[...] Zalewanie przeznaczonych do gotowania warzyw zimną wodą jest błędem. 9. Do gotowania warzyw zawierających karoteny dodawać nieco tłuszczu (marchew, dynia, warzywa kapustne, pomidory, papryka). 10. Do gotowania i przyrządzania potraw z warzyw nie używać poobijanych naczyń emaliowanych. 11. Nigdy do gotowania warzyw nie dodawać sody. 12. [...]
[...] ogórka odrobina majonezu lub jogurtu naturalnego do smaku Kolacja 200 - 250 twarogu chudego/ łyżka oleju lnianego lub pół tłustego + kromka chleba razowego żytniego + pomidory razowego II wariant jajka gotowane sztuk 5, 2 ogórki kiszone lub pomidor oraz łyżka oleju lnianego. Dzień 1- praca 4.00 wstaję 4.15 jem sniadanie Następnie [...]
Witajcie. Do tej pory obijałam się po różnych forach, to tu to tam, aż trafiłam do was. Moja przygoda z siłownią na poważnie zaczęła się w maju tego roku, czyli stosunkowo niedawno. W przeciągu tych niecałych trzech miesięcy dużo się działo w moim życiu. Matura, potem wyniki, no i wyniki na studia. Dużo stresu ale jakoś poszło. Przez ten czas [...]
[...] sporo obciąć żeby pozbyć się tych strasznych boczków wiec 1500kcal będzie ok? Albo lepsza będzie rotacja kaloriami? Zrzut z misek (środa i czwartek) warzywa: sałata, pomidory, ogórki suple: ocet jabłkowy – 1 łyzka 2-3 razy dziennie, 2 kaps. Omega-3, wit. B płyny: 2l wody, herbata zielona, herbata czerwona [...]
[...] domu, w dni bez treningu 1h jazdy na rowerze. Odżywianie: Jadłem szybkie jedzenie, wymieniać chyba nie musze :). A w tej chwili jem ser biały, czasami sledzika, tunczyka, pomidory, zapijam oliwa z oliwek bądź tranikiem :P. Cel: szybka redukcja Ograniczenia żywieniowe: Brak Stan zdrowia: Zdrów jak ryba. Preferowane formy aktywności [...]
[...] kcal -Mleko, serek wiejski również zjadam z chęcia -W tym dość dużo różnych warzyw, często kiełki ale tego nie licze: szpinak, soja, soczewica, fasola mung, kapusta, sałata, pomidory, czasem ogórek ale rzadko bo jest cieniasem :P, itp. -Z owoców jem często banany, jabłka, czasem pomarańcze, grejfruty, mandarynki. Do warzyw dodaje zazwyczaj [...]
[...] kalorycznie wychodze na 1750kcal czy to jest normalne jesli organizm nieodczuwa głodu? czy powinienem zastąpić posiłki bardziej energetycznymi? 5. Witaminy - niezawsze są pomidory podałem oriętacyjnie zastępuje je ogórkiem sałatą cebule żotkiewką aby sie zmiescic w granicach kalorycznych i jako tako niezaniedbac witamin ale i tak biore [...]
[...] pomarańczowych i czerwonych owocach oraz warzywach, takich jak: marchew, dynia, szpinak, boćwina, sałata, zielony groszek, szczypior, koper, pietruszka, fasolka szparagowa, pomidory, morele, wiśnie, śliwki i pomarańcze. Do karotenoidów należą również luteina i zeaksantyna - barwniki znajdujące się w centralnej części siatkówki oka, zwanej plamką [...]
[...] po lekturze forum to 1800 kcal, przy B120 - W170 - T70 Ulozylam sobie tez pierwszy jadlospis na jutro. Bardzo prosze o ocene. Nie jestem pewna, czy liczyc zielone warzywa i pomidory :-) /SFD/Images/2015/9/27/cf7c7f6fff4542e68cb0628af70f614a.jpg Jesli chodzi o sniadania, to czesto jem jajka i owsianke. Natomiast zdrodla tluszczu to u mnie [...]
[...] jem ryby, 2-3 razy w tygodniu - łosoś, sandacz, tuńczyk itp. Dojadłospisu nie wliczałam warzyw - a jem ich bardzo dużo, myślę, że ok pół kilo dziennie - mrożonki, cebule, pomidory, czosnek(?), szpinak. Mięso staram się piec, gotować, rzadziej smażyć. Olej i oliwkę dodaję do kasz, makaronów, jak robię pesto itd. Wszystkie wskazówki, które [...]
[...] zawsze)Obiad to wolowina i ryby,piersi z indyka i kurczaka rzadko.(I takie pytanie,czy wolowina to mieso ciezkie?(jem je prawie codziennie) do tego duuuzo warzyw (brokuly pomidory cebula marchew burak + ze sloika salatki i ogorki) i garsc orzechow lub pestek dyni.Przedtym posilkiem czesto jem zupy niezaprawione. Za 3 godz 2 jajka + warzywa lub [...]
[...] tłuszczem. Jak się później dowiedziałem, jadłem zbyt mało białka z dobrych źródeł. Krótki opis diety: - Śniadanie to omlet polany zblendowanym bananem. - Drugi posiłek to pomidory w oliwie, chleb służy do "zbierania" oliwy z talerza, chłonie jak gąbka;), a masło orzechowe nawet nieźle zabija smak oliwy. - Do posiłków z kurczakiem wiadomo, że [...]
Zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi określana jest przez tzw. indeks glikemiczny. Jako pierwszy posłużył się tym terminem dr P.A. Crapo w 1976 roku. Indeks glikemiczny obrazowany jest przez pole znajdujące się pod krzywą glikemiczną (obrazującą zmiany w poziomie glukozy we krwi mające miejsce po spożyciu danego [...]
[...] atakowi migreny. CO I JAK KISIĆ? Kisimy nie tylko ogórki i białą kapustę. Na przetwory nadaje się także kapusta czerwona, cukinia, buraki ćwikłowe, papryka, zielone pomidory. W krajach śródziemnomorskich popularne są kiszone oliwki, na Ukrainie - jabłka. Kisić można także śliwki i gruszki. - Żeby kwaszonki się udały, należy bardzo [...]