[...] na wieczór to i głodny się będziesz budził. 4) Prawidłowy rozkład tłuszczów. Ja staram się trzymać podział tłuszcze nasycone 1 jednonienasycone 1 wielonienasycone 1 (Gdzie omega 3 do omega 6 1:4). Tu nie mam wystarczającej wiedzy, niemniej jednak wydaje mi się ten rozkład optymalny. 5)Indeks glikemiczny. Generalnie bazujemy na produktach o [...]
[...] e5d (Może być polski) 6-10 winstrol zambon 20mg ed 10-12 HCG 5000i.u. e5d 12-... clomid 24 tab Co wy o tym myślicie. Do cyklu mam sylimarol, essencjale forte, czosnek, omega 3, witaminy i minerały, białko serwatka izolat, aminokwasy codzienne oraz bcaa + l glutamina w proszku. moja dieta wygląda tak: 1. 100g sera twarogowego chudego, 100g [...]
Witam..mam pytanie...powszechnie wiadomo ze kwasy omega-3 likwiduja stany zapalne...dlatego wiekszosc radzi by nie spozywano owych kwasow w okresie potreningowym...ze wzgledu na to ze zostanie zlikwidowany tak wazny dla nas stan zapalny miesni powstaly na skutek treningu oporowego... pytanie moje brzmi czy aby napewno tak sie dzieje...chodzi mi [...]
Chciałbym znać wasze zdanie odnośnie tej diety...i mam pytanie przy okazji co do omega 3. Po uwzględnieniu diety mam orzechy włoskie 2g + olej lniany 5 g + łosoś 2 g = ok. 9 g Omega 3, tyle, że większość to chyba ten (ALA). I mam pytanie, czy dodatkowa suplementacja Gold Olimp Omega 3 Sport Edition jest wskazana, potrzebna? Rozkład BTW 2900 kcal= [...]
DHA / Kwas dokozaheksaenowy - nienasycony kwas tłuszczowy z rodziny omega 3 (kwasów tłuszczowych, u których ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym umieszczone jest przy trzecim od końca atomie węgla), naturalnie występujący w żywności, przede wszystkim rybach morskich takich jak łosoś, może także powstawać w organizmie ludzkim z kwasu [...]
EPA / Kwas eikozapentaenowy - nienasycony kwas tłuszczowy z rodziny omega 3 (kwasów tłuszczowych, u których ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym umieszczone jest przy trzecim od końca atomie węgla), naturalnie występujący w żywności, głownie – rybach morskich takich jak łosoś, może także powstawać w organizmie ludzkim z kwasu [...]
Kwas arachidonowy – związek należący do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 6, u których ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym umieszczone jest przy trzecim od końca atomie węgla. Występuje w produktach żywnościowych takich jak np. orzeszki ziemne, tłuste mięsa i jaja i innych. Jest prekursorem ważnych biologicznie [...]
Kwas gamma-linolenowy (GLA)– nienasycony kwas tłuszczowy z rodziny omega 6 (czyli takich których ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym umieszczone jest przy szóstym od końca atomie węgla), naturalnie występujący w żywności pochodzenia roślinnego, może powstawać w organizmie człowieka z kwasu linolowego. Pełni szereg istotnych funkcji [...]
[...] oleinowy, obficie występujący w pokarmach roślinnych (np. oliwa z oliwek, migdały, olej rzepakowy), a także kwasy: erukowy i kwas palmitooleinowy. Kwasy tłuszczowe z rodziny omega 9 nie wykazują jakiejś specjalnej roli biologicznej, ale wiele badań wskazuje na to, iż zwiększanie ich udziału w diecie kosztem spożycia niektórych kwasów tłuszczowych [...]
[...] stosowac po treningu jedynie kwas askorbinowy? Ponadto witamina E jest rozpuszczana w tluszczach, a tego po treningu raczej jesc nie bede...jak juz to tluszcze z ryby (omega-3, omega-6), ale nie bezposrednio po treningu. Jak to jest z tymi tokoferolami? Pozdrawiam- Dezir ---------------------------- "Musisz przełamać strach przed [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ryb, śmietany oraz niestety owsianki Stan zdrowia: bardzo dobry Preferowane formy aktywności fizycznej: siłowo, aeroby Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: gold omega 3 (2 kapsułki dziennie), vita-min multiple sport (rano), chela-mag b6, chela-cynk (oba na noc) - wsio olimp Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: brak Wrażliwość na [...]