Pytanko o chlebek na redukcję, do jajecznicy 3 razy w tygodniu max 150 gram. Czy któryś z tych chlebków na zdjęciu nadaje się do spożycia na redukację 3 razy w tygodniu max 150 gram dziennie. Są to 4 rodzaje chleba, PROSZĘ O SZCZEROŚĆ !
...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
W pierwszym nie podałeś składu, więc ciężko cokolwiek napisać. Drugi może być. Chociaż dodatek słodu jęczmiennego stosuje się jako polepszacz, aby zabarwić pieczywo na ciemniejsze.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
ten od walkowiaga chyba najlepiej wyglada, zbyt bogate skąłdy te chleby mają, nie masz jakiejś dobrej piekarni w poblizu.
U mnie w piekarni osiedlowej np chleb żyni ma taki skałd
zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże.
Zadnego cukru, kwasu akrobinowego, jakiejś maślanki, słodu, jakiejś meiszanki do polepszania mąki.
U mnie w piekarni osiedlowej np chleb żyni ma taki skałd
zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże.
Zadnego cukru, kwasu akrobinowego, jakiejś maślanki, słodu, jakiejś meiszanki do polepszania mąki.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Są u mnie 2 piekarnie w mieście. Ale dokładnie nie wiem na co patrzeć Dlatego patrze na gotowca. Ale mogę podejść zapytać
...
Napisał(a)
Maślanka i słód (jęczmienny/pszeniczny) to akurat typowe składniki wypieku chleba, gorzej z polepszaczami. Faktem jest, że najzdrowsze pieczywo to takie, którego receptura opiera się na mąkach z grubego przemiału (żytnia razowa, pszenna razowa, orkiszowa razowa) i zakwasie.
...
Napisał(a)
Im krótszy skład chleba tym lepiej, acz też nie ma co popadać w paranoję - kiedyś popełniłem taki artykuł:
https://www.facebook.com/TrenerDietetykGdansk/photos/a.247537398709182/1340779536051624/?type=3&theater
https://www.facebook.com/TrenerDietetykGdansk/photos/a.247537398709182/1340779536051624/?type=3&theater
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
No jak wspomniałem jestem na redukcji i 3 razy w tygodniu jem jajecznicę i do tego po prostu chlebek w 150 gram dokładnie. Czyli tygodniowo wychodzi 450 gram chlebka. Stąd pytanie który z tych najlepiej by można było wziąć ( próbowałem ten z biedronki - ale okropnie mi nie smakuje, tam taki czarny jest )
...
Napisał(a)
https://potreningu.pl/articles/5424/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje
Polecam poczytać artykuł.
Polecam poczytać artykuł.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Pierwszy ma dobry skład. Dwa kolejne byłyby ok. gdyby nie te drożdże. Do tego typu pieczywa daje się zakwas. Ostatni to pieczywo pszenne.
Moderator działu Odżywianie
Następny temat
Redukcja z duzej wagi
Polecane artykuły