Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]
Waniliowe naleśniki by Cod123 /SFD/2017/7/18/337a4b8dd90945fdbe80d5f44119bc4d.jpg Składniki: (na 4 duże naleśniki) - 40 g skrobi ziemniaczanej - 40 g mąki ryżowej - 40 g mąki gryczanej - 2 jaja - 300 ml wody gazowanej - 20 g rozpuszczonego oleju kokosowego - aromat waniliowy - szczypta soli Przygotowanie: Składniki zmieszać w misce, smażyć na [...]
Witam, chcialabym sprawdzic czy dieta jest dobrze ulozona, chcialabym schudnac 6 kg, cwicze 4 razy w tygodniu, 2 x TMT + 2 razy Aqua Aerobik w tym czasami dodatkowo godzina basenu lub dodatkowy trening TMT w domu. mam 178cm wzrostu waze 65kg. Bardzo zalezy mi na sprawdzeniu diety zanim zaczne ja stostowac. Dodam tylko, ze nie jem miesa takze dieta [...]
[...] - szczypta soli -woda (300-400ml)* * wody dodajemy tyle, by masa była dosyć rzadka i łatwo rozprowadzała się na patelni ** można oczywiscie użyć ulubionego przepisu na nalesniki, a proporcje dobrać tak, by wyszło około 7 sztuk Farsz: - 500g mielonej piersi z inyka - mała czerwona cebula - 1 papryka - kilka pieczarek - opcjonalnie: 1 [...]
Witam. Z racji tego, że czasami lubię zjeść sobie naleśniki, czy też gofry jestem zmuszony robić je z mąki pszennej, która nie jest jakaś mega zdrowa. Oczywiście są to sporadyczne posiłki (1-2x w tygodniu max). Dlatego myślę nad kupnem mąki gryczanej, której wydaje mi się, że nigdy nie jadłem. Moje pytanie jest takie, czy jest ona podobna w smaku [...]
/SFD/2017/3/20/43933f6fc0d042fbac3b1df702021523.jpg Sporo osób aktywnych fizycznie, będących w szczególności na deficycie kalorycznym (redukcja) rezygnuje z potraw mącznych, zastępując mąkę płatkami jaglanym, czy owsianymi, tym samym odbierając sobie możliwość urozmaicenia potraw i samego jadłospisu. Uważam, że mąka może znaleźć się w naszej [...]
Skrobia występuje w makaronach, kukurydzy, kukurydzy woskowej, ziemniakach, kaszach (np. gryczanej), jęczmieniu jarym, ryżu (białym, brązowym), płatkach owsianych (muesli), mące (także ziemniaczanej), a nawet w niedojrzałych (zielonkawych) bananach. A czym jest oporna skrobia? Co warto zapamiętać? W badaniach naukowych wykazano, iż np. chłodzenie [...]