Milk Chocolate - 1 porcja na 200ml wody Rozpuszczalność idealna, wszystko ładnie się szybko rozpuściło Piana, bardzo mało Smak - 10/10 świetny, nie zamulił, nie zasłodził , chciało się aż pić to białeczko :) Ocena 10/10 Vanilla Cream 1 porcja - 200ml wody Rozpuszczalność bardzo podobna piany brak smak: no cóż, tu fajerwerków nie ma, albo [...]
[...] proszku) Porcja proszku(standardowo troszkę więcej niż zaleca producent, taki już jestem) - pełna miarka - ok 20g aminokwasy bezpośrednio po wymieszaniu, bardzo niewielka piana na pare sekund, smak fajny, orzechowy z nutką kawy, bardzo subtelny. pozostałości po wypitych aminokwasach(rozpuszczalność 100%, zero grudek, jedyne co zostało w [...]
[...] porcji mam ochotę zrobić nastepna :-D Wynika to pewnie z faktu iż lubie kawę i orzechy, a to połączenie jest dla mnie mega. Na wodzie smakuje mi lepiej, na mleku dałbym max 7/10. Rozpuszczalność : 9/10 Jak widać na zdjęciu kufla praktycznie nic w nim nie zostało, wszystko fajnie się rozpuszcza, piana delikatna, lecz bardzo szybko opada ;-)
smak marcepanowy (z woda) faktycznie dobry, smak intensywny, nie przeslodzony, problemów gastrycznych brak, nie zalega na zoladku, troche trzeba poczekac az piana opadnie i nie miesza sie idealnie ale prod.godny polecenia edit smak bananowy podobnie, dobry w smaku , czuć ,że to banan ;-) reszta j/w Zmieniony przez - wincol w dniu 2013-04-19 [...]
Abnexen - AB Blend Wanilnia Smakowo bardzo dobre, dla mnie lepsze niż SFD Protein Plus Complete Wanilnia, zapach też ok Piana spora, ale to w niczym nie przeszkadza, zawsze można odczekać Rozpuszczalność bardzo dobra
Mam to cudo. Stwierdzam że to białko jest bardzo dobre z tym że ja akurat wlewam więcej mleka niż sugeruje producent. Pachnie bardzo przyjemnie, jest dość gęstawe jak kaszki nestle, rozpuszcza się dobrze - nie ma problemów z pianą, smak naprawdę dobry bananowy zero chemii, nie zalega na żołądku. Bardzo przypadło mi do gustu. (Piłem tylko z [...]
Bardzo smaczny izolat. Posiadałem smak czekoladowy i nie mogę powiedzieć złego słowa. Wyśmienity tak samo jak i zapach rozpuszczalność. Bardzo cieszy, że już po 2-3 ruchach nie zostaje piana.
No nie nastawiaj się zbytnio, moja odpowiedź była lekko ironiczna :) Piana jedzie takie ilości soku, że może go takie cuda pompują, ale na sucho śmiem wątpić w efekty. Zaszkodzi mi popompowanie łapek dla dobrego samopoczucia zamiast siedzenia na dupie przed tv? }:-( Wyluzujcie ludzie /-)_
[...] piekarnik na 180-200 stopni. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do piany dodajemy żółtka i miksujemy tyle tylko żeby połączyć, ale żeby piana nie opadła. Przestygniętego kurczaka łączymy z przestygniętymi warzywami (można tutaj też dorzucić tartego sera) i wsypujemy masę do piany jajecznej. Mieszamy lekko by [...]
[...] bryłę więc na wyczucie dodawałam po troszku wody by uzyskać konsystencję ciasta ucieranego. -białka ubij ze szczyptą soli, porcjami dodawaj do ciasta delikatnie mieszając by piana nie opadła, następną porcję wmieszaj jak poprzednia połączy się z ciastem. -wyłóż do tortownicy wyłożonej pergaminem -czas pieczenia ok 50-60 min w 180 stopniach (z [...]
[...] zytniej pol plaskiej lyzeczki sody Do smazenia co komu pasuje - olej, maslo - lyzeczke, na teflonie nic nie potrzeba :-) Oddzielic bialko od zoltek, ubic na sztywko. Jak juz piana jest sztywna, wmiksowac po jednym zoltku nastepnie po lyzce maki i ta odrobine sody. Wszystko na patelnie - usmazyc z obu stron. Przy smazeniu pierwszej strony mozna [...]
Rozpuszczalność bardzo dobra, praktycznie zero grudek oraz znikoma piana. Ogólnie dobre białka. Dziękuje za możliwość spróbowania, na pewno kiedyś zakupie sobie kapuczino kapuczino - bardzo przyjemny delikatny smak 9/10 wanilia - nie ma to jak stara dobra wanilia 8/10 truskawka - troche sztuczny smak, ale dobre 8/10 ciasteczka - nic specjalnego, [...]
specjalnie na ten cel kupilem shaker TRECA ta piana nie jest gesta w niczym nie przeszkadza tak jak pisałem dosłownie chwilka czasu i po pianie :) Zmieniony przez - Bezelu w dniu 2009-11-25 18:47:48
[...] ją było po prostu dłużej podgrzewać. Woda by odparowała i masa byłaby gęsta. Można też wstawić ją do lodówki, to zgęstnieje jeszcze bardziej. Jeżeli chodzi o sernik to trudno mi powiedzieć co mogłeś zrobić nie tak, może za mocno mieszałeś wszystko na konieć i piana białkowa straciła puszystość, może za mało mleka dałeś i masa była za gęsta.
spróbuje z pewnoscią;-) Do ubicia piany proszek do pieczenia + troske kwasku cytrynowego, do masy proszek i łączyć delikatnie - powinien fajnie wyrosnąć a piana ubijana z proszkiem i kwaskiem (nie jak u mam na soli) jest trwalsza:-D