[...] jakąś rybe np. tuńczyk. Zamiast kaszy ryż brązowy / makaron ziarnisty. Oliwe wlejesz do sałatki i nie bedziesz jej czuł, albo do twarogu i wymieszasz. I dokup se jakieś przyprawy do twarogu polecam fit up! :) Z cynamonem ostatnio jadłem też niezle weszło Według mnie powinieneś sobie pozwolić na kakao/ corn falksy jak masz 15 lat... na [...]
[...] coraz czesciej do pierśuff bo wysmienicie pozwala na odejscie troche od monotonnego zarcia filetoow gotowanych w wywarze ;) a robie to tak: na teflon dajemy kure + jakies przyprawy typu curry, slodka papryka, kostka rosolowa i sol...jedna minetke obsmazamy (oczywiscie bez tluszczu) i dodajemy jogurt (ilosc do woli) i tak dlugo gotujemy az woda [...]
[...] za 220g wiec za kg wyjdzie kolo tych 20 zł a skład podaja taki : mięso wieprzowe 93%(w tym mięso z szynki 53%) tłuszcz wieprzowy , skrobia ziemniaczana,sól,białko sojowe, przyprawy i ich ekstrakty i aromaty, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, ekstrakt drożdżowy, stabilizator E450, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, [...]
tak jak pisze gazar.. apisryna nie jest selektywna /cox1 & cox2/ nie dosc ze uszkodza sloozoowke zoladka to zapobiega 'jej naprawie'... mocne przyprawy spelniaja te sama role co aspiryna tyle ze sa selektywne /cox2/
Sosik pomidorowy: koncentrat pomidorowy + jogurt naturalny + ziola/przyprawy Wszelkie sosy możesz robić na bazie jogurt dodając do niego to na co w danej chwili masz ochotę lub to co pasuje do danej potrawy np. do mięska sos czosnkowy (czosnek + jogurt naturlany + ziola)
Dokaldnie sosy wlasnej roboty Np. koncentrat+cebulka+ulubione przyprawy(ziola)+odrobina oliwy Albo poprostu mi smakuje ryz wymiesznay z wazrywami i ulubionymi przyprawami np. sol+curry+ziola prowansalskie itp i jem ze smakiem
[...] pomysł jak go podzielić równo po upieczeniu? Np surowa waga 1 kg po upieczeniu 0,8 kg, dobrze myślę że 0,8kg/200g i wychodzi mi wartość bazowa? 2-ostatnio robię pierś na szybko w opiekaczu (podobnym do tostera tylko bez formy na tosty) bez tłuszczu tylko przyprawy, co o takiej formie myślicie? Nie chce smażyć, lub ewentualnie jak najmniej
[...] efekty w postaci mniejszego obwodu w talii. Bakterie z jogurtów rozkładają laktozę, dzięki czemu są polecane też osobom nietolerującym mleka. 2. Stosuj delikatne, ziołowe przyprawy. Kminek, majeranek, oregano, imbir, czosnek, bazylia, mięta, tymianek przyspieszają przemianę materii i ułatwiają trawienie, zapobiegając wzdęciom i uczuciu [...]
1. Gotowe przyprawy zazwyczaj zawierają glutaminian sodu, więc nie są wskazane. Lepiej sobie samemu skomponować smak z czystych przypraw. 2. Grillowane jedzenie nie jest szkodliwe, więc używaj sobie do oporu.
[...] mi coś powiedzieć ponad wytyczne które dostaje od Konia :), a nie chce Cię wprowadzać w błąd. Ja do pieczonego mięsa czasem daje dosłownie łyżeczkę oliwy i w tym mieszam przyprawy - tak żeby się łatwiej rozsmarowywało. Całość zawijam w folię aluminiową i tak wsadzam do piekarnika. Ale ogólnie znacznie bardziej wolę mięso grillowane, a na [...]
[...] Ci ktoś odpowiedzieć z większym doświadczeniem, ale chyba nie każdy tłuszcz taki zły jak go malują . Ale z mięsa niewiele się wytapia, nawet sciśnięte na grillu, więc sądzę że zostaje. Swoją drogą mięso doprawiam odrobiną przyprawy cevapcici - sprawia że mięso mielone smakuje naprawdę dobrze :). Zmieniony przez - 5zymon w dniu 2011-06-10 15:52:43
Będą to wszelkie ostre przyprawy np. chili, które swoje właścwości zawdzięczają kapsaicynie. 2. Owoce jakiej popularnej rośliny zawierają tyle antyoksydantów i innych korzystnych dla zdrowia związków (głównie antocyjanin) że nazywane są "naturalną szczepionką" a ekstrakty z nich sprzedawane są jako środki chroniące mózg i układ nerwowy [...]
[...] udka indyk tak samo, wieprzowina (schab, szynka, karkówka, żeberka), wołowina, podroby, ryby. Warzywa do jednego posiłku to na pewno za mało, możesz pomyśleć też o sokach warzywnych. Sos lepiej zrób samodzielnie czyli pomidory z puszki/przecier i np fasolka zielona mrożona, fasola czerwona, papryka, cukinia, szpinak, przyprawy lub co wolisz;)