[...] pasztet jakby składniki: jako, że to danie testowe, żal mi było poświęcać indyka, więc zrobiłam z kurczaka... /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/e1ca50c48bd24164abe2bc953d28073f.png przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, chilli, muszę popracować nad kolorem, więc pewnie next time słodka papryka ( tym razem mi brakło ) instrukcja montażu cebule pokroić w [...]
[...] lub żytniego (często dodaję w zamian ryż naturalny, wychodzi równie smaczne), - mała marchewka, - około pół większego pora, - pół papryki czerwonej, - ok. 10 g przyprawy curry, - ok. 125 ml wody. Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. W czasie, kiedy gotuje się makaron, marchew i paprykę kroimy w cienkie paseczki, a pora w krążki. Do [...]
[...] stopni 15-20 min. Sprawdzałam "czy już". Wersji może być tyle ile dusza zapragnie. Na fotkach: 1) Z jabłkami,można posypać cynamonem. 2) Wytrawnie z cukinią i pieczarkami (przyprawy i rodzaj warzyw wg uznania). 3) Z bananem, żurawiną i kakao. Dodatki dowolne - wg uznania i możliwości miskowych. Fajną opcją może też być z mięsem i zapieczonym na [...]
Białkowe ciasto z fasoli - prawie Brownie 170 g odsączonej czerwonej fasoli z puszki 100 g średnio dojrzałego banana 10 g kakao (bez dodatku cukru) 60 g jajka (jedno jajko M) 30 g odżywki białkowej - moja o smaku Wanili Przyprawy: Mix do szarlotki - bez cukru, jakikolwiek Odrobine startej skórki z pomarańczy Opcjonalnie: 100 g pokrojonych [...]
[...] do blendera razem z pokrojoną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i porządnie blenduję. (cieciorki nie gotujemy, tylko sucha nam się ładnie poskleja!) 2. Dodaję przyprawy i sezam, mieszam, wstawiam do lodówki na pół godziny lub dłużej. 3. Po wyjęciu z lodówki formuję niewielkie, płaskie kotleciki i smażę (lub piekę w piekarniku, [...]
[...] piersi z indyka -60g makaronu -60 g camemberta -ok.pół pora -brokuły -pieczarki (na oko, u mnie solidna garść) -cebula -2 ząbki czosnku -smalec lub inny tłuszcz do smażenia -przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, zioła prowansalskie Oczywiście można sobie dowolnie modyfikować, ja gdybym mogła to bym dała cały krążek Camemberta, jak [...]
[...] dyni, surowej - 1 jajko - 40g mąki gryczanej - sól - 40g kwaśnej śmietany 18% - smalec do smażenia Dynię zetrzeć na grubych oczkach , dodać mąkę, śmietanę , żółtko, sól i przyprawy jakie kto lubi. Ja tylko dałam pieprz. Mieszamy składniki - "ciasto" jest gęste . Białko ubijamy oddzielnie i dodajemy na koniec. Wymieszać i smażyć. U mnie z [...]
Kasza gryczana gotowana w wywarze wieprzowym Wygodna i pyszna alternatywa dla klasycznego zestawu kasza + sos. Przygotowujemy wszystko jak do zwykłego sosu mięsnego, ale zamiast go zagęszczać - gotujemy w nim kaszę. Ten sposób jest wykorzystywany w warunkach polowych i… na zjazdach rekonstruktorów wczesnośredniowiecznych ;) Tam też zasmakowałam w [...]
[...] siemię lniane z wodą (pół szklanki) jak to wszystko wystygnie,,mielimy miech z warzywami dwa razy i mieszamy z napęczniałym siemieniem dodajemy gałkę muszkatołową i inne przyprawy- co kto lubi ja dalam czarnuszke :D papryke i chili i znów długo mieszamy następnie wrzucamy w blaszki lub foremki (u mnie wyszło tego 2 nieduże keksówki- jedna [...]
[...] lnianego 1 cukinia starta i odciśnięta 2-3 marchewki starta łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka drożdży w proszku (opcjonalnie) 1 łyżka dobrego oleju nasiona, orzechy i przyprawy wedle uznania 5 jajek- białka ubite Z takiej ilości na oko wyszło mi 12 grubych kromek z których każda ma ok. 155 kcal, BTW 8/6/15 Mieszamy wszystko. Pieczemy 20 [...]
[...] smażymy cebulkę na łyżeczce oleju kokosowego, solimy i pieprzymy, smażymy aż cebulka będzie miękka. Blendujemy soczewicę, podsmażoną cebulkę, 2 łyżki oleju lnianego, przyprawy- dużą szczyptę curry i natki pietruszki(ja sypałam "na oko"). Możemy jeszcze trochę posolić i popieprzyć. Gotowe! Smacznego! Przepraszam za jakość zdjęcia @@-) [...]
[...] 1. Do rondelka wrzucamy dynię i zalewamy ją mlekiem kokosowym oraz wodą. Mieszamy aż składniki się połączą, a dynia rozpadnie na małe cząstki. 2. Dodajemy wiórki kokosowe i przyprawy, mieszamy całość. 3. Gdy "owsianka" uzyska pożądaną konsystencję i temperaturę przekładamy do miseczki i dodajemy ulubione dodatki. * Dynię makaronową najlepiej [...]
[...] słodzik do smaku. 6. Do masy z żółtek i masła dodawaj stopniowo twaróg i kaszę jaglaną. 7. Do masy dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. 8. W tym momencie możesz dodać przyprawy oraz dodatki, które lubisz. 9. Ciasto piecz w piekarniku nastawionym na 180 stopni (góra/dół) przez 50-60 minut. Mój piekł się 60 minut, ale pod koniec warto [...]