SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Chleb czy któryś się nada?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1368

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 335
Witam !
Pytanko o chlebek na redukcję, do jajecznicy 3 razy w tygodniu max 150 gram. Czy któryś z tych chlebków na zdjęciu nadaje się do spożycia na redukację 3 razy w tygodniu max 150 gram dziennie. Są to 4 rodzaje chleba, PROSZĘ O SZCZEROŚĆ !










Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
W pierwszym nie podałeś składu, więc ciężko cokolwiek napisać. Drugi może być. Chociaż dodatek słodu jęczmiennego stosuje się jako polepszacz, aby zabarwić pieczywo na ciemniejsze.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 335
tam są 2 rodzaje i jeszcze tutaj




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
ten od walkowiaga chyba najlepiej wyglada, zbyt bogate skąłdy te chleby mają, nie masz jakiejś dobrej piekarni w poblizu.

U mnie w piekarni osiedlowej np chleb żyni ma taki skałd

zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże.

Zadnego cukru, kwasu akrobinowego, jakiejś maślanki, słodu, jakiejś meiszanki do polepszania mąki.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 335
Są u mnie 2 piekarnie w mieście. Ale dokładnie nie wiem na co patrzeć Dlatego patrze na gotowca. Ale mogę podejść zapytać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 208
Maślanka i słód (jęczmienny/pszeniczny) to akurat typowe składniki wypieku chleba, gorzej z polepszaczami. Faktem jest, że najzdrowsze pieczywo to takie, którego receptura opiera się na mąkach z grubego przemiału (żytnia razowa, pszenna razowa, orkiszowa razowa) i zakwasie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 243 Wiek 35 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 21435
w takich ilościach jak piszesz to naprawdę bez róźnicy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Im krótszy skład chleba tym lepiej, acz też nie ma co popadać w paranoję - kiedyś popełniłem taki artykuł:
https://www.facebook.com/TrenerDietetykGdansk/photos/a.247537398709182/1340779536051624/?type=3&theater 

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 335
No jak wspomniałem jestem na redukcji i 3 razy w tygodniu jem jajecznicę i do tego po prostu chlebek w 150 gram dokładnie. Czyli tygodniowo wychodzi 450 gram chlebka. Stąd pytanie który z tych najlepiej by można było wziąć ( próbowałem ten z biedronki - ale okropnie mi nie smakuje, tam taki czarny jest )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 335
Witam, dziś byłem w paru sklepach i wpadły mi w oko nowe chleby. Może teraz któryś z tych się nada?










...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Pierwszy ma dobry skład. Dwa kolejne byłyby ok. gdyby nie te drożdże. Do tego typu pieczywa daje się zakwas. Ostatni to pieczywo pszenne.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy przekroczenie kalorii znacznie przekłada się w osiągnięciu danego celu ?

Następny temat

Redukcja z duzej wagi

WHEY premium