[...] (moja kolej). Wchłonęłam dość dużo wszystkiego, czego nie trzeba liczyć do miski...rukoli...kapusty kiszonej....kapusty pekińskiej....buraczki do obiadu już były w moim żołądku zanim pstrąg był gotowy, więc jadłam go samego. Nie wiem skąd takie ataki głodu. Organizm ma dość redukcji, czy co... Zmieniony przez - Agnese w dniu 2013-03-19 21:06:23
[...] przeziębienie, czy ogólne zmęczenie tygodniem ale nie szło ewidentnie. Mam nadzieję że w poniedziałek wróci wszystko do normy. W sobotę jako główne źródło białka na stół zawitał taki oto pstrąg (plus warzywa których nie widać): http://img837.imageshack.us/img837/5380/20130413174451.jpg pozdro Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2013-04-14 10:57:04
2013-10-31 czwartek - DNT Cykl - 10 / dzień - 11 dalej trzymają mnie domsy po poniedziałku, do tego dołożyła się obolałość po wczorajszym treningu ostatnie 2 treningi były bardzo dobre jakościowo PARAMETRY PODSTAWOWE poszła mi znacznie waga do góry, ale tanita pokazuje jednoznacznie że to woda, czyli zaczyna działać kreatyna [...]
[...] i okresów jedzenia, gdzie całe zapotrzebowanie zjada się np. w przeciągu 3h. 2.Ilość tłuszczy w przedtreningowym napewno się przyda, najlepiej nasycone:maslo klarowane,jaja,olej kokosowym,olej MCT. 3.Zależy od treningu jeżeli był naprawdę wykańczający możesz dać odżywkę WW+B w celu szybkiego uzupełnienia strat. 4.Makrela,śledź,halibut,pstrąg.
[...] diety to: twaróg półtłusty, jogurt naturalny, kefir, pieczywo pełnoziarniste, ryż basmati, makaron pełnoziarnisty, kasza gryczana, ziemniaki, kurczak, indyk, jajka, łosoś, pstrąg, masło, oliwa z oliwek, olej rzepakowy. Te głównie natomiast od czasu do czasu jakieś krewetki czy ryba z puszki, makrela wędzona, wołowina. Oczywiście do każdego [...]
[...] ewentualnie schab, choć te już mają troszkę więcej tłuszczu). Doskonałym źródłem białka są ryby, np. dorsz, miruna lub jeśli możemy sobie pozwolić na bardziej tłuste to pstrąg, halibut, makrela i inne. Więcej na temat mięsa w diecie: http://www.sfd.pl/Miejsce_mi%C4%99sa_w_diecie-t272845.html Skąd jeszcze możemy czerpać białko? Między innymi [...]
[...] małe ryby, żyjące relatywnie krótko (do 5 lat), nie będące drapieżnikami, więc nie mają możliwości skumulować realnie dużych ilości rtęci. Łosoś też zwykle życie do 7 lat, pstrąg to w ogóle ryba wybredna i nie zje byle czego (potrafi głodować tydzień jeśli w okolicy nie ma preferowanego przez niego pożywienia). Bardziej bym się obawiał np. [...]
[...] może się znaleźć bowiem zdecydowanie lepiej stawiać na migdałowe, opcjonalnie z nerkowca. Ryby z puchy to kiepskie rozwiązanie, celuj w świeże/mrożone: łosoś dziki, pstrąg, śledź (DHA i EPA). Jeśli nie masz problemów trawiennych po dwóch paczkach brązowego ryżu to jestem pod wrażeniem. Jak wygląda spożycie warzyw, owoców? gdyż to co [...]
Mam taką ciekawostkę, może się komuś przyda : Zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 w gramach na 100g produktu Łosoś atlantycki, hodowlany, smażony, wędzony 1.8 Sardela europejska, w oleju, po odsączeniu 1.7 Sardynki w sosie pomidorowym, całe, po odsączeniu 1.4 Śledź atlantycki, marynowany 1.2 Makrela atlantycka, smażona, wędzona 1.0 Pstrąg [...]
[...] Jajka jak najbardziej. Tuńczyk to marny wybór jeśli chodzi o ryby. Zwłaszcza w kiepskiej jakości oleju. Jest multum innych wartościowych ryb, makrela, śledzie, łosoś, pstrąg.... Kurczak jest ok, ale pierś to nie wszystko. Nie ograniczaj się tylko do jednego gatunku. Gdzie wołowina/wieprzowe itd?? Boisz się strasznie tego tłuszczu.. [...]
[...] Oczywiście PUFA są (w odpowiednim stosunku) istotne dla zdrowia, ale lepiej nie bazować w całości na ALA, a zwiększyć udział źródeł EPA/DHA jak śledź, szprot, sardynki, pstrąg, łosoś. Można oczywiście urozmaicić dietę o produkty bardziej "egzotyczne" jak chlorella, spirulina, białko konopne, które są powerhousami jeśli chodzi o wartości [...]
[...] Oczywiście PUFA są (w odpowiednim stosunku) istotne dla zdrowia, ale lepiej nie bazować w całości na ALA, a zwiększyć udział źródeł EPA/DHA jak śledź, szprot, sardynki, pstrąg, łosoś. Można oczywiście urozmaicić dietę o produkty bardziej "egzotyczne" jak chlorella, spirulina, białko konopne, które są powerhousami jeśli chodzi o wartości [...]
[...] to dość kiepski wybór, a także masło orzechowe - jeśli spożywasz je dość regularnie. W diecie są kiepskie proporcje kwasów tłuszczowych, dlatego warto wprowadzić jakieś źródło o3 jak siemię, nasiona chia, orzechy włoskie. DHA i EPA czerp z tlustych ryb: halibut, łosoś dziki, śledź, pstrąg.. jak wygląda kwestia warzyw? brakuje również owoców.