[...] sporo wyrzucalem bo kupowalem na zapas;p Teraz sie to waha od 500-650 zl. Sporo tego oleju filtrujesz;p Ja sam juz nie wiem czy tluszcze brac z miecha czy bardziej zdrowsze oleje, jak uwazasz? olej to inwestycja długofalowa bardziej, wydajesz raz, ale Ci starczy. Moim zdaniem i mięso i oleje są ważne. Przewaga jednakże olejów ze względu na ich [...]
Po pierwsze pewnie w ogóle ilość tłuszczy dla Ciebie jest za niska. Po drugie oleje jako wysoko-skondensowane kalorycznie płyny nie dają należytego uczucia sytości. Zabierają za to dużo miejsca kalorycznego które można ciekawiej wykorzystać. Oprócz ekto reszta na masie i szczególnie na redukcji chodzi potem głodna jak zombi (nic dziwnego jak [...]
kolego ,dieta ,aeroby i bedzie OK.Jak chcesz robić rzeźbe to niezapychaj się ilością 400g wegli w ciągu dnia,lepiej zamienic je na olej MCt lub jeżeli nie masz mozliwosci (bo todość drogi suplement) to na oleje omeg3 i omega6 (ryby,oliwa z oliwek,olej lniany,orzechy),a i pamietaj oleje tłoczone na zimno spożywamy w postaci surowej . POWODZENIA
[...] 6%. Tłuszcze nienasycone powstałe z kwasów tłuszczowych nienasyconych (o konfiguracji cząsteczki “cis”), są płynne i pochodzą ze źródeł roślinnych (oleje). Tłuszcze nienasycone dostarczają organizmowi człowieka niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych – NNKT. W celu zachowania dobrego zdrowia przynajmniej [...]
[...] kefir - zsiadłe mleko. Unikać: mleka w każdej postaci, lodów, masła, maślanki, serwatki, sera brie, sera camembert, ser gouda, serka wiejskiego. Oleje i tłuszcze Wskazane: oleje tłoczone na zimno w tym olej z oliwek, olej z siemienia lnianego oraz z soji. Unikać: oleju bawełnianego, oleju z kukurydzy, oleju krokoszowego, oleju z orzeszków [...]
[...] jest niekorzystne podczas treningu, wycieczek czy zawodów. Spożywany tłuszcz powinien być głównie pochodzenia roślinnego, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, tzn. oleje i miękkie margaryny zamiast smalcu i masła. Wystarczająca ilość tłuszczu zwierzęcego dostarczana jest bowiem z produktami mięsnymi i mlecznymi. Ważną pozycję w [...]
[...] świeże, mrożone), - przetwory rybne ( solone, wędzone, marynowane, suszone, konserwy i przetwory, tzw. półkonserwy) , - produkty uboczne przemysłu rybnego ( mączki rybne, oleje lecznicze, oleje techniczne itp.). Kształty ciała ryb są bardzo zróżnicowane, jednak najbardziej popularne w handlu gatunki ryb mają charakterystyczny wrzecionowaty [...]
Witam Chciałbym otzrymać jakieś dowody na to, że oleje refinowane posiadają izomery trans. Wg informacji które posiadam izomery trans to "odmiany" kwasów tłuszczowych, w których cząsteczka posiada łańcuch/podstawniki położone po przeciwnej stronie swojej płaszczyzny, a cis po tej samej. A w związku z tym, że trans jest tak zbudowana to [...]
[...] tylko w roślinach. Jej naturalnym dostawcą są kiełki pszenicy, całe zboża, zielone warzywa liściaste jak sałata, szpinak oraz kapusta, czosnek, orzechy, awokado oraz oleje roślinne. Należy pamiętać o tym, że oleje tłoczone na zimno zawierają znacznie więcej witaminy E niż te produkowane przemysłowo gdyż proces uszlachetniania niszczy aż [...]
[...] 'zdrowe' / 'niezdrowe' tłuszcze nie jest najtrafniejszy. wg mnie jest trafny, tylko że większość dokonuje błędnej kwalifikacji niezdrowe tłuszcze to tłuszcze trans, a także wszelkie oleje rafinowane, których jest multum na półkach sklepowych zdrowe to nierafinowane i zimnotłoczone oleje, no i oczywiście czyste masło, smalec, słonina, etc.
[...] może szkodzić ? (Cz.I) - Czy nadmiar nienasyconych kwasów tłuszczowych może szkodzic ? (CzII) - Olej rybi (omega3) - badania - 10 powodów dla których warto suplementować oleje rybne - Inne oleje - Przemiany tłuszczów - Jak pracują komórki tłuszczowe - trawienie, adipocydy, odkładanie, termogeneza... Ze zbiorow [...]
[...] brak tłuszczy. Nie bój się ich, bo one nie tuczą. Nie mówię oczywiście o tłuszczach trans, ale o nienasyconych i wielonienasyconych. A źródłem takich są orzechy, nasiona, oleje (lniany, rzepakowy, oliwa). Kolejna sprawa to fatalny dobór produktów. Wywal wszystkie desery, serki homogenizowane, odtłuszczone itp. To są produkty wysoko [...]
[...] migdały - polecam szczególnie ze względu na zawartość kwasu alfa-linolenowego, który podbija nam zawartość omega-3 ze względu na ciągły deficyt tego w diecie. * oleje - lniany, rzepakowy, oliwa z oliwek Oleje i orzechy są źródłem roślinnych steroli które również mają wpływ na układ sercowo-naczyniowy i poziom cholesterolu. [...]
[...] zwłaszcza dalekomorskich), owoce morza, mięso (również tłuste, np karkówka i boczek) i jajka. Nabiału nie wolno. Źródła tłuszczy to tłuszcz z w/w, awokado, a także różne oleje z pierwszego tłoczenia (oliwa z oliwek, oleje z orzechów, olej kokosowy), masełko, smalec;-D Do woli jesz warzywa krzyżowe, ich do bilansu nie wliczasz. Codziennie [...]
[...] eteryczne: z cytryny, cyprysu, eukaliptusa, kopru, jałowca, pomarańczy, imbiru, lawendy, rozmarynu; Błoto osmotyczne bogate w algi morskie, ekstrakty roślinne, szlachetne oleje oraz sól z Morza Martwego o działaniu osmotycznym, drenującym i nawadniającym. Nadaje skórze miękkość i elastyczność. Wspomaga także dotlenienie komórek oraz cyrkulację [...]
Jeśli chodzi o oleje roślinne to do konsumpcji zazwyczaj polecam jedynie olej kokosowy, olej z czerwonej palmy i oliwę z oliwek. W przypadku oliwy z oliwek jest zdecydowanie najwięcej problemów, gdy chcemy wybrać produkt o wysokiej jakości, charakteryzujący się niską zawartością utlenionych kwasów tłuszczowych: [...]