a ja bym Ci polecil olimp whey protein 100% ;) slyszalem od innych ze ostrowia strasznie sie pieni i trzeba dlugo czekac az piana opadnie, zostaja duze grudki lowickie to masz mniej wiecej to samo co ostrowia. Sam mialem dylemat co wybrac ostrowie wpc 80 czy olimp whey protein bo paru wypowiedziach zdecydowalem sie na to drugie i jestem [...]
mam prosbe jak kupisz to bialko moglbys napisac do mnie i powiedziec jak tam to bialko sie sprawuje?? ;) smak/rozpuszczalnosc/ czy jest piana bylbym wdzieczny ;)
[...] sie o bana za głupotę i nie czytanie forum/archiwum/nie korzystanie z wyszukiwarki/brak podstawowej wiedzy najlepsze...mozna dyskutowac o aspektach typu rozpuszczalnosc, piana (czy jest , czy jej nie ma), problemy zoladkowe (wystepuja,czy tez nie), no I SMAK i tutaj pojawia sie problem, o ile odnosnie pierwszych czynnikow mozna podac kilka [...]
tak ta piana to jest woda+ białko wzburzona. teoretycznie jak opadnie np. 2-3cm piany daje nam to z 50ml roztworu więcej wiec ja bym zbierał tą piane choćby łyżką:)
A masz dietę? Białko kupuje się jako uzupełnienie diety, ale jak chcesz kupić to kupuj. Podobno ma 80% białka w sobie, jak na tą cene to dobre białko (w smaku nie dobre i powstaje duża piana podczas rozrabiania) Zmieniony przez - Kuraa w dniu 2010-11-10 22:21:42
nie rozumiem o co chodzi z ta wartoscia biologiczna co do rozpuszczalnosci, co z tego ze sie slabiej rozpuszcza? mowimy o jakosci bialku a nie watkach pobocznych jak rozpuszczalnosc/smak/piana
To ja nie wiem co Ty masz za ostrowie Wsypujesz do butelki, zalewasz wodą, mieszasz, zakręcasz. Po paru godzinach akurat piana schodzi i pijesz Smakuje tak samo jak wcześniej czyli dupnie
no to to nie był izolat (nie czysty) ... najtańsze ale nie jakieś super WPI to chyba Ostrovitu szukaj ... ale piana trochę męczy jak przesadzisz z trzepaniem ... :)).. przemyśl czy nie kupić lepiej dobrego WPC .. dlaczego tak CI zależy na jakimkolwiek WPI ??
[...] wody wlać (tak połowę) - wsypać ostrowię - znowu troche wody iii trzepiemy shakerem. Naczynie musi być duże, żeby woda z proszkiem stanowiły mniej niż 50%. Zostaje teraz piana. Schodzi szybciej jak zamiesza się łyżeczką i zakręci słoikiem - serio tak u mnie było. Sam smak też ma znaczenie. Czekolada rozpuszczała się bardzo dobrze i to z [...]