SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pierś z kurczaka ktoś coś?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1559

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 153 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 4920
Cześć. Szukam jakiegoś dobrego sprawdzonego przepisu na pierś z kurczaka. Dodam tylko, że pieczona już mi się przejadła, a za gotowaną nie przepadam. Liczę na jakieś ciekawe propozycje z Waszej strony. Najlepiej jakby było prosto i smacznie, byle nie gotowana! Z góry dzięki ;)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
Zajrzyj do działu Kuchnia SFD, tam masz mnóstwo przepisów na kurczaka.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
dział kuchnia sfd, wiem że jest gdzieś temat, ktoś zebrał wszytskie przepisy z drobiu.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5399 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 136782
Pokrój we frędzle, uduś na patelni z cebulą i papryką - zrób fajitę, na YouTube wiele filmików. Będzie soczyście i smacznie
1

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Mi osttanio przepis od naszej szefowej kuchni Sylwii podhodzi, makaron tagiatele, kurczaka robisz w kostkę posmażasz go, potem na patelnie szpinak, dusisz go dodajesz maskarpone, gałki muszkatalowej, i wszystko na patelnie i mieszasz.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Risotto. Dla mnie jedyny sposób na piers z kurczaka. Ewentualnie ostatecznie makaron, kurczak i pesto.
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 153 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 4920
@anubis84 dobry pomysł z tym szpinakiem, ale ser mascarpone jest strasznie tłusty. Znalazłem fajny, prosty przepis na jednej ze stron, ale i tak zrobiłem po swojemu. Kurczaka pokroiłem w paski, doprawiłem przyprawą do Dań Kuchni Chińskiej z Prymatu (zaj**ista, polecam każdemu), dodałem pieprzu Cayenne i trochę papryki słodkiej + świeżo zmielony pieprz + 40ml oliwy z oliwek. Odstawiłem na godzinkę (powinno być trochę dłużej). Po godzinie zacząłem smażyć, mięso wyszło mięciutkie, nie było suche, przygotowałem do tego Dip z łyżeczki majonezu (boli wiem) jogurt naturalny i wsypałem przyprawę do sałatki Cezar (połowa) również z Prymatu. Do tego ryż jaśminowy i surówka z kapusty pekińskiej, pomidory, ogórek świeży, ocet jabłkowy, łyżka + oliwy z oliwek, ser feta (1/4 kostki) + przyprawa do sałatki cezar (połowa). Nie raz robiłem podobnie, bo to nic nadzwyczajnego, ale chodzi mi o to, że można robić prosto, smacznie i że zdrowe posiłki mogą smakować lepiej niż jakieś fast foody.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Piszesz, ze mascarpone tlusty, a 40 ml oliwy plus majonez plus znowu oliwa i feta, to nie jest tłuste?


Jakbym miała utopić pierś z kurczaka w oliwie, to zamiast piersi dałabym mięso z udek bez skóry - samo w sobie jest soczyste i spokojnie można je usmażyć bez dodatku tłuszczu. Plus czosnek, imbir, mieszanka chińska, sos sojowy, podprażony sezam i jest "chińczyk".


Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-04-07 16:41:11
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 153 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 4920
@deja vu mordo ale 40 ml oliwy z oliwek nie wydaje mi się, żeby to jakoś dużo było. Oczywiście mam to wliczone w bilans. I tak przecież nie zjem tego całego tłuszczu, bo sporo zostaje na patelni. Racja udka kozak są, często je piekę, bo ciężko je jakoś dobrze wysmażyć, no chyba że poddusić na patelni. Chyba, że masz na myśli bez kości to pewnie, bardzo dobre są duszone. Zapomniałem dopisać, że też wcisnąłem 2 ząbki czosnku do marynaty. Jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe propozycje jeszcze walcie tutaj w temacie, ja na pewno skorzystam. :)

Pozdrawiam


Zmieniony przez - Varghulf w dniu 2018-04-07 17:34:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Taki serek mascarpone na 4 razy mi starcza spokojnie .

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75952 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754408
Kombinuj. Przecież wystarczy dać inne warzywa, przyprawy, źródło węglowodanów i już inaczej smakuje. Jest wiele dodstków, np. mozzarella, mleko kokosowe, sok pomidorowy. Przepisy znajdziesz również w dziale kuchnia potreningu.pl
2

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odchudzanie- dieta i ćwiczenia

Następny temat

Ocena redukcja 90 kg

WHEY premium