Dobra oliwa Przemek to rewelacja w smaku, te szczyny marketowe to zwykle ch**nia, chociaż monini już w smaku nawet daje rade. Racja, że oliwy w lodówce nie trzymamy
Oliwa z oliwek z Biedrony Ja taką piję od zawsze i jest gitarka Teraz w promocji była za 10,99 Wg mnie jest jak najbardziej ok. A piłem jakąś "monini" czy cos takiego -> tak samo mi nie smakowała
Zawsze pozostaje siemię lniane. Wystarczy tylko zmielić bezpośrednio przez spożyciem. Dobry dodatek do białka na noc. A w gratisie otrzymujemy błonnik. @Tomasz oliwa kosztuje a nie kosztuję ;-), ale fakt faktem, że dobra oliwa nie może kosztować grosze. Ja bardzo sobie chwalę Monini (mają sporo smakowych) - pali w gardło jak wódka, a to świadczy [...]
Hehe, te oliwy za 10 - 20 zł to jest oliwa do smażenia, przetworzona chemicznie lub wyciskana z ochłapów. Wartość odżywcza to tylko zawartość tłuszczy. Tego akurat nie wiesz. Nie każda oliwa za 20 zł jest oliwą z wytłoczyn. Oliwe z biedronki wziąłem na pierwszy raz i nigdy więcej jej nie łyknę, pali po przełyku nieźle To że oliwa pali w gardło [...]
[...] gardło i wyraźnie czuć owocowy aromat. Ostatnio kupiłem TĘ niefiltrowaną oliwę w Biedronce. Osad na dnie, mętna itp. Piecze w gardło tak, że można się udusić. Pyszna. Ale najlepsza jaką piłem to Monini DOP i IGP. Nie wiem jak można nie lubić oliwy z oliwek - chyba, że ktoś kupuje 750ml za 15zł #-P Prawda jest taka, że dobra oliwa nie jest tania.
no bo ta oliwa co jest w supermarketach jest rafinowana .załatw sobie swojską od wieśniaka z włoch czy hiszpani,to będziesz ją wyjadał chlebem z talerza ,bo jest pyszna .ogólnie jako koneser kuchni śródziemnomorskiej śmiem twierdzić że w polce ciężko o nie wałowaną oliwe z oliwek tylko że taka oliwa swojska jest bardzo podatna na temperature,bo [...]
[...] jak to sie mówi "life is brutal" i bodubuilding to drogi sport odnośnie tej taniej oliwy ,jest "olio di sansa di olive".nie nadaje sie do niczego ta oliwa ponadto te supermarkotowe extravergine to też jest g**** co ***ie hemią.na oliwe trzeba wydać te 30 zł za 500 ml.te tańsze są rafinowane(czuć po smaku) jeśli chodzi o [...]
http://www.monini.pl/ ta po prawo oliwa a olej ryzowy mówie o tym; http://www.monini.pl/produkty/oliwy-i-oleje/olej-ryzowy/ Zmieniony przez - davidooo w dniu 2013-08-28 20:05:07
A ja mam pytanko, na czym najlepiej smażyć? Chciałem zakupic PAM, jednak wpadła mi w ręce Oliwa z Oliwek z pierwszego tłoczenia(konkretnie firmy MONINI)- może być? Po smażeniu taka oliwa traci wszystkie swoje wartości? Z góry dzięki za odpowiedź.
a tu masz jeszcze ze swojej ukochanej strony, to o czym piszę, skoro ona jest dla Ciebie wyznacznikiem wiedzy. ;-] http://centrumoliwy.com/blog/oliwa-z-oliwek-estry-alkilowe/ http://www.portalspozywczy.pl/zboza-oleiste/wiadomosci/dyrektor-monini-jakosc-oliw-extra-vergine-w-polsce-nie-jest-najlepsza,56034.html Zmieniony przez - Koniu151 w dniu [...]
@glok Skoro nie smakuje Ci oliwa to spróbuj może oliwy smakowe. Monini cytrynowa jest genialna w smaku a są też inne, nawet trufle białe :)) Weź też pod uwagę proporcje kwasów tłuszczowych. @Papaj, ale kalorie z białka roślinnego wliczasz?
rippedfreak23 - białko z oliwą jest ok (dzisiaj w trasie dwie porcje whey protein concentrate z oliwą z monini). Od dwóch tygodni nie jadłem żadnych węgli poza 50 g płatków owsianych potreningowo. To jest hardcore dla mnie ;)) Ale fat leci więc się trzymam.
[...] Może więc być delikatna lub ostra. Ta z Lidla zdecydowanie jest ostra w smaku. W przypadku delikatnych np. Goccia Doro lub Monini Delicate. Zapamiętaj! Dobrej jakości oliwa z oliwek ma smak gorzko-pikantny, który jest świadectwem wysokiej zawartości cennych polifenoli. [...]
Byłam dziś na zakupach, kupiłam - olej rzepakowy tłoczony na zimno - oliwa z oliwek z pomarańczą, monini - mieliście racje.. jest PYSZNA! skosztowałam troszeczkę, pięknie pachnie, dobry smak :) Dziękuję Wam };-) - 4 awokado za 8zł /-)_ ale żeby nie było tak kolorowo jeśli chodzi o tłuszcze to jestem przerażona tłustym czwartkiem :( ehh.. Mam [...]
Byłam dziś na zakupach, kupiłam - olej rzepakowy tłoczony na zimno - oliwa z oliwek z pomarańczą, monini - mieliście racje.. jest PYSZNA! skosztowałam troszeczkę, pięknie pachnie, dobry smak :) Dziękuję Wam };-) - 4 awokado za 8zł /-)_ ale żeby nie było tak kolorowo jeśli chodzi o tłuszcze to jestem przerażona tłustym czwartkiem :( ehh.. Mam [...]
Ta co ja pię w ogóle :) no chyba że ją w gardle potrzymam długo to zaczyna drapać. Pamiętam jak monini piłem to była gorzkawa, tak samo oliwa z Auchan'a, również paskudna. Spróbuj tak jak Ci napisałem ;) może ta opcja Ci zasmakuje ;) w sałatkach tego nie czuć, hmm ewentualnie polej korę bezpośrednio przed zjedzeniem, część zostanie w pojemniku, [...]
[...] kwas alfa-linolenowy, tylko że to ma się nijak do tłuszczów jednonienasyconych które są w oliwie z oliwek. Co do ceny tej oliwy Monini to się pomyliłem. Nie 40zł tylko 30zł. Wcale mnie nie dziwi, że są tańsze gdyż ta jest jedną z najdroższych. Ryż z biedronki akurat jest świetny, mimo że tani, ale oliwa z biedronki to jakieś popłuczyny i tyle.
o cholera... ludzie albo ze mna jest cos nie tak, albo ta oliwa jakas trefna... 2 lyzeczki probowalem z pomidorem i serem zjesc, jedna cudem przeszla, drugiej juz nie moglem bo niemalze puscilem pawia... ta oliwa to monini classico, ma ja ktos z was?
Koniu: jaka to jest porządna oliwa ? Bo kupuje chyba "najlepszą" - Monini- jaka jest. Cos polecisz ? Co do chleba to nie akceptuje zadnego "badziewia" w srodku. Żadnych ziaren! Moze co najzwyzej być z dynią, tzn buleczki obsypane kawałkami dynii Zmieniony przez - Astral w dniu 2013-01-25 12:01:31