wagę produktów ważymy i zliczmy przed obróbka termiczną a nie po kolejna sprawa brak tłuszczy w diecie , a każdy 1 gr tłuszczu to aż 9 kcal i jeśli zawsze byleś mega szczupły warto by zrobić badania tarczycy
W surowych za to białko byłoby gorzej przyswajalne-coś za coś8-) ALe nie przejmuj się obróbką termiczną-ugotuj na parze,nie za długo(8-10min) i będziesz mieć pewność,że zapewniłeś największą ilość o3 jaką mogłeś;-)
a po co komu przepisy ;-) bierzesz produkty które lubisz i nie zawierają węgli, doprawiasz tak jak lubisz, jesli konieczna obróbka termiczna to pewnie patelnia troche inwencji :-D może tutaj znajdziesz cos b+t http://www.sfd.pl/Konkursik_na_SNIADANIE_MISTRZ%C3%93W-t994267.html
1.Wywal cheeriosy i mleko, daj owies+jajka. 2.Tak jak mówiłem daj te jajka do pierwszego posiłku, a tutaj daj jakieś mięcho. Lepiej jakbyś liczył ten majonez. Waż go ;) Masz wagę? 3.Bułkę zamień na coś innego, nie będziesz cały dzień na nich jechał, ryż kasza makarony ziemniaki masz wybór. Polędwica z drobiu to marny wybór, zainwestuj w mięso, [...]
Już lepiej, chodź 50 gr makaronu to praktycZnie nic ja tam wole zjeść 2-3posilki a solidne niż 5 małych bo będzie cię ssalo na żołądku . Druga sprawa udka źle się liczy bo jest kość a liczysz produkty przed obróbką termiczna bazuje na różnych miesach kurczak wieprzowina wołowina schab szynka łopatka karkówka ryby . Do drugiego posiłku ta szynka [...]
ilośc mięsa tak jak i unnych skłądników naszej diety ważymy przed obróbka termiczną, i skłdaniki odzywcze danych produktów po tejże obróbce nie tracą ządnych wartości tj nie zmniejszają sie czy też nie zwiekszają
Określone sposoby obróbki termicznej pożywienia często sprawiają nam problem w sytuacji, gdy chcemy wyliczyć ilości kalorii i makroskładników w danym produkcie oraz wliczyć to w dietę. Problem jednak w rzeczywistości nie jest taki na jaki wygląda pierwszym rzutem oka. Pamiętać należy przede wszystkim o podstawowej zasadzie, która mówi o tym, że [...]
z tego co wycztyalam na tym forum to wszystko co podane na opakowaniach dotyczy jedzenia przed obrobka termiczną po obrobce termiczej przeciez czesc produktów wchlania lub trraci wodę
Białko sobie podbij, bo tej ryby, czy mięsa na talerzu będzie zdecydowanie za mało w porównaniu do białka roślinnego. Wrzuciłabym granicę 130-150g, tłuszcze ok, reszta węgle. Dostałeś wskazówkę, by dać węgle na kolację... Marchew i inne produkty waż przed przyrządzeniem (obróbką termiczną)
ale ze co? jakie znowu wyliczenia? przeciez masz napisane makro na opakowaniu produktu, wiec nic liczyc nie trzeba. mam wrazenie ze zadalem jakies kosmiczne pytanie, a jest ono proste jak konstrukcja cepa. moze je ponowie bardziej lopatologicznie: makaron swiderki, sklad: semolina durum, 65g ww / 100g te rurki, sklad: semolina durum, 35g ww / 100g [...]
ok, zaufam Ci w tej kwestii choc tak nie do konca jestem przekonany, poniewaz mieszkam w Anglii i tutaj jest tak, ze jezeli makro produktu jest podane po obrobce termicznej to zawsze jest adnotacja przy tabelce z makro, natomiast jak zadnej notki nie ma, tak jak na zdjeciu wyzej, to znaczy ze makro jest podane przed obrobka termiczna. i wez tu [...]