[...] - wystarczy zmniejszyć spożycie węglowodanów i zwiększyć protein by uzyskac efekty? DE: Tak ale i zwiększyć spożycie tłuszczów. To podstawa. MM: Jak to zrobić? Spożywać oleje? DE: Nie, poprostu jeść więcej mięsa. Nie ma potrzeby niczego więcej. MM: Co sądzisz o dyskusji na temat balansu zasadowo-kwasowego? DE: Ta teoria to śmieć. Pozwól, [...]
[...] nie niszczą prohormonów, to jednak obecność pożywienia może zwolnić szybkość, z jaką zostaną wchłonięte. Ponieważ prohormony są rozpuszczalne w tłuszczach, tłuszcz i oleje zawarte w diecie również mogą upośledzić ich wchłanianie i dostępność biologiczną. W przypadku stosowania preparatów podjęzykowych lub przez skórnych wpływ pożywienia [...]
[...] zwiększona podaż cukrów. Tak więc nie bójmy się tłuszczów, ale i stosujmy je z rozwagą. Powinny one stanowić przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być oleje roślinne i produkowane na ich bazie margaryny miękkie, orzechy i tłuste ryby morskie. Kwasy tłuszczowe zawarte w tych produktach są przede wszystkim wykorzystywane jako [...]
[...] i zwierzecych, odseperowanych i tych wchodzacych w sklad np. w miesa) - najzdrowsze tluszcze do spozycia, to tluszcze tloczone pochodzenia rozlinnego - czyli inaczej mowiac oleje >tluszcze zwierzece sa trawione zaledwie w 20% przez nasz organizm - reszta jest spalana (jesli damy im szanse) lub magazynowana (wszyscy wiedza, co znaczy to okrutne [...]
[...] zawartością węglowodanów, czy wysoką zawartością tłuszczów, czy wysoką zawartością białka. Więc skład takiej diety to głównie jaja, wieprzowina, piersi z kurczaka, sery, oleje czy orzechy i warzywa z niska ilością węglowodanów. Najczęściej tez zero owoców. Na początku jest fajnie, szybko leci fat, nawet dobre samopoczucie. Ale trzymając się [...]
[...] nie niszczą prohormonów, to jednak obecność pożywienia może zwolnić szybkość, z jaką zostaną wchłonięte. Ponieważ prohormony są rozpuszczalne w tłuszczach, tłuszcz i oleje zawarte w diecie również mogą upośledzić ich wchłanianie i dostępność biologiczną. W przypadku stosowania preparatów podjęzykowych lub przez skórnych wpływ pożywienia [...]
[...] - wystarczy zmniejszyć spożycie węglowodanów i zwiększyć protein by uzyskac efekty? DE: Tak ale i zwiększyć spożycie tłuszczów. To podstawa. MM: Jak to zrobić? Spożywać oleje? DE: Nie, poprostu jeść więcej mięsa. Nie ma potrzeby niczego więcej. MM: Co sądzisz o dyskusji na temat balansu zasadowo-kwasowego? DE: Ta teoria to śmieć. Pozwól, [...]
[...] wspomnieć formując zalecenia. Po pierwsze, w części z tych badań głównymi źródłem tłuszczu w dietach wysokotłuszczowych (ubogich w węglowodany) były tanie, rafinowane oleje roślinne bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 . No cóż, badania były prowadzone w latach 70-80-tych – wtedy margaryna, olej sojowy i kukurydziany były postrzegane, jako [...]
[...] podaż cukrów. Tak więc nie bójmy się tłuszczów, ale stosujmy je z rozwagą. Powinny one stanowić źródło przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być oleje roślinne i produkowane na ich bazie margaryny miękkie, orzechy i tłuste ryby morskie. Kwasy tłuszczowe zawarte w tych produktach są przede wszystkim wykorzystywane jako [...]
[...] zwiększona podaż cukrów. Tak więc nie bójmy się tłuszczów, ale i stosujmy je z rozwagą. Powinny one stanowić przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być oleje roślinne i produkowane na ich bazie margaryny miękkie, orzechy i tłuste ryby morskie. Kwasy tłuszczowe zawarte w tych produktach są przede wszystkim wykorzystywane jako [...]
[...] do n-3 w diecie powinien wynosić nie więcej niż 6 do 1. W diecie współczesnej jest on dużo zawyżony co powoduje wiele problemów zdrowotnych. Dlatego należy wybierać takie oleje/produkty, które mają zwiększoną zawartość kwasów n-3 w diecie. Jakie tłuszcze wybierać można przeczytać tutaj http://www.sfd.pl/t989348.html Swoim klientom polecam [...]
[...] i węglowodanach z warzyw i otrąb. Białko: chude mięsa, ryby,jaja, chude sery, odzywki białkowe. Węglowodany: warzywa, otręby: pszenne(lepszy wybór) i owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste ryby, orzechy i nasiona. Ważną role w diecie ckd odgrywa błonnik, który jest zawarty w warzywach, otrębach(dużo w pszennych) [...]
[...] zwiększają stężenie stężenie cząsteczek LDL, obniżają poziom cząsteczek HDL oraz nasilają wzrost procesów miażdżycowych. Ich zasadniczym źródłem w diecie są utwardzone oleje roślinne powszechnie występujące w margarynach kostkowych oraz tłuszczu cukierniczym. Przy wypieku kruchych ciastek i krakersów używa się tłuszczów zawierających [...]
[...] Zalecenia żywieniowe nakazują zwiększenie spożycia tłuszczów obfitujące kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza NNKT. Aby realizacja tych zaleceń przynosiła korzyści zdrowotne, oleje roślinne i tłuszcze bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe muszą być odpowiednio przechowywane i wykorzystywane w kuchni. W przeciwnym razie tracą one wiele [...]
[...] warzywami w tym i ziemniakami, owocami oraz produktami skrobiowymi kaszami i mąkami. Natomiast źródłem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie witaminy E, są oleje roślinne, kiełki pszenicy i soi, orzechy oraz ryby morskie. Szczególną rolę w zachowaniu zdrowia odgrywają tzw. witaminy antyoksydacyjne, czyli beta karoten, będący [...]
[...] zaobserwować dwieskrajności. Jedni praktycznie nie włączają go do swego jadłospisu, inni widzą w nim niemalże panaceum na wszystkie biedy. Jestem głęboko przekonany, że oleje roślinne należy koniecznie używać. Powinny one stanowić w przybliżeniu 50% całej ilości używanych tłuszczów. Dzienna norma wynosi 60-80 g. Rzecz w tym, że w olejach [...]
[...] fakt, że dostarczają ponad dwa razy więcej energii, niż węglowodany, czy białko. Są również źródłem witamin A,D,E,K. Do produktów zawierających zdrowe tłuszcze należą: (oleje roślinne np. rzepakowy, lniany, oliwa; nasiona, orzechy, jaja, ryby). Niezdrowe tłuszcze to na przykład tłuszcze utwardzane, które są ładowane do słodyczy, chipsów, [...]
Dieta dla grupy krwi AB Grupa krwi AB jest wg autora „najmłodszą" grupą krwi, która powstała zaledwie 12 wieków temu, na skutek krzyżowania się ludów posiadających grupę krwi A i B. Jest uważana za najlepiej przystosowaną do współczesnych czasów, a jednocześnie najrzadziej występującą wśród populacji ludzkie (około 5% na świecie)j. Preferencje [...]
[...] Po mięso można sięgać kilka razy w miesiącu, a nieco częściej - po ryby i drób. Nowa dieta zawiera jednak pewne kontrowersyjne zalecenia. Popiera np. wysokokaloryczne oleje roślinne, a kategorycznie zabrania jedzenia ziemniaków i białego ryżu. Trzeba jednak podkreślić, że pozytywne skutki zdrowotne takiego jadłospisu zostały potwierdzone w [...]