A czy obróbka termiczna usuwa część markoskładników?? Mam na myśli węgla i białko w przypadku np makaronu ugotowanego, który potem podsmażam i łączę z jajkami.
Ja na to nie zwracam uwagi, po prostu ważę pożywienie przed obróbką termiczną. Co do pytania to poczytaj na necie, na pewno coś znajdziesz. Dopnij dietę i ogień. Zmieniony przez - stasicklol w dniu 2016-06-22 17:23:13 Zmieniony przez - stasicklol w dniu 2016-06-22 17:23:59
dokładnie, za olej lniany taka cena i taki termin? może masz z trzeciego tłoczenia i była tam obróbka termiczna uwodarniająca go, czy coś takiego ja kupiłem dzisiaj i termin ważności mam do 22 kwietnia, czyli troszkę ponad miesiąc...
Na początek lektura obowiązkowa: http://kulturystyka.pl/co-jedza-ladies-sfd/ Dieta tragiczna - śladowe ilości mięsa (30-50 gram? serio? - tego nawet na talerzu nie widać). Chyba, że to waga po obróbce - ale nawet wtedy i tak za mało. Moim zdaniem za dużo węglowodanów, zwłaszcza z pieczywa wątpliwej jakości. Na pewno zjadasz 1,5 worka ryżu na [...]
Nabiał Mleko Zawiera spore ilości wapnia, białka, fosforu, magnezu (sprzyja przyswajaniu wapnia) i witamin. Jest pomocne w leczeniu schorzeń układu krążenia a także redukuje nieprawidłowości metabolizmu. Najzdrowsze jest mleko chude ze względu na niską zawartość tłuszczu zwierzęcego, ale to powoduje ze jest tez w nim mniej witamin A, D i E. Obniża [...]
ja ze swojej strony przestrzegam tylko, ze nie kazdy produkt "sojowy" jest godny polecenia. czesto zawieraja one duzo glutaminianu sodu (wzmacnia on smak "nadany" sojowym produktom), ktory jest niekozystny dla organizmu czlowieka. dodatkowo obrobka termiczna niektorych produktow powoduje iz struktura aminokwasow zostaje [...]
nie zna życia ten kto nie szamie naleśniorów! \-) _______________________________________________ sadasa - ważymy przed obróbką termiczną :-)) Zmieniony przez - K_PS w dniu 2016-08-08 22:16:50