[...] na porcjii w stanie surowym, nawet po ugotowaniu, czy smazeniu, pieczeniu ilosc bialka bedzie podobna , strata 10% wyniknie ze spalenia tkanki na powierzchni ( smazenie, pieczenie) lub w przyp. gotowania strata ta bedzie zalezna od liosci wyplukanych bialek tkanki lacznej lub miesniowej ( tzw sok jaki powstaje np podczas gotowania kuraka w [...]
[...] robie omleta z jajek np. 2jaja roztrzepujesz, do tego otreby i na patelnie kroisz omleta na pol i przekladasz warzywkiem i np. miesem/serem wyglada jak mala kanapka, syci na dlugo ewentualnie j.w. -pieczenie wlasne np. chlebki bialkowe low-carb bardzo sycace (nie przesadzac z iloscia-duzo kalorii zwlaszcza, gdy zawieraja orzechy, nasiona..) pzdr
tak wlasnie liczysz dla surowych, zarcie podczas obrobki termicznej (gotowanie, pieczenie, duszenie, smazenie,wedzenie...) nabiera badz tez traci wode (ile kalorii zawiera woda wiesz sam) stad te roznice wagowe
Pozwole sobie zadać pyatanie w tym temacie żeby nie zaśmiecać. CZy w trakcie skłonów w cwiczeniach na brzuch dodatkowo spinać brzuch? Akurat przy tych ćwiczeniach jest to dosyć łatwe a pieczenie po wykonaniu ćwiczenia jest o wiele większe.
[...] (tzn. zjadłam go też przedwczoraj, nie stoi od dwóch dni ), czyli kotleciki z rostbefu w pomidorach + pory: A tu obiad dzisiejszy, czyli udko pieczone z oliwą, czosnkiem i szczypiorkiem, ryż brązowy i kalafiorek: Jutro biorę się za pieczenie schabu. Robiłam to raz w życiu i zrobiłam kompletną klapę, ale tym razem a nuż się uda :) Dobranoc
[...] ponieważ mam wrażenie że "leży" mi na żołądku i nie chce się "strawić", ale to moja subiektywna ocena poparta autopsją. Dagmarek, jeśli chodzi o to pieczenie w żołądku, to miałam ten sam problem (bynajmniej dla mnie to było problemem, źle się czułam). Jednak ktos na SFD doradził mi abym biorąc tabletki popijała większą [...]
[...] sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. Źródła białek i ich przykładowa [...]
[...] sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników. 5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi. 6.Możesz używać słodzika. [...]
Kiedy on wyraźnie napisał, że ma tylko ten hantelek :) Nie ustalaj sobie z góry liczby powtórzeń. W przypadku przedramion ćwiczysz ugięcia aż pieczenie włokien miśniowych uniemożliwii kolejne powtórzenie. Potem lecisz uginanie w drugą stronę też do bólu. Ale tak jak koniu151 napisał, przedramiona wyrabiają się mimochodem przy ćwiczeniach dużymi [...]
tak tylko ze ja bede sobie napewno wmawial pieczenie/swedzenie/bol suta i w 100% nie bede wiedzial kiedy zaczac brac :< no ale sprobuje Zmieniony przez - Pyton1989 w dniu 2007-11-25 12:31:23
na dobra sprawe jest to kwestja obrobki kulinarnej (smzaenie, pieczenie, gotowanie, wedzenie...) co do kurczakow - jem teraz udka sa tlustsze niz piersi i maja dzieki temu lepszy smak. wolowina - jest tyle mozliwosci jej przyrzadzenioa ze podobnie jak wieprzowina nie moze sie znudzic. moszesz jeszcze jesc ryby, sa co prawda mniej dla nas [...]
Pieczenie wcale tak duzo nie zajumuje(''); Powidzialbym ze jest nawet prostsze niz smazenie. Kupujesz duzo piers idycza badz 2 kurze, kroisz przyprwiasz, nagrzewasz piekarnik do 200 stopni, wkladasz piers do do naczynia szklanego, dodajesz cebulki/czosnku, idziesz na film w TV i za 25min masz żarcie na 3-4 posiłki;)
drogi normalnie bym nie kupił ale jak dostałem na free to przetestowałem i tak jak rzekł mój przedmówca suplemen znacząco zwiększa wydolność na treningu-- czułem pieczenie i pompe ale w kazym ćwiczeniu byłem zdolny wkonać srednio 3 powtórzenia więcej. Moge rzec tyle --jeśli kogoś stać to polecam (szczególnie w tabletkach) bo w proszku to [...]
Mnożyłam przez 1,1 bo praca siedząca i mało męcząca fizycznie - a prawdziwy wysiłek tylko 3 razy w tygodniu - więc akurat wychodzi 1544. Pieczenie w domu nawet nie wchodzi w grę - zdecydowanie mam za mało czasu, poza tym nie lubię spędzać w kuchni czasu :P. Mam inne hobby ... :) A taki chleb jak w linku to chyba nawet gdzieś widziałam i miałam [...]
[...] zazwyczaj do posilku zawierajacego duzo miesa nie stosowalem weglowodanow jak ryz , kasza....pieczywo, dodawalem tylko warzywa. no ryz basmati moze byc. dobrze sie sprawdza pieczenie w piekarniku w rekawie/piers indyczki, schab.../ takie mieso jest soczyste , smaczne i lzej trawione niz smazone na patelni. mysle ze kazdy znas ma sporo tu do [...]
[...] Butyrivibrio fibrisolvens bytująca w przewodzie pokarmowym bydła produkuje enzym, potrzebny do reakcji i umożliwia syntezę CLA w mierzalnych ilościach. Poprzez gotowanie lub pieczenie zwiększa się koncentracja omawianej substancji w mięsie. Mięso z grilla ma nawet pięciokrotnie większą zawartość sprzężonego kwasu linolowego niż w stanie surowym. [...]
[...] - troche więcej siły na treningu - lepsza jakość treningu - mniejsze zakwasy po - chyba lepsze dotlenienie organizmu, bo nie ziewam, co nieraz mi się zdarzało Minusy: - pieczenie w żołądku i nieraz zgaga - mi to akurat zbytnio nie przeszkadzało - trzeba dużo popić wodą - troche gorsze wypróżnianie - nie odczułem zwiększonej pompy na/po [...]
dodaj kofeiny albo kawe przed treningiem, dobry posiłek przedtreningowy i odpowiedni trening. a to pieczenie to fakt ale nie jest mocne i krótko trwa też to odczuwałem.