[...] wytwarzanych przez nią enzymów, z których niektóre, jak się sądzi, wykazują działanie rakotwórcze. Z badań wynika, że prowadzić to może do zmniejszenia ryzyka wystąpienia raka jelita grubego. Należy zaznaczyć, że niekorzystne zmiany w składzie mikroflory jelitowej pogłębiają się wraz z wiekiem, co wskazywałoby na celowość spożywania [...]
[...] białko ma silne właściwości rakotwórcze i mutagenne (zmieniające kod genetyczny), a niektóre związki wyizolowane z ogrzewanego białka podane zwierzętom wywoływały u nich raka. Cukier mleczny i tłuszcz również ulegają zmianom pod wpływem ogrzewania i również mogą przekształcić się w substancje rakotwórcze i mutagenne. Australijski naukowiec [...]
[...] mistrz świata z 1978 roku, Holender Gerrie Knetemann. Przyczyną zgonu był atak serca Były kapitan Liverpoolu i piłkarskiej reprezentacji Anglii Emlyn Hughes zmarł na raka mózgu w wieku 57 lat. Po zakończeniu sportowej kariery był komentatorem sportowym w brytyjskiej telewizji. Lennox Miller z Jamajki, zdobywca srebrnego (Meksyk 1968) i [...]
[...] człowieka dzięki zastosowaniu takiej samej diety. Zwolennicy tej diety słusznie zakładają, że jaskiniowcy nie byli grubi i że nie umierali na skutek chorób serca, raka, czy cukrzycy. Ale wątpię, że było to zasługą diety. Po pierwsze, nie mieli oni łatwego dostepu do takiej żywności, jaką my mamy dzisiaj, ale uwierz mi, gdybyśmy Ty i ja [...]
[...] należy odpowiedniej diety i ćwiczeń zaleconych przez lekarza. Wskazania do stosowania preparatów z chrząstką rekina to: wspomaganie konwencjonalnego leczenia raka osteoporoza zapalenie i zwyrodnienia stawów niedobory immunologiczne rany owrzodzenia egzema zmiany degeneracyjne siatkówki Najczęściej spotykanymi [...]
[...] człowieka dzięki zastosowaniu takiej samej diety. Zwolennicy tej diety słusznie zakładają, że jaskiniowcy nie byli grubi i że nie umierali na skutek chorób serca, raka, czy cukrzycy. Ale wątpię, że było to zasługą diety. Po pierwsze, nie mieli oni łatwego dostepu do takiej żywności, jaką my mamy dzisiaj, ale uwierz mi, gdybyśmy Ty i ja [...]
[...] ale za tym co podają czesi: Działania niepożądane z 1 - dehydroandrostenedion obejmują zaburzenia rytmu serca, trądzik , obniżenie cholesterolu HDL lub wspierają wzrost raka piersi u kobiet i raka prostaty mężczyźni Brak info na temat stężenia i ilości więc ciężko coś wywnioskowac, ale jak teraz ktoś powie że na tribulusie zrobił 1kg masy i [...]
[...] Mowa o miażdżycy naczyń, nowotworach i zaburzeniach krążeniowych. Wiele jest na ten temat w literaturze naukowej, gdzie opisano przypadki przedwczesnej choroby wieńcowej, raka wątroby czy udaru. Jednak większość zawodowców i amatorów biorących steroidy nie ma takich problemów. Jednakże są dwa bardzo realne niebezpieczeństwa, przeoczone przez [...]
[...] Nie są to najlepsze wyniki gdyż już powinienem mieć 0 ale liczę na to, że dam rade. Czy warto się tak męczyć? kuuuurde ! pewnie, że tak! Przecież nie chce marskości, raka pierwotnego i ! Kontroluj zdrowie zaszczep się, zrób badanie na obecność HBV B i C, HIV, bo z własnego lenistwa, strachu, czy bycia pipą skończysz za szybko nie tam [...]
[...] przeciętnego zjadacza chleba. Przykładem tego jest relacja prostaty i DHT. Niedokładna i nadto uproszczona teza, że DHT jest odpowiedzialne za przerost prostaty czy nawet raka prostaty, jest zakorzeniona u większości. Prawdziwa sytuacja jest oczywiście bardziej złożona. Trzeba zrozumieć, iż istnieją znaczące różnice pomiędzy zdrowym wzrostem [...]
[...] Mowa o miażdżycy naczyń, nowotworach i zaburzeniach krążeniowych. Wiele jest na ten temat w literaturze naukowej, gdzie opisano przypadki przedwczesnej choroby wieńcowej, raka wątroby czy udaru. Jednak większość zawodowców i amatorów biorących steroidy nie ma takich problemów. Jednakże są dwa bardzo realne niebezpieczeństwa, przeoczone przez [...]
[...] który miał pomagać, a może śmiertlenie szkodzić, jest beta-karoten, czyli prowitamina witaminy A. Codziennie łykanie kapsułek z tą substanjcą miało znacznie obniżać ryzyko raka płuc, bo jak wynikało z wczesniejszych obserwacji, osoby jedzące dużo marchewek - jednego z naturalnych źródeł beta-karotenu - radziej zapadały na ta chorobę. Ale to [...]
[...] przez jelito, redukując tym samym wystawienie wyściółki jelita na czynniki rakotwórcze oraz podrażniające. To właśnie dlatego mówi się, że włókno owsiane pomaga w prewencji raka jelita. Ogólnie rzecz biorąc, owies chroni organizm przed różnego rodzaju nowotworami. Inną ciekawostką jest, że owies pomaga osobom cierpiącym na cukrzycę w obniżeniu [...]
[...] alkoholu. GVARANAL można podawać podczas stanów przewlekłego zmęczenia. Wspiera gojenie w okresie rekonwalescencji, podczas przewlekłych chorób. Przy podstawowym leczeniu raka polepsza pozytywne podejście do leczenia, dostarcza ciału tyle potrzebnej energii. GVARANAL jest stosowany również w wyżywieniu sportowców. Ogólnie zwiększa się [...]
[...] i służą do wytworzenia się pozytywnej flory bakteryjnej. Ta flora pełni bardzo ważną i wielostronną rolę w funkcjonowaniu układu trawiennego, między innymi redukuje ryzyko raka okrężnicy, ulepsza bariery ochronne przed zatruciem, obniża poziom cholesterolu, a przede wszystkim wchłania składniki odżywcze z aminokwasami na pierwszym planie. [...]
Otrzymałam wynik markerów na raka piersi 8;60. Co to znaczy? Mam ogniskową zmianę hipoechogeniczną(7x6x3mm)o współczynniku twardości w elastografii 2,6.czy ten wynik markerów wyklucza raka? Nie chcę robić biopsji,żeby nie rozsiać raka.
[...] człowieka dzięki zastosowaniu takiej samej diety. Zwolennicy tej diety słusznie zakładają, że jaskiniowcy nie byli grubi i że nie umierali na skutek chorób serca, raka, czy cukrzycy. Ale wątpię, że było to zasługą diety. Po pierwsze, nie mieli oni łatwego dostepu do takiej żywności, jaką my mamy dzisiaj, ale uwierz mi, gdybyśmy Ty i ja [...]
[...] stalo sie nieslusznie zaszufladkowane jako zloczynca. Wciaz wielu lekarzy powie Ci iz jest to zródlo wszelkiego zla w sensie otylosci, zaburzen gospodarki lipidowej a nawet raka. Nie sposób znalesc czegos dalszego od prawdy. Maslo nie powoduje chorób, a w rzeczywistosci chroni nas przed nimi. Przykladowo, badanie przeprowadzone przez M.R.C. [...]
[...] że warto przeczytać.. Nadmierna konsumpcja alkoholu może przyczynić się do powstania nowotworów wargi, krtani, przełyku, okrężnicy, wątroby, piersi. Zwiększa też ryzyko raka trzustki i płuc. Autorzy badań, pracownicy Międzynarodowej Agencji Badań nad Rakiem w Lyonie we Francji, wskazują rejony świata, których mieszkańcy są przez alkohol [...]