Różnica w zawartości wit. E w oleju laskowym, a oleju słonecznikowym wysokooleinowym jest znikoma, a różnica cenowa może być duża. Jeśli patrzymy na kwestię opłacalności to 100% wit. E z oleju słonecznikowego wysokooleinowego kosztuje średnio 1,45zł, natomiast 100% wit. E z oleju laskowego ~3,40zł. Czy warto dopłacać ponad 2x więcej za około 4% [...]
Dymatize- Mega Milk Wielkosc: 2250 g i 1125 g Rodzaj bialka: mieszanka(kazeina,WPI.WPC.peptyd serwatki) Cena w USA: ~ 30 $-(2250g) i 19 $ -(1125) Cena w Polsce: ~ 185 zl -(2250g) Porcja: 2 miarki (75g) Ilosc porcji: 30/15 Wartosc energetyczna w 1porcji (75g): - Kalorii: 348 - Kalorii z tluszczu: 162 - Tluszcz calkowity: 18 g - [...]
[...] funkcję. Niekiedy mówi się o "witaminie F", kiedy ma się na myśli kwas linolowy, niezbędny kwas tłuszczowy, występujący w wielonienasyconych tłuszczach, jak olej słonecznikowy czy olej z nasion ogórecznika. Kwas linolowy nie jest jednak powszechnie uznawany za witaminę. Pomogłem swoją wypowiedzią wejdz na http://www.pajacyk.pl i [...]
A i przy okazji moje pytanie. W arcie tym jest takie zdanie. Dobrym źródłem NNKT są oleje roślinne. Olej słonecznikowy zawiera około 70% NNKT, sojowy około 50%, oliwa z oliwek tylko 7% i dlatego można ją używać do smażenia. Jakto oliwa do smażenia? Przecież cały czas sie powtarza tutaj żeby nie smarzyć na oliwie Błąd w artykule czy jak?
Witam Staraj się spożywać produkty pełnowartościowe jeżeli chodzi o poszczególne składniki odżywcze oraz ich źródła podaje je niżej: *Białko: - chude mięsa tj. filet z kurczaka, filet z indyka, polędwica wołowa, filet schabowy - jajka - sery twarogowe - ryby *Węglowodany: - kasza gryczana - makarony gruboziarniste - ryż brązowy i jego wszelkie nie [...]
[...] pod rynne %-) rodzynki to tez bogactwo cukrów. maka typ 2000 nic nie mowi, jaka to maka? pszenna, zytnia, razowa, orkiszowa, czy inna? kujawski moze miec rozny sklad, np. olej slonecznikowy (bron Cie panie Boze na nim smazyc) albo rzepakowy (bedzie ok.) nasiona chia - o dowolnej porze dnia. mozesz zrobic z nich dodatek do jakiegos szejka. olej [...]
Przeczytałem i wiem po co nam jest Omega-3 i Omega-6. Jaki powinien być stosunek nienasyconych do jendonasyconych i wielonasyconych. Ale i tak nie wiem jaki olej teraz wybrać? I skoro jets ten sam skład to czemu poleca się oliwe?. Tabele podane są ogólnie podane. W sklepie inaczej są proporcje rozłożone np z oleju z pestek winogron dokladnie tka [...]
[...] bo reszta to pic na wode nie zakwas, albo domowym. Dodajesz wiecej ryb tlustych, miesa roznego tez tlustego, jajka dodaj gdzies oliwe z oliwek, wiecej zieleniny i nie licz tego w bilansie Kiszone chwali ci sie, bardzo fajnie i maslo tez majonez olej slonecznikowy jednak lepiej zastapic oliwa z oliwek, lub w ogole tluszczem miesnym jakims pesto
[...] wyprowadzenie? i czy według Twojego planu taki zabieg nie powinien być dopiero w środę? Dni ładowań raczej mi się nie podobają(ogólna kompozycja posiłków, sporo dżemu/miodu, olej? olej słonecznikowy?). Zobacz sobie w dziale testów jak to wygladało np: http://www.sfd.pl/temat269556/ http://www.sfd.pl/temat250649/ Nie zapomnij o podstawowej [...]
[...] Małe ilości fruktozy/sacharozy, produktów ogólnie niedozwolonych też moga być odpowiednio wkomponowane w posiłki np: ryż biały, minimalna ilość sera białego i miód. Nie wiem co to za olej, olej słonecznikowy... Ogólnie nie uważam się za specjalistę od ładowań, nie mam z nimi pozytywnych doświadczeń, więc moje rady niekoniecznie muszą być dobre
[...] OLimp (Omega3 Gold lekko podrasowany, dwie tabletki dzinnie sie bierze) Mozesz wedzona, co prawda wedzenie nie jest idelanie zdrowe ale czasami zjesc nie zaszkodzi lepiej olej slonecznikowy, z orzechow jak masz cos, do salatek bardzo smaczne, spokojnie mozesz dac tluste mieso, nie tylko suchego kurczaka, Mozesz maslo i avokado. Ser zolty tez [...]
[...] pas, chyba że tak jak Marcel napisał robione samodzielnie - żurawina - trzeba na nią uważać - większość (w zasadzie nie spotkałem innej) ma w składzie ma dodatkowy cukier i olej słonecznikowy Zapomniałem o tym napisać, a myślałem idealnie to samo. Powidła i dżemy domowe, no powiedzmy... 90% suszonej żurawiny jest zabezpieczone przed utlenianiem [...]