co do makaronu rozumiem że tw 200g to już po ugotowaniu jest bo z tabel tak wynika, ryże 150g przed ugotowaniem ? Zmieniłem wartości odżywcze makaronu. Nie wiem czy o to Ci chodziło.. Zawsze odmierzam 150g makaronu przed ugotowaniem, a wiadomo po ugotowaniu napęcznieje i jest go trochę więcej. Jak mam w takim razie to liczyć? Wędliny i orzechy [...]
[...] nie powtarza się częściej niż 2, max 3 razy w tygodniu, a w pozostałe dni wybierz coś innego, ale także bazujące na produktach o wysokiej zawartości białka, np. chudy ser, ryba, owsianka z odżywką białkową. Nie jestem zwolenniczką przekąsek między posiłkami, ale w Twoim przypadku ta przerwa jest wyjątkowo długa. Zatem, myślę że przekąska [...]
[...] Szczególnie, że będziesz stosował go codziennie, a ryb tak i tak raczej nikt codziennie nie spożywa, więc będzie całkiem sporo. Szczególnie, jeżeli czasami ta tłusta ryba morska wpadnie w posiłkach. Poza tym, to co mogę zasugerować, to zwrócenie uwagi na proporcje kwasów tłuszczowych w diecie. Nie tylko omega 3 w stosunku do omega 6, ale [...]
[...] B12 w żywności - to znaczy przekształcać ją w nieaktywne analogi, które wręcz pogłębiają niedobory, ponieważ konkurują z aktywną formą w organizmie... dlatego, produkty bogate w B12 nie są jakoś szczególnie dobrym wyborem, ale jeśli nie jadamy każdego posiłku z mikrofali, to spoko. Poza tym, ryba czy wątróbka raz na czas dostarcza masę B12.
Każdy, kto chce zmienić swój styl życia, w tym i sylwetkę powinien wiedzieć o tym, co należy jeść jako podstawowe źródła składników odżywczych. Wśród nich wyróżnić należy źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Kolejno zalecane źródła znaleźć możemy w tematach: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
Staram się jadać lekko , głównie posiłki domowe . Rano musli z jogurtem , obiad ryba , kurczak lub inne mięso plus sałatka i ryż lub Kuskus. Kolacja jogurt lub serek . Między posiłkami czasem zblendowane owoce . Przed treningiem często kawa bo na siłowni jestem zwykle o 20.00 i dosyć zmęczony więc staram się jakoś pobudzić . Co sądzicie o takim [...]
Witam, Pieczywo jest nieodłącznym elementem większości osób. Sporo osób lubi zjeść kawałek chleba, czy bułkę, z mięsem, rybą, nabiałem, czy jajkami. Warto jednak wiedzieć o tym jakie pieczywo należy wybierać kupując je w sklepach. Bez wątpienia nie powinno być to pieczywo pszenne. Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2021-03-14 17:16:22
[...] tutaj reagował w inny sposób. Ja np. mogę łączyć bardzo różne smaki w posiłku i nie mam z tym większych problemów. Np. makaron ze skyrem, erytrytolem i owocami. Następnie ryba z kapustą kiszoną i oliwą z oliwek. Chyba nigdy nie miałem jakichś problemów trawiennych z tego powodu. Warto jednak obserwować swój organizm i wyciągać wnioski z tego, [...]
[...] posiłek. Na przykład: Źródłem białka może być już upieczone mięso gyros (pierś z kurczaka z przyprawami, pocięta w kawałki), czy wędzona pierś z kurczaka lub chociażby ryba z puszki taka jak makrela czy tuńczyk. Źródłem węglowodanów mogą być owoce lub płatki owsiane albo widziałem w niektórych sklepach ugotowany ryż w torebkach, który [...]
[...] odrobinie inwencji twórczej będziesz w stanie przygotować nie tylko wartościowy, ale także smaczny posiłek. Grillowany kurczak, pieczona wieprzowina lub gotowana na parze ryba z ryżem, makaronem albo kaszą i warzywami oraz dodatkiem ziołowego sosu smakować może całkiem przyjemnie. Luksusem byłby dostęp do mikrofali w której taką potrawę można [...]
Śniadanie: -owsianka (mleko 1,5%/0,5%) z borówkami i jagodami i bananem - (nie mam pomysłu na nic innego) Drugie Śniadanie: - chleb razowy -szynka z piersi kurczaka Obiad: -ziemniaki (rzadko)/ryż/makaron/kasza z kurczakiem/rybą Kolacja: -twaróg chudy z serkiem wiejskim i jogurtem naturalnym -omlet z 4 jaj -jajecznica z 4 jaj z serem żółtym i [...]
[...] Produkty puszkowane nie zawsze muszą być niezdrowe. Aby sprawdzić czy taki produkt niesie za sobą ryzyko warto przeczytać jego skład. Gdzie i w jaki sposób została pozyskana ryba, skąd pochodzą warzywa, jaki jest używany tłuszcz (czy jest to olej słonecznikowy, a może oliwa z oliwek). Jeżeli ryby były "hodowane", to warto sobie darować konsumpcję [...]
[...] białkową sugerujsz nam, że nie wiesz do czego ona służy. Polecam poczytać na ten temat,skoro już ją stosujesz. Odżywka białkowa to produkt spożywczy, taki sam jak mięso, ryba, czy nabiał - źródło białka. To tak samo jakbyś napisał czy ktoś kto je mięso może stosować kreatynę. [...]
[...] jest zbyt tłusta. Generalnie każde nieprzetworzone żarcie będzie sycące i objętościowe. Swojskie frytki z piekarnika, kasza bulgur/kuskus/kukurydziana, jakieś chude mięso/ryba z sosem na bazie jogurtu naturalnego + warzywa albo dietetyczny deser. Pudding ze skrobi ziemniaczanej z odżywką proteinową - znajdziesz bez problemu na YT. Zmieniony [...]
[...] minut, to sugerowałabym wypić WPC z wodą, następnie zrobić kardio, a następnie zjeść kompletny posiłek bazujący na konwencjonalnej żywności. Najlepszym wyborem będzie chuda ryba typu dorsz mintaj lub pierś z kurczaka /indyka, a do tego ryż i jakieś warzywa, a jeśli będziesz miał jeszcze ochotę, to oczywiście owoc najlepiej nisko fruktozowy. [...]
[...] różnicy. Ogólnie warto znać takie podstawy jak to, że 100g ryżu/kaszy/makaronu/płatków/wafli ryżowych liczysz jako 80g węglowodanów, albo 100g piersi z indyka/kurczaka/chuda ryba,100g twarogu/serka wiejskiego to jako 20g białka, że 1 jajko to 5g tłuszczu i 6g białka, że 100g białek jaj to 10g białka, 10g oliwy z oliwek/oleju kokosowego/oleju [...]
[...] osobę, czy lubi ryby i jeśliby niemal zwymiotowała przede mną, kazałbym jej przyjmować łyżkę tranu , najlepszy produkowany jest przez firmę Carlson i wcale nie smakuje jak ryba. Prawdopodobnie są też inne, równie dobre. Większość ludzi w końcu zaczyna przyjmować suplementy tłuszczy Omega 3, ponieważ większość nie je dostatecznej ilości ryb, [...]