Mam do was pytanie czy jeśli będę jadł normalnie (białe pieczywo , parówki , ketchup itp) ale będę liczył kalorie przykładowo teraz licze do 1900 + treningi 3 razy w tygodniu fbw+ na koniec interwały 25 min 1 sprint 1 chodu a po tym 15 minut bieżnia w górę i chód pod gorke , czy będą efekty? Chodzi mi głównie czy jedząc normalnie ale licząc [...]
Maślanka i słód (jęczmienny/pszeniczny) to akurat typowe składniki wypieku chleba, gorzej z polepszaczami. Faktem jest, że najzdrowsze pieczywo to takie, którego receptura opiera się na mąkach z grubego przemiału (żytnia razowa, pszenna razowa, orkiszowa razowa) i zakwasie.
[...] 3000 kcal 375g w, 225g b, 66g t Ulozy mi ktos posilki? Niewiem ile co ma wartosci odzywczych. Chcialbym jesc mniejwiecej; Ryz, piersi z kurczaka, mleko jogurty (jakie), platki sniadaniowe (jakie) jogurty typu pro men z wysoka zawartoscia bialka, jajka w roznych postaciach, jakies wedliny i ziarniste pieczywo cos z tego da sie ulozyc?
[...] czy kawę ale bez cukru. 2. Nie spożywaj fast foodów, chipsów i innych tego typu słonych i wysoko przetworzonych przekąsek 3. Wyrzuć z diety słodycze. 4. Ogranicz do minimum pieczywo(ono tuczy bardzo mocno, a posiłki popijamy dodatkową napęczniając żołądek tym pieczywem) 5. spożywaj węglowodany około treningowo, a w każdym posiłku spożywaj jakieś [...]
Badania były robione ostatnio dwa tygodnie temu, wszystko w normie, jedynie kalprotektyna troszkę podwyzszona, wizyty u lekarza regularnie raz w miesiącu, dieta lekkostrawna (pieczywo pszenne, głównie drób i ryby, drobne kasze, blendowane zupy, mało mleka, zero słodyczy, fast foodów i mocno przetworzonej żywności).
Jogurty owocowe, serki smakowe, cukier, wędliny, pieczywo pszenne zdecydowanie do eliminacji. Wygląda to słabo. Nie tylko same produkty, ale również wyliczone zapotrzebowanie kaloryczne i cel jakim nie powinno być zrzucanie masy ciała, a redukcja tkanki tłuszczowej.
Oczywiście. Można dodawać. Z reguły jednak łatwo w ten sposób rozpoznać pieczywo słabszej jakości, do którego dodaje się słód, polepszacze i drożdże. Nie każdy patrzy na skład.
Skład jak najbardziej dobry. Na temat wyboru dobrej jakości pieczywa polecam poczytać tutaj: https://potreningu.pl/articles/5424/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje
wafle ryżowe, pieczywo chrupkie, serki wiejskie i wszystkie rodzaje serów, owoce, warzywa, orzechy, żeby jakieś mięso było to możesz np wędzone filety z kurczaka, karkówka, udka, ale tam dużo sodu jest ale stołując się gotowcami nie ominiesz tego, czy nawet z sieciówek gotowe sushi
[...] zapotrzebowanie policzyłeś? https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczy%C4%87-t276436.html białka za dużo, cukier do wywalenia, pieczywo do zmiany na pełnoziarniste z dobrego źródła, zróżnicuj źródła tłuszczy https://www.sfd.pl/-t1135648.html
Akurat tego bym się nie obawiał. Podobnie jak dobrej jakości pieczywa. Jakie to jest dobrej jakości pieczywo... Otrzymane przy pomocy wehikułu czasu jazdą do reymontowskiej wsi z "Chłopi".
Akurat tego bym się nie obawiał. Podobnie jak dobrej jakości pieczywa. Jakie to jest dobrej jakości pieczywo... Otrzymane przy pomocy wehikułu czasu jazdą do reymontowskiej wsi z "Chłopi". Np. 7 zbóż z Biedronki. Produkt teoretycznie mniej przetworzony niż np. ryż biały, czy makarony. Łatwo mi przyszło odstawienie pieczywa. I wolę sobie zamiast [...]
Niestety 90% efektów redukcji tkanki tłuszczowej zależy od właściwie dobranej DIETY. Jeśli nie zmienisz sposobu odżywiania i np. po treningu będziesz jeść parówki, białe pieczywo, popijać napojami słodzonymi i piwem – cała praca pójdzie na marne. Paradoksalnie – nawet najcięższe treningi bez zmian w odżywianiu przynoszą minimalne efekty – możesz [...]