[...] z serem żółtym III SNIADANIE: bułka z serem i szynką + jogurt 250ml OBIAD: jakies mięso przewaznie z ziemniakami i surówką POSIŁEK PO OBIEDZIE: 100g ryżu z sosem słodkokwasnym 50g pestek z dyni KOLACJA: 2 kromki z serem wiejskim 100g twarogu z jogurtem naturalnym i bananem I jeszcze tak co czwarty dzien zamiast obiadu kebab albo piwo 500ml.
80 stopni dokładnie. ja smaże na oleju z pestek winogron. Nie nawidze oliwy szczególnie z pierwszego tłoczenia bleeeeeeeeeee RUN CLEAN, RUN FAST! AGILITY HANDLER PRO
[...] ryż brazowy (jak dasz rade to cały worek) puszka tyńczyka (koniecznie tuńczyk w kawałkach) pomidor (1 duży / dwa małe ) cebula (pół dużej/ jedna mała) oliwa z oliwek/pestek winogron przyprawy jak kto lubi ( najlepiej pieprz i odrobinka ziół prowansalskich- lepsze trawienie) Tuńczyka wyożyć na talez, porządnie rozparcelowac, pomidora i [...]
[...] wyników) - 2-3 gramy białka na kilogram masy beztłuszczowej możesz mi powiedziec jak to rozumieć? na chłopski rozum masz jeść dużo mięsa, jajek, ryby, twarogu, orzechów, pestek itp białko jest budulcem mięśnia, ale jest też potrzebne żeby mięsień utrzymać. zakładając że przestaniesz jeść całkowicie to Twój organizm zacznie utratę wagi od [...]
Zamiast indyka czasem wolowina leci lub jaja, od czasu do czasu tunczyk/makrela aczkolwiek nie przepadam. Wszystko smażę na oleju ryżowym, czasami na oleju z pestek winogron.
1. Olej z pestek winogronu raczej do smażenia na nim się nie nadaje, zgadza się? Czy można go zatem wykorzystać do sałatek? 2. Olej sezamowy tak/nie? 3. Oliwa przypuszczam, że jak najbardziej (mam kilka butelek Casa Rinaldi z Włoch) 4. Homar, kalmary, kraby, małże? 5. Nie wiem, czy ktoś słyszał o ryżu VIALONE NANO [...]
Oliwa z oliwek i Olej z pestek winogron ma praktycznie takie same ilości tłuszczy jedno i wielo - nienasyconych. dlatego pytam bo nie wiem na czym bazować wybierając tłuszcze do diety Zmieniony przez - elosik w dniu 2012-12-15 15:37:55
co wy piszecie, jaki stosunek o3 do o6? Widzieliście jaki jest w oliwie? 16:1 do 25:1 %-) generalnie oleje z pestek winogron mają sporo wielonienasyconych - stąd nie nadajasiędo smażenia, ten ma mało WNNKTY - wieć jest OK, choć dziwne że ma tak mało. Na pewno nie ma błędu tam w ilosci N/JN/WN?
jem dodatkowo 2caps tested omega3, a z tłuszczy to tylko oliwa z oliwek extra virgin około 30-40g, olej z pestek słonecznika 10g, masło orzechowe ok 50g
podałeś w ankiecie takie wartości b3g w4g t 1,2 g a to jest to co wczoraj zjadłeś 200g ryz bialy 120g platki owsiane 60g rodzynki suszone 100g bialka odzwka 350g kurczak 15g olei z pestek winogron 30g orzechy to jak ty to policzyłeś????
Zamiast olivy możesz stosować olej lniany lub olej z pestek winogron (który jest bezzapachowy , poza tym w tych olejach przeważają tłuszcze wielonienasycone...pozdr