Ryby z puszki nie są optymalnym rozwiązaniem, celuj w świeże które stanowią bogate źródło DHA i EPA. Banan po treningu jest zbędny jak ten lunch - zredukuj ilośc mięsa w ciągu dnia, za to dodaj więcej białka do śniadania. Zawsze możesz kupić WPC aby było pewnym urozmaiceniem w menu.
Ryby postaram się zamienić na świeże chociaż co drugi dzień, a posiłek wpisany jako lunch jest taki bo nie mam przerwy w pracy do 15, więc jem coś w biegu żeby nie być głodny. Mięso z drugiego śniadania rozłoże też na pierwsze. Wstawię wieczorem dodatkowe rozpiski diet i będę prosił o dalsze rady.
[...] warzyw, - orzechów, pestek, nasion, - nabiału, - otrębów. Bazować więc należy na źródłach białka i tłuszczów, czyli np.: - wieprzowina, wołowina, cielęcina, kurczak, indyk, ryby, podroby, nabiał, jaja, - orzechy, pestki, nasiona, oliwa z oliwek, olej kokosowy, lniany, rydzowy, awokado, masło, smalec. Przepisy zależne są w dużej mierze od naszych [...]
Cześć, jak wiadomo część hodowlanych ryb to tak naprawdę ścierwo, a nie mięso np. łosoś hodowlany z Norwegii. Podobnie jest z dorszem. Czy są jednak ryby hodowlane po które można sięgać z większym spokojem (wiadomo, że zależy to od sposobu hodowli, ale chodzi mi o "powszechne praktyki"). Czy jednak lepiej kupować tylko dzikie ryby?
Wszystko zależy od tego jak ryba jest hodowana, czym karmiona. Dlatego przeważnie kupuje ryby z połowu jakiś mintaj, morszczuk. A co sądzisz o dorszu atlantyckim, dzikim łososiu?
[...] być uważnym. W diecie naszych dzieci warto uwzględnić mleko i produkty mleczne w racjonalnych dawkach. Oczywiście poza tymi produktami powinno znaleźć się również mięso, ryby, wartościowe, nieprzetworzone węglowodany, a także orzechy, nasiona, oliwa z oliwek, warzywa, owoce. Powinniśmy starać się zapewnić naszym pociechom nie tylko [...]
Ja tak mam tylko po twarogu dlatego zawsze kombinowalem jakies ryby,albo jajka (tluszcz i bialko), bo to mnie nie goni nawet 8 godzin. Kiedys, gdy stosowalem diete bawarska (golonka i piwo,haha) to 2-3 piwa do poduszki nie daly rady mnie obudzic wczesniej niz po 6u godzinach. Zeby nie bylo niedomowien....nie lalem przez sen :) Zmieniony przez - [...]
Ogólnie staram się wplatać różne mięso do diety (nie tylko mięso z piersi kurczaka) czasami jest to mięso chude czasami tłustsze oraz ryby. Na kolacje ziemniaki w postaci frytek, przygotowanych w piekarniku. Na co mogę zamienić słonecznik ? /SFD/2018/3/17/612587d46d434b128e2ae5b6050ef31d.jpg
[...] cukini 1 cebulka dymka 50g quinoa 10g oleju kokosowego piórka dymki Jak zrobić: Pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy. Natkę pietruszki dokładnie płuczemy i wpychamy do środka ryby - tyle ile wejdzie. Rybę grubo nacieramy solą - TYLKO SKóRĘ. Jeśli zostanie nam soli wysypujemy ja na folię aluminiową i układamy na niej rybę. Na wierzch naszego [...]
[...] to patelnia jak każda, tyle, że wzroki robi - można używać bez przeszkód. Sałatki jak najbardziej - liczy sie dobór składników - kiepski tuńczyk, z kiepska kukurydzą - to słaby odżywczo posiłek. Ryby jada się po obróbce termicznej. Wyjątek stanowi Smeagol; - on je ryby na surowo ;-) Steki się smaży. Nie widzę innej możliwości zrobienia steków.
[...] i śmietance. Majonez nie jest chyba zbyt zdrowy i jest bardzo kaloryczny. Ale te dwa razy w tygodniu? Ryby jada się po obróbce termicznej. Wyjątek stanowi Smeagol; - on je ryby na surowo ;-) Tak, wiem, że ryby jadamy po obróbce. Tylko właśnie zastanawia mnie czy nie tracą wtedy tych cennych omega-3 podczas smażenia, grillowania, pieczenia (czy [...]
Wygląda to jakby osoba, która nie chce diety low carb była zmuszona do zmiany diety zbilansowanej tylko po to, żeby ilości makroskładników odpowiadały założeniom low carb. Masz tłuste mięsa, ryby, jaja a Ty dajesz chude mięso, chudy twaróg.
[...] do zaburzeń gospodarki hormonalnej. Zalecana ilość tłuszczu w diecie to 1-1,5 g/kg masy ciała. Wśród ich źródeł warto wymienić: - jaja, - tłuste mięsa, - masło, - ryby, - nabiał, - olej kokosowy, lniany, oliwa z oliwek, - orzechy, pestki, nasiona. Sugeruję Ci zapoznać się z podstawami odżywiania i ułożyć dietę od początku, zaczynając [...]
[...] w czasie gotowania czy smażenia. Najczęściej uczulające gatunki: dorsz, który zawiera ponad 30 antygenów, śledź, szprot, węgorz, tuńczyk, łosoś, karp, okoń. U uczulonych na ryby może także wystąpić alergia na kawior. Niepożądane reakcje na ryby nie zawsze są skutkiem alergii na ryby. Niektóre gatunki ryb zawierają dużo histaminy (np. śledzie, [...]