toi bedziesz miał ok 40g białka mniej w tej rospisce, bo pierś podczas obróbki traci wodę np z kilograma piersi wychodzi ok 700g. W przypadku ryżu jest na odwrót on pochłania wodę i worek 100g po ugotowaniu wazy ok 250g bo to jest 100g ryzu i 150g bezkalorycznej wopdy Dziękuję za podpowiedź, pierś będę ważył po obróbce termicznej :D
Zapotrzebowanie- 3000 kcal 375g w, 225g b, 66g t Ulozy mi ktos posilki? Niewiem ile co ma wartosci odzywczych. Chcialbym jesc mniejwiecej; Ryz, piersi z kurczaka, mleko jogurty (jakie), platki sniadaniowe (jakie) jogurty typu pro men z wysoka zawartoscia bialka, jajka w roznych postaciach, jakies wedliny i ziarniste pieczywo cos z tego da sie [...]
Dzieki za odpowiedz. A wiesz moze gdzie moglbym uzyskac taka diete rozpisana wlasnie pod te wartosci ktore podales? Ja lubie ryz, piersi, warzywa w kazdej postaci, jajka, chleb razowy i tylko z tych skladnikow moglbym miec diete, chcialbym po prostu zrobic to dobrze.
[...] zaznaczenie mięśni plus prezentacja mięśni pośladkowych. W bikini chodzi o kobiecość i jej atuty, stąd praktycznie wszystkie zawodniczki stosują sylikonowe implanty piersi. Kategoria bikini została bardzo szybko zaadoptowana przez młode, szczupłe zawodniczki. Nie potrzeba w niej tyle wysiłku w celu uzyskania odpowiedniej sylwetki co w [...]
Wartości produktów wrzucaj na zrzut przed obróbką - jak mniemam ten kokosowy dajesz do smażenia, a zobacz ile tego tłuszczu masz już na zrzucie przy smażonej piersi...trochę więcej. Co do pytania - w zasadzie to raczej większość osób robi jeden rodzaj mięsa na dzień, nie ma potrzeby świrować i wymyślać 4 czy 5 dań. Zmieniać co dzień-dwa-trzy bazę [...]
Chleb zamienil bym na ryż, szynke z piersi kuraka na pierś, mleko jak musisz to 2%. 20 gram twarogu w drugim zestawie dziwnie wyglada trochę. Masz duzo fajnych prostych przepisow w kuchni sfd i smakuja tez ok. I rada, jajka licz w sztukach nie gramach po co se utrudniać.
Co do zamiany piersi na tłustsze mięsa to sam nie wiem, musiałbym obczaić jakie najlepiej, najłatwiej itd. karkówka, łopatka wieprzowa, udka z kurczaka lub filety z udek kurczaka - przy nich masz czas obróbki jak przy filecie a tłuszczu więcej o wiele no i wg mnie smakowo o wiele lepiej wypadają
[...] wyżej napisali, białko to nie żaden magiczny proszek "na mase" (jak to zazwyczaj młodzi myślą ;-) ), to najzwyczajniej w świecie zamiennik normalnego jedzenia np. właśnie piersi kurczaka w momencie, gdy nie masz czasu lub możliwości przygotowania i zjedzenia normalnego posiłku. Samo "branie" białka nic Ci nie da bez dostatecznej kaloryczności [...]
[...] trzebania diety ? Lakarka powiedziała żebym od siebie zrobił testosteron bo ona nie może tego zlecić. Lepiej chyba zrobić uwolniony niż z surowicy ? Spytałem o prolaktynę ale powiedziała że jeśli nie robią się kobiece piersi i nic nie wycieka to nie ma sensu. Co sądzie ? Jutro rano oddaję krew. /SFD/2019/3/15/d07873d93b92499fad877331d58697a6.jpg
A wieprzowe np. szynka łososiowa? Wydaje się mieć fajne makro i mało kalorii. Myślę, że mogę postarać się zamiast tej szynki delikatesowej robić sobie szynkę z piersi i najwyżej czasami z delikatesową zamieniać.
Do tylu rodzajów aktywności najlepiej sprawdził by się taki licznik kalorii do noszenia na piersi, który zczytuje dane, nie wiem jak to sie po polsku fachowo nazywa; heart rate monitor. W przeciwnym razie jedynie metodą prób I błędów liczyc co sie je i obserwować.
Nie wiem jakiej wielkości planujesz go zrobić ale załóżmy że 5, dodajesz wszystkie składniki i dzielisz przez 5 i to samo południe zabiegu, tak jakbyś smażyl 2 kilo piersi na dwa dni, dzielisz na ilość porcji przed i po
[...] /SFD/2019/4/12/d6358d014a324a1ab33b1f65f68f5e68.jpg Oczywiście można też korzystać z dziennika żywieniowego tylko po to, aby sprawdzić ile np. białka znajduje się w 100 g piersi z kurczaka , czy też w 100 g twarogu chudego. Można dodawać także swoje ulubione pozycje, zapisywać je w pamięci, a także dopisywać np. używane odżywki białkowe. [...]
[...] stosować w miksach z jedzeniem, czy na jej bazie przygotować multum ciekawych potraw, deserów, ciast. Zapraszamy do https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia-c10/ po masę inspiracji. Jeżeli chodzi o żywność i produkty lekkostrawne, to staraj się wybierać chude mięsa (np. piersi z indyka, kurczaka), chude ryby (dorsz, tilapia, halibut), białka jaj.