[...] i oblicz zapotrzebowanie zgodnie z wzorem: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
Interesuje mnie właściwie, jak wygląda podział makroskładników u kobiet trenujących? Ile białek, tłuszczy i węglowodanów na kilogram masy ciała? Czy ilość białek i tłuszczy na kgmc tak samo, jak u mężczyzn, a reszta kcal standardowo z węgli?
Cześć! Tak sen powinieneś unormować, on odpowiada za bardzo dużo rzeczy w naszym życiu. Od gospodarki hormonalnej po regenerację mózgu oraz gospodarkę cukrową. Dodatkowo zwiększ aktywność fizyczną, dodaj codzienne spacery, których nie robisz gdy pracowałeś w biurze.
[...] W takim przypadku należy zadbać o odpowiednie żywienie. Powinieneś wyeliminować produkty silnie przetworzone jak fast foody, słodycze i oleje trans. Zastowałbym poniższy podział makroskładników i źródeł pożywienia. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
[...] na okres kiedy nie jeździsz na rowerze, a na przykład tylko trenujesz siłowo. Skorzysta z tego wzoru - http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Gdy podział już będziesz miała, sprawa wygląda następująco. Dodajesz do każdego dnia 90% kcal spalonych w trakcie jazdy na rowerze (tak jak wskaże [...]
[...] nie sugerując się wskazaniami dla ektomorfików itp. Wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
Wiesz co kamień mam... Hmm nawet nie wiem z czego, kupowałem na szybko %-) Ciasto było wyrabiane w niedzielę po południu. Jakieś 2 h TO w bloku, podział na kulki, kilka godzin w TO i lodówka do wczoraj gdzieś do 13.30. Wypiek przed 20. Dziś drugi rzut wypieku ;-) Przyznam, że aktualnie już nie liczę za bardzo TO i TK. Robię "na oko". Po prostu [...]
[...] nie ma za bardzo sensu się szarpać z priorytetami. Natomiast jeśli już masz odpowiedni staż i solidnie przeoracowałeś ten okres to jednym z sensowniejszych rozwiązań byłoby podział na push pull push, bądź góra dół góra. Wówczas mógłbyś dwa razy w tygodniu robić solidniej klatkę piersiową ale to temat do rozważenia w osobnym temacie, a nie tutaj [...]
Cześć! Jak chcesz zacząć redukcję to najlepiej oblicz swoje zapotrzebowanie korzystając z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
[...] maksymalnej regeneracji mięśniowej przy jednoczesnym zachowaniu jak najkrótszych odstępów czasu między treningami. Cały trening Push Pull Legs (odpychanie, przyciąganie, nogi), jak sama nazwa wskazuje, składa się z trzech dni treningowych. W zależności od dnia treningowego, podział grup mięśniowych jest ściśle powiązany z wykonywanym ruchem.
[...] rzadko spotykane jest, aby ktoś był typowym endomorfikiem, ektomorfikiem, czy mezomorfikiem. Rodzaje budowy sylwetki, czyli tzw. typologia Sheldona jest to zobiektywizowany podział naszych sylwetek na trzy podstawowe rodzaje. Wyróżnić tutaj należy: 1. Typ ektomorficzny - jest to osoba wysoka i smukła. Ektomorfik ma problemy z budową mięśni, [...]
[...] kaloryczności: http://www.sfd.pl/-t276436.html Na redukcji zachęcam do rozpoczęcia od odjęcia 200-300 kcal. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
Cześć! Fajnie, że już wyliczyłeś swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Warto abyś poprawił odrobinkę podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] budować masę na początku zalecam wyliczenie kalorii. Skorzystaj z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
[...] znowu obnizam tam jakas ilosc kcal (ile?), czy po prostu nie ucinam tylko zwiekszam aeroby? z checia poczytam jak ktos z was mi to wyjasni bardziej i mnie oświeci... Mój podział makro: B- 226,6 g = 906,4kcal (103kg wagi) T- 20% z 3068 = 613,6 kcal = 68g W- 3068 - 1520 (B+T)= 1548 kcal = 387g Godziny posiłków: 7, 10.30, 14.00, 17.30, 21.00 [...]
/SFD/2021/3/3/507340b62671457dbd2e60ba4a3bf932.jpg Podział partii treningowych w skali tygodnia jest podstawą komponowania planu treningowego, zależne jest przede wszystkim od naszego zaangażowania i możliwości czasowych jakimi dysponujemy na trening. Nie ma jednej uniwersalnej metody układania treningu i ilości treningów w skali tygodnia czy też [...]
A czy taki podział planu tygodniowego będzie w porządku? Najważniejszym dniem w tyg będzie niedziela - mecz ligowy.Planuje miskę z delikatnym ujemnym bilansem (ok 200-300 kcal) aby trochę dociąć fatu (obecne ok 16%)
[...] wzór znajdziesz poniżej: http://www.sfd.pl/-t276436.html Następnie odpowiednio podzielić kalorie na makroskładniki: Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]
[...] na zapotrzebowanie kaloryczne. Gdy będzie to zdecydowanie więcej niż obecnie jesz, to spokojnie zacznij od dodania 200-400kcal. Tak żeby nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki [...]