SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obróbka termiczna

  • wagę produktów ważymy i zliczmy przed obróbka termiczną a nie po kolejna sprawa brak tłuszczy w diecie , a każdy 1 gr tłuszczu to aż 9 kcal i jeśli zawsze byleś mega szczupły warto by zrobić badania tarczycy

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 910 Data: 2016-12-20 22:24:31 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę do oceny, 75kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    w pierwszej kolejnosci wprowadz te diete raz jeszcze ale bez gotowych posilkow, tylko kazdy produkt osobno przed obrobka termiczna.

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 786 Data: 2017-02-12 09:32:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • makaron po i przed ugotowaniem

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    dokładnie tak jak Tomek napisał, dlatego waż zawsze produkty przed obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 7293 Data: 2012-10-16 19:11:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Po ugotowaniu białko, węglowodany czy też tłuszcze pozostają w takiej samej ilości jak przed " obróbką termiczną " ?

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 927 Data: 2011-10-25 13:05:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pilne

    Post
    Trec

    pamiętaj, że każda obróbka termiczna pożywienia zwiększa jego IG. To samo dotyczy odgrzewania.

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 1512 Data: 2012-09-30 09:36:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Siemie lniane a fitosterole w nim zawarte.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    W surowych za to białko byłoby gorzej przyswajalne-coś za coś8-) ALe nie przejmuj się obróbką termiczną-ugotuj na parze,nie za długo(8-10min) i będziesz mieć pewność,że zapewniłeś największą ilość o3 jaką mogłeś;-)

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2043 Data: 2012-07-06 10:26:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kilka pytań

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    tak, kurczaka też przed obróbką termiczną możesz jeść rybę codziennie tak samo jak kurczaka czy inne mięso

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 987 Data: 2013-07-29 20:29:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a po co komu przepisy ;-) bierzesz produkty które lubisz i nie zawierają węgli, doprawiasz tak jak lubisz, jesli konieczna obróbka termiczna to pewnie patelnia troche inwencji :-D może tutaj znajdziesz cos b+t http://www.sfd.pl/Konkursik_na_SNIADANIE_MISTRZ%C3%93W-t994267.html

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 4303 Data: 2016-01-10 20:44:08 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Mrozenie - odgrzewanie - wart odzywcze

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    wlozenie ryzu do lodowki chyba nie jest obrobka termiczna, takze ig sie nie zmieni.

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 3112 Data: 2007-07-06 17:19:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozkład wartości odżywczych - do sprawdzenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1.Wywal cheeriosy i mleko, daj owies+jajka. 2.Tak jak mówiłem daj te jajka do pierwszego posiłku, a tutaj daj jakieś mięcho. Lepiej jakbyś liczył ten majonez. Waż go ;) Masz wagę? 3.Bułkę zamień na coś innego, nie będziesz cały dzień na nich jechał, ryż kasza makarony ziemniaki masz wybór. Polędwica z drobiu to marny wybór, zainwestuj w mięso, [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 910 Data: 2015-07-16 19:45:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • aaale mam problem

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Najlepszym sposobem zeby poznac wage produktu jest wazenie Tyle ze przed obrobka termiczna.

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 2382 Data: 2006-01-22 15:40:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Już lepiej, chodź 50 gr makaronu to praktycZnie nic ja tam wole zjeść 2-3posilki a solidne niż 5 małych bo będzie cię ssalo na żołądku . Druga sprawa udka źle się liczy bo jest kość a liczysz produkty przed obróbką termiczna bazuje na różnych miesach kurczak wieprzowina wołowina schab szynka łopatka karkówka ryby . Do drugiego posiłku ta szynka [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 4015 Data: 2018-11-19 15:45:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dylemat w temacie PIERSI

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ilośc mięsa tak jak i unnych skłądników naszej diety ważymy przed obróbka termiczną, i skłdaniki odzywcze danych produktów po tejże obróbce nie tracą ządnych wartości tj nie zmniejszają sie czy też nie zwiekszają

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1002 Data: 2012-06-06 15:13:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kcal a grillowanie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Określone sposoby obróbki termicznej pożywienia często sprawiają nam problem w sytuacji, gdy chcemy wyliczyć ilości kalorii i makroskładników w danym produkcie oraz wliczyć to w dietę. Problem jednak w rzeczywistości nie jest taki na jaki wygląda pierwszym rzutem oka. Pamiętać należy przede wszystkim o podstawowej zasadzie, która mówi o tym, że [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1432 Data: 2019-07-01 08:48:04 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ryż-suchy czy mokry?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    z tego co wycztyalam na tym forum to wszystko co podane na opakowaniach dotyczy jedzenia przed obrobka termiczną po obrobce termiczej przeciez czesc produktów wchlania lub trraci wodę

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 6429 Data: 2010-01-28 22:51:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • waga miesa po ugotowaniu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dziwi mnie, że ludzie jeszcze zadają te pytania. Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 2019 Data: 2014-04-08 15:44:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę do oceny, 64kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Białko sobie podbij, bo tej ryby, czy mięsa na talerzu będzie zdecydowanie za mało w porównaniu do białka roślinnego. Wrzuciłabym granicę 130-150g, tłuszcze ok, reszta węgle. Dostałeś wskazówkę, by dać węgle na kolację... Marchew i inne produkty waż przed przyrządzeniem (obróbką termiczną)

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1139 Data: 2017-02-13 21:49:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • semolina

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ale ze co? jakie znowu wyliczenia? przeciez masz napisane makro na opakowaniu produktu, wiec nic liczyc nie trzeba. mam wrazenie ze zadalem jakies kosmiczne pytanie, a jest ono proste jak konstrukcja cepa. moze je ponowie bardziej lopatologicznie: makaron swiderki, sklad: semolina durum, 65g ww / 100g te rurki, sklad: semolina durum, 35g ww / 100g [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 3604 Data: 2018-08-30 09:01:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • semolina

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ok, zaufam Ci w tej kwestii choc tak nie do konca jestem przekonany, poniewaz mieszkam w Anglii i tutaj jest tak, ze jezeli makro produktu jest podane po obrobce termicznej to zawsze jest adnotacja przy tabelce z makro, natomiast jak zadnej notki nie ma, tak jak na zdjeciu wyzej, to znaczy ze makro jest podane przed obrobka termiczna. i wez tu [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 3604 Data: 2018-08-30 14:40:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Miezenie zarła :-)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wszystkie produkty ważysz przed obróbka termiczną

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 1928 Data: 2007-07-02 16:15:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)