby zbudować mięśnie nie wystarczy brać jakieś tabletki, należy ciężko trenować siłowo, spożywać więcej kalorii niż się [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] się sporo innych, lepszej jakości produktów niż jakieś mielonki. Nie wiem w jakim kraju jesteś, ale w Lidlu, czy Biedronce można kupić produkty o wysokiej zawartości np. białka, które są gotowe do spożycia, np. pieczona/wędzona pierś z kurczaka/indyka, wędzone ryby (makrela, łosoś), tuńczyk w puszcze, skyr, twarogi, serki wiejskie i wiele innych.