[...] Im więcej masz masy mięśniowej obecnie tym więcej białka będziesz potrzebował. Przy redukcji/rzeźbieniu stosujemy 2-2,5g. Im mniej tluszczu tym więcej białka by spalić kolejne kilogramy. Ale jesli zadajesz takie pytanie to znaczy że nie masz jeszcze ułożonej diety/nie znasz podstaw. :) Zapraszam do punktu 1. lub 2. (zależnie od celu). 11. [...]
No w koncu sie udalo chcialem zamiescic kilka dobrych diet, moze zaoszczedzi to wielu osoba czasu na ukladanie wlasnej. Zamieszczalem juz poprawione przez danego uzytkownika wersje diet. Mam nadzieje ze autorzy nie maja nic przeciwko ze ich dieta bedzie wlepiona do tego postu, a nawet gdyby to co mi tam ;P Diety upozadkowane wagowo rosnaco. by [...]
Nie moge pisac w poprzednim temacie, ktos tu kiedys napisal ze 10g oleju rzepakowego to bedzie jakies 11ml, w takim razie jak wleje 50g to liczyć to jako 55ml?
Ile kalorii ma olej rzepakowy tłoczony na zimno? Jak kupuję np. lniany to 100g 900kcal, a jak patrzę na oliwy albo rzepak na zimno to na 100g produktu 91g tłuszczu i 828kcal. To co to te pozostałe 9 gramów, chyba że tak są zbudowane |-)?
Witam, jesli naleje do pustego kubka oleju i pokaze o 10g więcej to znaczy ze wlalem tam 10ml?? Niestety na oleju kalorycznosc podana jest w ml a nie gramach...
Można stosować olej rzepakowy do pieczenia lub krótkotrwałego smażenia np. naleśników? Wiem, że natarczywa obróbka powoduje utraty, jednak punkt dymienia tego oleju w cale nie jest aż tak niski.. Prosiłbym o konkretną odpowiedź, a nie proponowanie zamienników..
Tak tak wiem Oliwa z Oliwek z 1 tłoczenia na zimno itp najlepsza ale często widzę promocje Oliwy z wytłoczyn za 9zł /1L i moje pytanie lepiej kupić dobry rzepakoway olej za 7-9zł czy Oliwe z oliwek z wytłoczyn ?
Czy można zastąpić oliwę z oliwek olejem rzepakowym? Słyszałem że olej rzepakowy również jest zdrowym tłuszczem, ale wolałbym usłyszeć to od bardziej doświadczonych :)
Jak to jest z tym olejem rzepakowym? Jest zdrowy i można go włączyć do swojego odzywiania np Kujawski? Czytałem różne opinie na jego temat - niektórzy (i to nawet dietetycy) zachwalają ten olej, piszą, że jest bardzo zdrowy i warto go włączyć do swojej diety, a inne osoby wręcz przeciwnie. Więc jak to w końcu z nim jest?
Witam, chciałbym by ktoś mi wytłumaczył, czemu wszędzie poleca się oliwę z oliwek, zamiast zwykłego oleju rzepakowego? Jest on dużo tańszy, skład mają bardzo podobny, a dodatkowo olej ponoć zawiera kwasy omega 3 i 6, w które oliwa jest bardzo uboga. Jak to jest?
Można stosować olej rzepakowy do pieczenia lub krótkotrwałego smażenia np. naleśników? Wiem, że natarczywa obróbka powoduje utraty, jednak punkt dymienia tego oleju w cale nie jest aż tak niski.. Prosiłbym o konkretną odpowiedź, a nie proponowanie zamienników..
wszędzie czytam ,żeby stawiać na jakośc oleju..w inter marche znalazlem produkowany 25km (olejarnia Grodzisk)obok mnie rzepakowy nierafinowany, tłoczony na zimno. Kosztuje 4zł za 200ml. Nie wiem czy to tanio czy drogo ani nie wiem czy jego jakośc jest ok.Co o tym sądzicie bo skoro na zimno to powinno być ok chyba co?
Witam w biedronce jest olej rzepakowy i czy on nadaje się do picia codziennego w ramach uzupełniania diety w tłuszcze? Olej rzepakowy wyborny tłoczony na około 8 zlotych za pół litra