[...] z wytlokow resztek oleju. Pozniej prowadzi sie rafinacje tych rozpuszczalnikow aby oddzielic z nich olej. To tak w duzym skrocie i bardzo po nie fachowo opisalem - ale idea zostala zachowana. Wiec w zwyklym oleju rzepakowym masz tak jakby dwa oleje - tloczony na zimno zmnieszany z rafinowanym. Wiec chyba nie ma co sie bac tego na zimno.
w tym wieku organizm dużo dłużej do siebie dochodzi.....poza tym im bliżej 30, tym raczej bliżej do dolnej niż górnej granicy normy spróbuj jakiś boosterów teścia lekarz raczej oleje temat
[...] ostatnio natknalem sie na strone docenolejrzepakowy.pl i tam w pyataniach i odpowiedziach znalazlem takie cos "10. Jak jest produkowany olej rzepakowy? (...)Następnie oleje te zostają poddane rafinacji, czyli oczyszczaniu, aby usunąć wszystkie składniki wpływające negatywnie na trwałość, funkcjonalność czy smak oleju, ale jednocześnie [...]
Na pewno, powinno być tyle samo na pozór a nie jest . Niestety nie udał sie wkleić zdjęcia . Cyba to oleje i skupie sie tylko tym ze ilość białek , tłuszczy oraz węgli się zgadza a te 200 brakujących kcal pozostawię do wyjaśnienia . 196 81 285 2467 200 80 280 2640 98% 101% 102% 93% Tak to mniej więcej wygląda .
[...] Ogólnie to teraz... wszędzie są metale ciężkie, w jedzeniu, powietrzu i nie sposób tego uniknąć, ale można racjonalnie do tego podejćś i nie obżerać się tym Jeśli chodzi o oleje do ryb to jeśli jest to tłusta ryba np łosoś, makrela, to nie widzę potrzeby dodawania jeszcze lnianego, czy oliwy /chyba, że jesteśmy na tłszczówce i bilans tego [...]
takie sedziowanie psuje kompletnie cala impreze-pewnie w przyszlym roku czesc zawodnikow to oleje...,podobnie kibice... i skonczy sie rumakowanie gaspariego....
to jest rodzinny domator ,ojciec sam mowi ze oleje kontrakt z firma odzywkowa jak by mial sie przeniesc do stanow,co zatym idzie wie ze z swoim sponsorem nie wyladuje w top 6 ale uwiezcie mi ON MA TO W D..PIE.
[...] o walory smakowe, ale i o czas,łatwość przygotowania, pomidora kroję i jem, marchewki nawet nie musze kroić- i tak mi odpowiada) warzywa tylko na surowo lubię drogie te oleje są :/ nie jestem pewien czy bede kupował ten lniany, ale jeśli tak potrzebny to chyba będę musiał a, jeszcze sprawa owoców- to zależy, jak pojadę na wieś to jem maliny, [...]
[...] no wlasnie zaczeli sie cos burzyc o te pol punktu za malo ale mam conditional offer z dwoch uniwerkow wiec bede negocjowal.... albo i nie.....:D mozliwe ze oleje i zloze do newcastle na nastepny rok, zobacze co wypali z przeprowadzka. Geje zwykle pije do upadlego a lesby sa wojownicze, tylko wczoraj mieli jakis dobry nastroj.
[...] że majonez ze sklepu to zło. Na etykiecie majonezu natomiast wyczytalem, ze zawiera malutko tłuszczy nasyconych. Pozostałe to tłuszcze trans czy o co chodzi? chodzi o oleje tam dodawane między innymi 4. Jajo jest dobre. Oliwa z oliwek jest dobra. Zatem na moj rozum, domowy majonez zrobiony z tych wlasnie skladnikow to samo zdrowie [...]
orzechy włoskie są ok, oleje to mogę dodawać do potraw no i jajka ;) warzywa to lubię: paprykę, ogórki, rzodkiewki, kalafior :D groszek i inne ;D pasuje? ;) hmm a może być też ryż + sos mexykański z fasolką i kukurydzą i pierś z kurczaka do tego?
To zależy od ilości tłuszczy w poszczególnych orzechach, ale rzeczywiście orzechy ziemne czy też oleje na ich bazie nie są dobrym źródłem tłuszczy w głównej mierze ze względu na obecność aminokwasu LEKTYNY, którego organizm nie jest w stanie strawić oraz który ma działanie niczym klej więc bardzo łatwo odkłada się w naczyniach krwionośnych.
[...] (1-6) MCH 32,4 (25-32) RBC 3,95 (4,20-5,40) Bardzo źle ?? Badania robiłam zaraz po powrocie z del, wiec po tygodniu bez treningów i czułam się o niebo lepiej niż przed wyjazdem :) W czwartek idę do ogólnej, ale boje się ze kobieta mnie znów oleje, te moje puchnące nogi mogą być od nerek przecie Nic to pomacham ciezarami i lece na basen z sauna
[...] rybe bo wydaje mi sie wtedy taka gumowa i bez smaku ( moze ktos wie jak ja doprawic , bo przed parowaniem posypanie przypraw nic nie daje bo wszystko spływa razem z parą)- oleje nie uzywam tylko samej oliwy czesto dodaje do sniadania do płatek siemia lnianego i rodzynek- nie napisalem wyzej tego- natomist pestki dyni faktycznie wogóle nie [...]
Kwasy tłuszczowe omega 6 są również niezbędne w naszej diecie, nie zaprzeczam, ALE większość ludzi która boi się tłuszczów nasyconych (uważam niesłusznie) przerzuca się na oleje roślinne zawierające dużą ilość, a raczej przeważającą kwasów tłuszczowych omega 6. Są więc one dość łatwym źródłem do pozyskania tak zresztą jak kwasy tłuszczowe [...]