[...] (az z gory zacznie sie scinac) odwracam i czekam 30 sekund i gotowe. Wazne jest zeby na wolnym ogniu to robic a ja dodatkowo smaruje patelnie oliwą, polewam ją troche a nastepnie recznikiem papierowym rozprowadzam ze robi sie taka powloka (nie mam pam'a niestety dlatego robie jak napisalem). A dla lepszego smaku dodaje jogurt jakis dobry :D Pzdr!
do smażenia dobry bedzie teflone nie przywiejaący , Pam, smalec to polecam nie polecam smażyć na oleju z włoskich, bardziej by sie nadawał już olej z laskowych ale także szkoda marnować jego właściwości. Jak pisałem wyżej ew do krótkiego smażenia na małym ogniu oliwa z oliwek
nie każe Ci nikt dawać ton smalcu, poza tym tłuszcze czerpiesz chyba nie tylko z "patelni" ? kup PAM i nie będziesz miał problemu i strachu o cholesterol. pzdr/
jak dobra patelnia nie trzeba tłuszczu, z powodzeniem można smażyć również na odrobinie wody, tylko trzeba często podlewać. jak na tłuszczu na butelkę oliwy możesz założyć "pryskacz do okien" i tak dozować ją na patelnię. najlepiej wybrać smalec lub PAM do smażenia. pzdr/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2011-01-06 14:22:44
A jeszcze co do smażenia, bo szukam najlepszego rozwiązania, ostatnio jem cały czas gotowane mięso i chciałbym to sobie jakoś urozmaicić tym bardziej, że jem go często. Czy jeszcze lepiej od oleju PAM byłoby zainwestować w dobrą patelnie teflonową z pokrywką? Zaoszczędziłbym wtedy i pieniądze i czas, smaży się szybciej niż gotuje.
co sadzicie o tak rozpisanej diecie?? popisana w ten sposób poniewaz wszystkie posiłki poza sniadaniem i kolacją byłyby przygotowywane przez catering... Dzień treningowy 1: Śniadanie: Jajecznica z 6 jaj rozmiar L + płatki owsiane górskie na wodzie 50g + oliwa z oliwek 30ml .II Śniadanie i obiad: Naleśniki pełnoziarniste z boczkiem i kurczakiem. [...]
Moja wczorajsza przekąska Stek wołowy VS Casein 100 Cześć, Wczoraj będąc w markecie gdy zobaczyłem udziec wołowy od razu za chciało mi się takiego zrobić ” STEJKA „. Tak więc kupiłem i zamiast ostatniego posiłku – którym to jest 30–60 gram CASEIN 100 czyli micelarnej kazeiny, to białko szczególnie dedykowane [...]
Staż treningowy (lata) ok 10lat z przerwami .... Taki staż a nie wiesz, że na oliwie nie smażymy ? EDIT: smaż na smalcu/Pam/samym teflonie najlepiej to gotuj/piecz/grilluj a na samym końcu smaż Zmieniony przez - Jajek125 w dniu 2011-10-03 15:10:26
o to do mnie link Słuchaj jak coś to nie kupuj tej : http://www.trecteam.pl/index.php/2011/08/30/pam-nowe-zabawki-do-kuchni-olej-w-spray-u/ byłem nimi podkręcony używałem na zmianę gdy nagle każdy w około 1/3 zużycia stracił gaz i przestał psikać. To samo usłyszałem od swoich klientów, za co mi głupio i przykro. Nie rozumiem jak taka firma moze [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Przy barkach, dynamicznie, nogi z rękoma pracują. PAM i góra, dół, równo:)Chwyt troche szerzej niż barki Przy następnym jak podrzucasz sztangę, stajesz na palcach! źle! Jak podrzucasz, za mocno zginasz się na plecach, ugnij kolana albo zmmniejsz ciężar, osobiście zmień ćwiczenie;) Zmieniony przez - peepeek w dniu 2011-12-03 00:59:51