[...] placki z cukini http://www.sfd.pl/Najlepsze_placki_z_cukinii_by_Malinowa-t1123099.html ja trochę inaczej robie nie daje mąki lub deliaktnie jak masa strasznie rzadka wychodzi kroje sukinie na 4 wycinam nasiona i taką trę na tarce, solę i odczekuje ok 20 minut potem ją odsączm, daje mozarelle i jaja, przyprawy wg uznania.
Kombinuj. Przecież wystarczy dać inne warzywa, przyprawy, źródło węglowodanów i już inaczej smakuje. Jest wiele dodstków, np. mozzarella, mleko kokosowe, sok pomidorowy. Przepisy znajdziesz również w dziale kuchnia potreningu.pl
uzywam : garlic pepper, corriander,masala(naturalne przyprawy) , Nandos hot chilli sauce (w butelce) . nie slyszalem nic o wplywie na miesnie. Natomiast kupne gotowe panierki zawiraja mix nieporzadanych skladnikow (w tym konserwantow). Lepiej kupowac zmielone ziola,lub dobrej firmy sosy niskokaloryczne bez konserwantow.
zioła i przyprawy nie wpłyną w znacznym stopniu na jakość mięśni bardzi będzie tu chodziło o antyoksydanty, czasami o poprawę metabolizmu, wspomaganie trawienia, czy zapobieganie niektórym chorobom cywilizacyjnym. Jednak niektóre z nich mają udowodniony mały wpływ na redukcję estrogenu czy wpływ na libido tym samym.
Ulubione warzywa do miseczki, skrojone w paski, kostke, cwiarttki..ulubione przyprawy np. sol,pieprz,ziola prowansalkie i SMACZNEGo, wielkiej filozofi nie ma hehehe
obecnie smakuje mi "smażona" w małej ilości wody na teflonie + pieczarki + papryka + dużo pomidorów + cebula + przyprawy - tworzy się z tego fajny sosik, bez zbędnego syfu, a pierś jest bardzo soczysta. pzdr/
[...] to na patelnię czekam aż się zagotuje (max 3min to zajmuje) do tego wrzucam pokrojonego kuraka i się gotuje. Dodatkowo w czasie gotowania z sosu wyparowuje woda i mam za***isty gęsty sos z kurakiem :D No i w między czasie dowolne przyprawy dodaję :D Chyba dodam ten przepis do działu kuchni :D Zmieniony przez - Brydz0 w dniu 2009-09-11 12:28:03
wogole w jakiejkolwiek diecie powinno unikac sie sosow bo sa to dosladzane weglowodanowe lub tluszczowe bomby... jednak mozesz pokusic sie o stworzenie wlasnych, zdrowych sosow np.czosnkowy (jogurt naturalny bez cukru+czosnek+oliwa z oliwek) lub katchup+jogurt naturalny+oliwa+przyprawy itd itp, mozna kobinowac :)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
pomidory+ziola+blender akurat przyprawy zbytnio nie sa chrzszczone roznymi ulepszaczami smakowymi (nalezy sie upewnic na etykiecie) wiec mozna z nich korzystac
jesli jesteś na masie, sam zrobisz sos, np. zmiksowane pomidory+przyprawy, i nie dajesz duzych ilości to tak jak Boston napisal nie wliczaj, ale jak ładujesz pół słoika sosu wujka bena to lepiej dolicz edit: jak nie zjesz zimnego to idz do stołowki niech Ci kucharka w mikrofali podgrzeje ;) pozdr Zmieniony przez - lukash_g w dniu 2010-04-17 [...]
Jeśli chodzi o przyprawy to dodaje się tak niewielkie ilości,że w zasadzie według mnie nie ma to znaczenia,oczywiście ktoś powie,że solenie,za dużo ostrych przypraw to nie jest zdrowia dieta.Co do soli to ja i tak nie używam,a Ci co tak za dużo marudzą to jaką mają pewność w jakich warunkach żywność jaką jedzą była wytworzona czy wyhodowana.Boją [...]
Jeśli musisz dłużej przechowywać mięso to polecam coś a'la gyros: ugotowane, pokrojone i doprawione, podsmażone z tymi przyprawami. Kilka dni można odgrzewać i jest to smaczne. Przyprawy działają konserwująco. Upieczona pierś w kawałku po odgrzaniu raczej będzie tekturowata... Albo mrożenie, jak już Malinowa napisała :) - ja sobie mrożę mielone, [...]