[...] (żeby podzielić tą kreatynę)? 3. Czy zwiększyć ilość powtórzeń/serii szrugsów jeśli chciałbym mocniej rozwinąć kaptury? Aktualny wariant wydaje się niewystarczający 4. Na czym najlepiej smażyć (najlepiej w ogóle, ale jeśli :p): oliwa z oliwek, masło czy może olej rzepakowy (gdzieś słyszałem że ta trzecia opcja), a może na czymś innym? 5. [...]
[...] kostkę, a obrane pomidorki kroimy jak chcemy, bo i tak się w gotowaniu rozlecą. Rozgrzewamy troszkę oliwy, na którą dajemy kurczaka pokrojonego w kostkę. Smażymy chwilkę, po czym dorzucamy cebulę i jeszcze chwileczkę smażymy (nie smażyć za długo, bo oliwa nie służy do długiego smażenia - ale o tym raczej wszsycy wiedzą). Przerzucamy to do garnka, [...]
[...] Obiad: grillowana pierś z kurczaka 150g; brokuł 25kg; bulka z ziarnami Kolacja: 3 kromki chleba brazowego, salata;, pomidor, ogórek, oliwa z oliwek, Chciałabym wiedziec na czym moglabym smażyć warzywa mrozone bo gotowanych nie zjem za chiny. Nie mam w diecie ryb bo ich nie cierpie więc one odpadają. Powyżej napisałam taką wstępną dietę, bo nie [...]
[...] rozgrzać na patelni, wylać masę naleśnikową , zmniejszyć ogień do minimum i smażyć pod przykryciem kilka minut. 3. Naleśnika polać ulubionym sosem 0 , mlekiem kokosowym bądź czym tylko chcecie :-) ( u mnie kilka truskawek z ksylitolem ) Wartości: B: 26,9 T: 14,1 W: 1,0 Kcal: 238 Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-07-02 11:12:16
[...] czasach należy zachować zdrowy rozsądek. To chyba klucz. Mody się zmieniają- raz tłuszcz, raz węgle, raz diety białkowe. Bądź tu człowieku mądry. Chociażby informacje na czym można smażyć pokazują jak to się zmienia. Raz najlepszy smalec, olej kokosowy i masło klarowane. We wszystkich poradnikach zdrowia w telewizji czy sieci- oliwa i olej [...]
Nie moge tego nigdzie znalezc. Chcialbym dorzucic do diety 'kotlety schabowe' z kurczaka smazone na patelni. Zastanawiam sie na czym to smazyc, zeby bylo w miare zdrowo. (No i jeszcze moze jakies opinie, czy takie kotlety to pomysl zupelnie chybiony? -- mam zamiar przygotowywac je bez panierki)
Dzięki za odpowiedź:) Jeżeli dobrze rozumiem, to jeżeli smażyć to głównie na oleju kokosowym i późniejsze dodanie go do potrawy w niczym nie zaszkodzi. Wielokrotnie ostatnio też słyszałem, że smalec też jest dobrym tłuszczem do smażenia, ale jak się okazuje ma sporo kwasów jedno i wielonasyconych (ponad 50%) więc jak to z nim jest? Podobna sprawa [...]
[...] sporo izomerów trans powstałych na wskutek obróbki chemicznej i termicznej produktu Nie dla walczących z nadwagą i z podwyższonym poziomem cholesterolu, nadciśnieniem tętniczym i uczulonych na białko mleka. MARGARYNA OBNIŻAJĄCA POZIOM CHOLESTEROLU (Benecol, Flora Pro-Active) 100 g = 660 kcal 100 g dostarcza 60 g tłuszczu, w tym: 18 g kwasów [...]
[...] w całości, smażymy na małym ogniu podlewając wodą co jakiś czas aby mięso się nie przypalało z zewnętrznej strony i aby podnieść temperaturę. Smażymy pod przykryciem. Z czym smażyć? To zależy już od tego na co mamy ochotę. Poniżej kilka propozycji: - aby mięso było bardziej wilgotne można wcześniej zamarynować w oliwie i przyprawach i [...]
[...] nie doprowadzać do niedoborów. Jeśli nawet dostaniesz czytelniku dietę, bądź co bądź jakoś ułożysz sobie własną to co będzie, gdy przeje Ci się ryż? Skąd będziesz wiedział czym go zastąpić? A może coś po prostu dodać? Właśnie dlatego diety "gotowe" nie mają sensu. Nie przyniosą one żadnego efektu, bo kulturystyka czy to masowanie czy [...]
[...] że wymaga ona zbyt wielkiego nakładu czasu i wysiłku. Skąd taki pomysł? Nie wiem. Cóż może być prostsze, niż wrzucić np. rybę na kosz do parowania, poczekać 8 minut, po czym włożyć ją na talerz? Żeby nie było odpowiedniego sprzętu, ale on jest! I to w naszej kuchni! Wystarczy przecież garnek, metalowe sitko, żaroodporne naczynie, talerz i [...]
[...] to, co sie utlenialo na patelni 10 lat temu, nadal sie utlenia. chemia sie nie zmienia, jest jedna i ta sama. to tylko marketing i jakas aktualna moda warunkuje trendy, na czym smazyc, a przeciez to nie jest tak, ze 10 lat temu na Kujawskim bylo super, ale teraz juz nie jest super, bo ktos tak mowi. zawsze bylo nie super, kwestia przekazu tego [...]
[...] 3. Smalec. 4. Bezkaloryczne oleje do smażenia w aerozolu. Polecam poczytać więcej na temat smażenia i zalecanych tłuszczów w tym procesie. https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia https://potreningu.pl/articles/6008/na-czym-smazyc-podczas-diety
Witam To moj drugi dzien i czuje sie swietnie, a wiec mam pytanie czy za miast szpinaku mozna zjesc brokuły i jeszcze jedno lub dwa pytanka na czym smazyc i czy mozna zjesc rybe wedzona zamiast smazonej. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych
[...] zjesc bialko to jajecznica , czy jest dopuszczalna taka forma spozycia , bez dodatku tluszcu oczywiscie na patelni teflonowej ??Lub ewentualnie czy mozna jajka w ogole czyms zastapic ? 2.Na czym tzreba smazyc te befsztyki ? czy ma byc to olej czy na patelni bez zadnego tluszczu ? Oraz jakiej mniej wiecej wielkosci ma byc to mieso ? taka [...]
[...] zjesc bialko to jajecznica , czy jest dopuszczalna taka forma spozycia , bez dodatku tluszcu oczywiscie na patelni teflonowej ??Lub ewentualnie czy mozna jajka w ogole czyms zastapic ? NA TWARDO SĄ CIĘŻEJ STRAWNE, CZYLI MAJĄ WIĘCEJ 'KALORII UJEMNYCH' ALE JAJECZNICA MOŻE BYĆ 2.Na czym tzreba smazyc te befsztyki ? czy ma byc to olej czy na [...]
aha i jeszcze jeden problemik naleze do tych biedakow, ktorzy potrafia przypalic nawet wode wiec jakiekolwiek gotowanie poza jajkami na twardo to nielada wyczyn wiec bede musial polegac raczej na posilkach, ktore moge byc zrobione bez gotowania - z wyjatkiem miesa oczywiscie:)) i druga sprawa jak jest z jakami sadzonymi na czym je smazyc???
Dlaczego olwej i pestki dyni do wyeliminowania? Na czym mam smażyć? na Kujawskim? Kilka postów wyżej ktoś napisał, że do smażenia olej kokosowy. Pestki dyni tez czytałem, że są ok. Wędliny sklepowe złe, sam wędlin nie potrafię robić... Zmieniony przez - securitytcz w dniu 5/23/2017 10:24:20 AM