Tak. Zle wpisałem :D mleko z platkami owsianymi :D Pieczywo jak mogę i mam czas staram się zastępować czymś innym :) Ale do pracy często najwygodniej wziac kanapki. No jakas tam różnica jest teraz a 5 miesięcy temu ale na tyle starań co włożyłem to jest słabo :/ Bo jak cos robię to naprawdę sie przykladam. Teraz tez pewnie za wiele zmian nie [...]
Tylko nie ma co ukrywać, że pieczywo razowe jest mniej smaczne niż białe ;-) I przez to jestem go w stanie zjeść mniej niż białego. Ostatnio często piekę chlebek bananowy bez tłuszczu i cukru. Tego jestem w stanie sporo zjeść np z twarogiem i jogurtem. I przy okazji zaspokaja moją ochotę na słodycze.
[...] na Twoje zdrowie (ze względu na dużą zawartość omega-3). Ale z drugiej strony, jestem ciekawa czy Twoja mama także nie serwuje Wam w domu serów, czy smarujecie czymkolwiek pieczywo, czy używacie śmietany itd. We wszystkich tych produktach jest tłuszcz i w odróżnieniu do oleju lnianego nie ma ona tak korzystnego wpływy na zdrowie. Przecież [...]
[...] na całość diety. Podstawą jej jest odpowiednie urozmaicenie. Z tego też względu warto spożywać wszystkie kasze, ryże, makarony, ziemniaki, płatki zbożowe, dobrej jakości pieczywo, bataty, itp. Indeks glikemiczny nie powinien być wyznacznikiem tego, czy dany produkt warto spożywać. [...]
Zakładając, że zapotrzebowanie kaloryczne policzone jest w prawidłowy sposób, to odjęcie od niego 300 kalorii będzie dobrym rozwiązaniem. Składniki odżywcze w ilości 2 gramy na kilogram masy ciała białka, 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów jest dobrym wyjściem. Patrząc na produkty w diecie wygląda to już gorzej. Wszystkie [...]
[...] ich do godziny 16. Jeżeli nasz ochotę na owoce, to również nie widzę różnicy w tym do jakiego posiłku je zjesz. Masz w diecie sporo przetworzonych źródeł weglowdanów. Chrupkie pieczywo, słodzone jogurty, wędliny do eliminacji. Orzechy ziemne również okazyjnie. Produkty wrzuć przed a nie po obróbce. Wrzuć jeszcze raz poprawioną Rozpiskę.
[...] zrezygnować z żywności przetworzonej i iść w kierunku jak najmniej przetworzonej, np: mąkę w omlecie zamieniłabym na płatki owsiane/jaglane/ orkiszowe, bułkę na pieczywo pełnoziarniste. Zauważyłam też że w śniadaniu brakuje białka, a nie wiem czy wiesz, ale śniadanie tłuszczowo-białkowe uznaje się za najlepsze dla osób aktywnych. [...]
[...] Szczególnie makaron. Zresztą wcale nie czuję po nich dłużej sytości niż po produktach "białych". Czymś muszę te kalorie nabić więc to jest ryż, makaron i białe pieczywo. A cudów i tak już nie zwojuję w wieku 38 lat i mister olimpia nie zostanę więc o ile nie marnuję do końca tego wysiłku z siłowni jedzeniem białych węglowodanów to [...]
[...] o odżywianie, a konkretniej jego jakość. Powinieneś spożywać jak najmniej produktów silnie przetworzonych, jak: - konserwy/parówki, - dania typu fast food, - słodycze, - pieczywo, - gotowe produkty (lasagne, pizze itp). A jak najwięcej produktów nie przetworzonych lub minimalnie przetworzonych: - mięsa/ryby/jaja, - twarogi/jogurty, - warzywa, [...]
Witam,stosując dietę glodowkowa pozbyłeś się mięśni a cały czas trzymasz wysoki poziom tkanki tłuszczowej .Musisz wiedzieć ,że aby mieć silny oraz ładnie wyrzeźbiony brzuch, potrzeba na to pracy, czasu, odpowiedniej diety i treningu. Warto wytrenować brzuch nie tylko ze względu na aspekt estetyczny, ale również dla dobra naszego zdrowia. Mocne [...]
[...] z bialym serkiem chudym, lub jakas wedlina, + bana po pracy kawa + bulka z dzemem, maslem orzechowym, + 1-2 mandarynki obiad roznie, pasta z tunczyka z jajkiej, ogorkiem -pieczywo kasz jaglana, ryz z warzywami + kotlet z kurczaka, lub ryba w panierce, salatka jajka z warzywami, ogorek, pomidor, sos jogurt +ketchup cary po treningu bialko w [...]
[...] https://potreningu.pl/artykuly/odchudzanie/czy-jedzenie-owocow-jest-tuczace-4508 Z kolei jeżeli chodzi o dobór najlepszego pod względem jakości pieczywa, to polecam poczytać artykuł: https://potreningu.pl/artykuly/kanapki/chcesz-kupic-dobrej-jakosci-pieczywo-oto-najwazniejsze-informacje-5424
[...] nie różnicuje posiłków co do nazwy. Nie mam w diecie śniadania, obiadu, czy kolacji. Niejednokrotnie jem jako pierwszy posiłek makaron z mięsem i warzywami, na tzw. obiad pieczywo z nabiałem, czy jajecznicą, a na ostatni posiłek sałatkę z tuńczykiem. Oczywiście to tylko przykłady. Polecam zapoznać się z zalecanymi źródłami składników [...]
[...] Dobry nawet suchy, bez dodatków. Ogólnie jednak nie widzę powodu ku temu, aby jeść właśnie ten rodzaj ryżu, skoro on Tobie nie smakuje. Wybór nawet samych ryżów masz ogromny (jaśminowy, długoziarnisty, basmati, czarny, czerwony, dziki, parboiled), więc można fajnie urozmaicać. Poza tym, różne rodzaje kasz, makaronów, ziemniaki, płatki, pieczywo.
[...] Co do źródeł produktów to kolejno bazowa bym na: Białko: mięsa, jaja, nabial(jeśli dobrze tolerujesz), ryby, odżywki białkowe(chociaż postawił bym w Twoim przypadku na jedzenie, a nie na proch) Węglowodany: skrobiowe - ryze, kaszy, makarony, ziemniaki, pieczywo(jeśli dobrze tolerujesz), owoce Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno, orzechy, jaja
[...] przy każdym rodzaju pieczywa. Jeżeli ich tam nie ma, to sklep jest w posiadaniu książeczki z takimi składami, o którą możesz poprosić i przeanalizować. Poza tym, każde pieczywo z tradycyjnej mąki, jak pszenna, żytnia, gryczana, orkiszowa, owsiana, itp. ma takie same ilości kalorii i składników odżywczych. Różnica może być w nietypowych jak [...]
[...] w tłuszcz. Mąka ma wysoki poziom glikemiczny i dlatego nie jest polecanym produktem. Lepsze są produkty pełnoziarniste, z ciemnej mąki, przemielonej razem z łupinkami (błonnik). Białe pieczywo zawiera cukier i białą mąkę, więc też sie nie nadaje do zdrowej diety xena
dla dociekliwych: Maca, w judaizmie obrzędowe pieczywo w formie cienkiego placka, nie zakwaszanego i bez soli, spożywane w czasie Pesach zwanego Świętem Niekwaszonego Chleba (Świętem Przaśników). Symbolizuje smutny los Izraelitów w Egipcie i wiąże się z pierwotnymi wierzeniami żydowskimi. Ma ona zazwyczaj prostokątny kształt, a jej powierzchnia [...]