Wystarczy rozbełtać jaja (całe) z odżywką białkową i usmażyć na PAM'ie . Dla podbicia białka możesz też zrobić polewę - 1 łyżka odżywki+1 łyżka wody bądź mleka
Nie wiem co masz na myśli pod stwierdzeniem "zwykły olej" ale na słonecznikowym nie polecam smażyć. Kup sobie masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy. Na teflonie wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć, a nie lać 40ml.
Pam, po co powtarzasz to, co zostało powiedziane powyżej? W jaki nowy temat nie wejdę, tam Twoje posty - miło byłoby, gdyby coś wynosiły (na przykład odpowiedź na zadane pytanie), a nie były zbytecznymi komentarzami. Dziękuję. BTW - rola rozciągania wybiega daleko poza "rozluźnienie". Ot choćby tu kilka słów można sobie poczytać. [...]
Czy Wy wszyscy nie macie innych problemow???? Masa Wam spadnie. Robcie tak zeby smakowalo. 1. smazenie na oliwie z oliwek, 2. smazenie na PAM-ie 3. gotowanie (same, w bulionie, z warzywami) 4. a to moj sposb: wlewam troche wody do brytfanki, wkladam piersi (obsypuje przyprawami) i do pierkarnika na ok. 20 min. ______________________________ I [...]
O odpowiednio wysokim punkcie dymienia. Np. smalec, olej kokosowy do dluzszego smazenia lub rzepakowy czy oliwa rafinowana do szybkiego. Ew. PAM jezeli nie chcesz spozywac (mozliwe ze utlenionego) tluszczu.
Będę go jadł na surowo (zamiast oliwy), do smażenie używam PAM-u. Wybrałem ten nierafinowany w sumie różnica w cenie nie taka wielka. Dzięki za zainteresowanie, pomoc, opinie. Pozdrawiam !
Witam Panowie! Wiem gdzie w Gdańsku można kupić pam, bo sam sobie dziś go kupiłem! otóż Pasaż Królewski (obok LOT-u) ul. Wały Jagiellońskie 8, można go tam nabyć w cenie 29 zł, polecam!
czyli sie nie martwic???? bo naprawde bardzo mało jem. przykładowo dzisiaj na sniadanie 3 jajka got. obiad filet z kurczaka smazona na pam'ie i pomidorki, kolacja filet i kalafior.
Witam Zależy w jakim wydaniu robisz tą pierś.Jeśli gotowana to tak jak mówisz marchewka ,z warzywami Jeżeli na patelni,to ja używam niewielką ilość tłuszczu albo używam olej PAM do beztłuszczowego smażenia, Smażę pierś,dodaje przyprawę gyros,papryka słodka,chilli,(przyprawy według uznania)czosnek,sos sojowy . Dodaję warzywa(mieszkanka [...]
To, że będzie smażone, pieczone nie uczyni zainteresowanego grubszym jeśli będzie się zgadzał bilans. Najważniejszy jest dzienny bilans kaloryczny bo to przez jego nadwyżkę przybiera się na wadze a nie stereotyp " bo od tłuszczu się tyje ... " . Jeśli musisz smażyc, piec to rób to na niskokalorycznych tłuszczach . Gorąco namawiałbym [...]
Po co PAM? Nie lepiej kupić porządną patelnię i zapomnieć o czymkolwiek do smażenia? Co do tematu-chociażby mnie mieli zatłuc, nie jadłbym gotowanej piersi. Smażyć, piec i grillować możesz. DObrze by było, by odbywało sie to bez tluszczu, ale np. nie wyobrazam sobie zrobic jajecznice bez smalcu/masla/boczku %-)
biochemia rulez powodzenia, ja mam juz ten egz za soba ale faktem jest niezbitym, ze dzieki zajeciom z bioch na studiach zaczelam sie bardziej interesowac odzywianiem i procesami w naszym cialku szkoda tylko, ze zaklad biochemii na AM w Sznie jest zwolennikiem ''normalnej'' diety i spotkalam sie z dezaprobata kiedy ulozylam swoja wlasna (na [...]
Wlasciwie mozna na wszystkim, ale wcale rzepakowy nie jest najlepszym pomyslem. Do nalesnikow polecam PAM (w sprayu), super do nalesnikow, a co do smazenia to mozna uzyc smalcu np lub loju wolowego lub innego tluszczu zwierzecego
qazar, a stosowałeś ten PAM? bo chodzi mi o to czy to sie niebedzie przypalac jak pospreyuje piers kurczaka o grubosci +-3cm, posypie to przyprawa i wrzuce na patelnie?? i czy to sie dobrze usmazy?? nie spali sie?? normalnie to wlewam na patelnie oleju na okolo 0.5cm glebokosci i na tym smaze
[...] aerobowych jest również zależna od innych treningów , wprowadzenie jakiejkolwiek aktywności da efekt na początkowym etapie. Staraj się unikac długich przerw w posiłkach, pamiętaj im częstsze posiłki tym bardziej nakręca to nasz metabolizm ! Nie mają to być posilki duże A mi się wydaje że liczy się przede wszystkim bilans a nie ilość posiłków. [...]