Witam no troszke sobie obciolem ale w wiekszosci weglowaodany , czyli weglowodany jem tylko rano a potem stram sie jesc pokarm bialkowy , chodzi o nie laczenie pewnych produktow ze soba , i dlatego chcialem sie zapytac ile jesc bialka wiecej bo wiem ze jak sie zabierze organizmowi weglowodany to trzeba podniesc ilosc bialka zeby nie miec utraty w [...]
No tutaj bym się sprzeczał, czy vegeta jest bardziej zła. Bo sama vegeta nie jest szkodliwa, tylko nadmiar sodu w diecie statystycznego polaka. Jeśli do żywności dosypywano by zamiast soli (tutaj podaję tylko niezwiązany przykład) związków potasu, a dodatkowo ludzie "przyprawiali" potrawy produktami zawierającymi sole potasowe, to również takie [...]
Podaję odpowiedź: węgle 33%, tłuszcze 33%, białka 33%. No cóż, jestem dziewczyną, właściwie starą d..., ale ze świetną figurą, którą się chwalę od lutego, nigdy wcześniej. Trenuję coś codziennie, choć od miesiąca już z umiarem. Kalorii nie liczę, ale ok. 3000 by się nazbierało... Co proponuję dziewczynie? Tylko dietę Michela Montignac - opis [...]
Blue Rhino to gowno. Jest ostrzezenie zeby w czasie jego suplementacji nie spozywacz produktow zawierajacych tyramine a tyramina jest prawie we wszystkim(sery, czerwone mieso, ryby). Tak wiec przy suplementacji Blue Rhino nalezy przejsc na zydowska diete z lat 1941-1945 tak Zwana dieta Birkenau, nalezy jesc blue rhino i nic wiecej, ewentualnie [...]
Nie o to mu chodziło, chyba Imo, nie baw sie w laczenie produktow roslinnych aby uzyskac pelny aminogram bo to nie jest takie proste i łatwe jakbysmy mogli przypuszczać. Co złego widzisz w mięsie/jajkach/rybach czy innych produktach zawierajacych wszystkie aminokwasy, po co utrudniac sobie zycie ? zdr.
jak do anglii i chcesz oszczedzac a nie umrzec to wbijasz do sainsburego albo asdy: chleb ciemny- 45p jogurt - 45p serek wiejski 650g 1,55 funta makaron durum - 32p / 500g ser zolty 500g 1,98 f pomidory 0,74p 18 jaj 1,60 f obecnie wydaje 10 funtow tygodniowo na jedzienie (taka sytuacja) ale jak jadlem kulturystycznie to od 60 do 90 [...]
Napoje alkoholowe są niezmiernie popularne wśród dużej części osób. W zasadzie większość osób po ukończeniu osiemnastego roku życia, a czasami nawet i wcześniej próbowało przynajmniej raz alkohol, w różnej ilości i pod różną postacią. Wybór w tym kierunku jest bardzo duży i każdy koneser napojów alkoholowych znajdzie coś dla siebie. Wyróżnić wśród [...]
Powszechnie wiadomo, że białko jest niezbędnym elementem diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Ma szczególne znaczenie dla osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę mięśniową. Proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni, są niezbędne do regeneracji tkanek, są [...]
Wiele osób rozpoczyna walke z tłuszczem, w gruncie rzeczy nie mając o tym pojęcia. Jedni osiągają lepsze rezultaty, inni gorsze. Ci ambitniejsi w batalii sie niechcianym wrogiem wertują najróżniejsze źródła, fachowe czasopisma, medyczne księgi, poznając tajniki walki z bezwzględnym szpecącym tłuszczem. I niewątpliwie ci osiągają największy sukces, [...]
W obecnie panujących przekonaniach i poglądach spotkać się można zazwyczaj z takimi, które mają w sobie trochę prawdy lub są tylko mitami i prawdy nie ma w nich w ogóle. Wyróżnić tutaj można np.: - negatywny wpływ jajek na płodność, czy libido, - obciążenie nerek poprzez zwiększone spożycie białka, - negatywny wpływ spożywanego cholesterolu na [...]
Idealne dla kogo? Bardzo nie lubię jak generalizujesz, bo po prostu nie mówisz prawdy. Nie ma jednego idealnego modelu żywieniowego dla wszystkich. Powtórzę się, to że coś działa dla Ciebie nie znaczy, że zadziała na wszystkich. I dostarczenie węglowodanów wieczorem pozwala na lepszą produkcję i przyswajanie tryptofanu. Zmieniony przez - [...]
w przypadku krótkiego okna jedzenia (4h) niepokoi mnie nieco kilka kwestii. 1. łączenie cukrów prostych z cholesterolem podczas takiej diety jest dość powszechne, a to wpływa ujemnie na układ krążenia (insulina - reduktoza hmg-coa). 2. łączenie zróżnicowanych produktów żywnościowych w tak krótkim okresie czasu spowoduje znaczne obniżenie [...]
[...] aktywność bakteri gnilnych w jelitach których aktywność toksykują organizm cp wy na to ? Nauka i SCD Żeby zrozumieć jak dieta działa ważną rzeczą jest zrozumienie procesów jakie zachodzą w jelitach, innymi słowy DLACZEGO dieta jest skuteczna. "Nie wolno nam nigdy zapomnieć, że cokolwiek pacjent zjada, a czego nie może [...]
Powtarzacie się malina_21 mówiłem że nie chcę tu rozmawiać o hormonach bo wg mnie to nie jest prawdą SpAiro_ na przebarwienia winno się złuszczać naskórek i na blizny też rafalx ser biały to produkt mleczarski sprawdź sam na sobie ja ty kuchci pięta nie jestem powinien nasilać SPIS TREŚCI str 1 TŁUSZCZE(CZYNNIK UTLENIONE TŁUSZCZE) [...]
[...] Cząsteczka dipeptydu na końcach posiada grupę karboksylową i aminową do których dołączają się kolejne cząsteczki aminokwasów” . „Białko jest nieodłącznym elementem życia i występuje wszędzie, gdzie istnieje życie. Ogólnie można powiedzieć, że wszystkie funkcje życiowe związane są z obecnością białek i przemianami [...]
Zapraszam do potężnej lektury choć nie wrzystko wkleiłem co chciałem Enzymy pełnią niezmiernie istotną funkcję w procesie trawienia. Dzięki nim z pożywienia uwalniane są witamin, sole mineralne i aminokwasy potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Każdy enzym działa na konkretny rodzaj pokarmu i nie może zostać zastąpiony innym. Enzymy [...]
Shefu W ramach asortymentu XXI wieku Nie wymieniles miesa, te polskie jeszcze nie jest az tak kiepskie, jak mieso z Londynu, ktore ma do 10% miesa w sobie. Mieso same w sobie jest wysmienitym i nawet oczyszczajacym pokarmem dopoki jadamy go w prawidlowych polaczeniach z innymi. Wymaga ono innych warunkow do swojego przetrawienia niz np. ryz, ale [...]
[...] PROPOZYCJA SUPLEMENTACJI U ZAWODNIKÓW W PODNOSZENIU CIĘŻARÓW Suplementacja białkowa Jak wiadomo wysiłek fizyczny, szczególnie na poziomie wyczynowym zwiększa zapotrzebowanie organizmu na energię oraz szereg składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania ustroju. Optymalnie [...]
sorry, dalem du.py troche przy laczeniu ogolnym namieszalem, a ma byc tak: 2. podstawa laczenia produktow - ogolem co mozna laczyc: bialka + tluszcze czego nie nalezy laczyc: bialka + weglowodany weglowodany + tluszcze ale tym sie i tak nie ma co sugerowac - bo za duzo jest odstepstw - lepiej w szczegolowe laczenie patrzec i tyle i jeszcze [...]
[...] dalszy ciąg do poszczególnych punktów mam nadzieję że teraz będzie lepiej. Dalszy ciąg do punktów: Ad.1 Tłuszcz- przyjaciel czy wróg? Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu, gdyż biorą aktywny udział w procesach wzrostu i [...]