Szacuny
11148
Napisanych postów
51557
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Proszę Was, napiszcie jak przyżądzacie posiłki z ryżu, piersi kurczaka i białek jaj, aby miały b. mało tłuszczu.
Podczas cyklu na masę, a potem na rzeźbę.
Xena mówiła coś o smażeniu białek jaja na teflonie- czy tak można, tzn. bez tłuszczu ?
Czy smażycie piersi kurczaka, czy tylko je gotujecie ? Jak smażycie, to w jaki sposób ?
Wiem, że pan P. Filleborn smaży piersi używając tłuszczu w spray'u tzw. "Pam".
Czym przyprawiacie, aby posiłki były smaczne ? Czy ryż i kaszę jecie suchą, czy czymś polewacie lub dodajecie jakieś surówki ?
Jaki jecie makaron- tylko razowy ?
Jecie twarożek, znacie jakieś, prawie bez tłuszczu (firma i nazwa) ? Co z chlebem razowym i grahamkami ?
Chodzi mi o jedzenie zaawansowanych zawodników, a nie amatorów, którzy najpierw jedzą piersi z kurczaka, a potem na mieście hamburgera z frytkami, kanapkę ze smalcem, kawałek tortu na imieninach i golonkę, bo dobra...
Szacuny
2
Napisanych postów
1185
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2123
Rano ze względu na podwyższona przemianę materii, jaką własnie wtedy mamy. Pod koniec dnia te produkty są juz ciężkostrawne, a niespożytkowane przed snem zamienią się w tłuszcz.
Mąka ma wysoki poziom glikemiczny i dlatego nie jest polecanym produktem. Lepsze są produkty pełnoziarniste, z ciemnej mąki, przemielonej razem z łupinkami (błonnik). Białe pieczywo zawiera cukier i białą mąkę, więc też sie nie nadaje do zdrowej diety
Szacuny
2
Napisanych postów
1185
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2123
Jeśli chodzi o smażenie kurczaka, to ja go najczęściej "smażę" na wodzie. Na patelnię teflonową nalewam troszkę wody, na to kładę przyprawionego kurczaka i przykrywam pokrywka żaroodporną. Wtedy wychodzi mięso dość soczyste.
Szacuny
11148
Napisanych postów
51557
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Soczyste ?
Może i tak, ale czy nie jest takie hmm... wodniste i nie smakuje jak zwykłe gotowane ??
Sam chciałem spróbować smażyć kurczaka na teflonie bez żadnego tłuszczu- czy nie przywrze do patelni ??
Szacuny
2
Napisanych postów
1185
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2123
Nie, nie ma obawy, bo na tym wlasnie polega urok patelni teflonowej. Woda to juz wedlug uznania. Jako panierke mozesz stosowac platki owsiane, zytnie lub pokruszone kukurydziane plus bialko jaj.
Szacuny
2
Napisanych postów
1185
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2123
I jeszcze zapomianłam powiedziec o najwazniejszym: do patelni teflonowych mozna uzywac tylko i wylacznie lopatek drewnianych. Porysowany teflon przypala mieso