SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • Mąka - jaka najlepsza ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Mąka żytnia typ 2000, orkiszowa, gryczana, owsiana . Bardzo dobre mąki używam codziennie w swojej diecie, unikałbym pszennej. Myśle ze te mąki jako składnik codziennej diety mogą być.

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 15303 Data: 2015-03-29 11:23:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka - jaka najlepsza ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Moim zdaniem najlepsza jest mąka żytnia. Jeśli jeden jej typ Ci nie pasuje, to spróbuj inne. Może któraś przypasuje Ci do gustu:)

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 15303 Data: 2015-04-01 09:06:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sos do ryżu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    gotujesz marchewke pokrojana w kostke razem z 1-2lyzkami masla potem dodajesz do tego groszek nastepnie jaq wszystko bedzie miekkie to wlewasz mleko lub smietanke do kawy (7-10%) i 1-2 lyzki serka topionego(nie koniecznie) nastepnie zaczekaj az sie zagotuje i zagesc sos maka wymieszana z woda i gotowe (mozesz jeszcze dodac do tego piers z [...]

    Odpowiedzi: 48 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-12-28 21:53:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kupujesz przecier pomidorowy lub pomidory w puszce - tylko patrz żeby to były pomidory, a nie woda z kwaskiem. Podsmażasz cebulę i czosnek, zalewasz pomidorami dusisz chwile, dodajesz ulubione przyprawy i masz sosik do polania - spokojnie wytrzymuje kilka dni w lodówce. Dobre też będą duszone pieczarki, ewentualnie troszkę zagęszczone jakąś mąką, [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 9684 Data: 2018-01-09 12:59:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Aminokwasy BCAA po terminie :)

    Post
    ActivLab
    PRO

    [...] i wilgoc wlazi a z hardkorowych zestawow, bialko oraz carbo ponad rok po terminie, lezalo w szafie zamkniete, takze sucho i bezpiecznie, cykl bardzo udany dlatego nie przesadzajcie, jak miesiac po terminie szkoda tego wyrzucac, w koncu to jest proch to tak jakbym mąka miala sie zepsuc kilka dni po terminie, no tak sie nie stanie pozdro

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 15355 Data: 2012-03-23 09:22:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 100 g chleba razowego ile to będzie kromek ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] lepsze jakościowo. Istotny będzie skład pieczywa. Głównie to, co jest w nim w pierwszej kolejności. Produktów tych jest najwięcej w składzie pieczywa. Warto więc by była to mąka żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Niestety nie da się określić, [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-06 14:59:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białko Roślinne. Prawda i Mity.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Przejzalem stronke www.nutritiondata.com w poszukiwaniu zrodel bialka roslinnego przekraczajacego wynik 100. Z tego co wyczytalem ta wartosc jest dosc umowna, wiec produkt, ktory ma wynik np 80-90 ma co prawda mniejsza wartosc biologiczna ( glownie lizyny )lecz nie jest bialkiem zupelnie bezwartosciowym. W kazdym razie znalezienie bialek [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 9602 Data: 2010-01-26 01:56:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 250 gr mąki ile to szklanek

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Bardzo często w przepisach, zwłaszcza tych dotyczących słodkich wypieków, ilość mąki podana jest w szklankach. Dlatego dobrze wiedzieć, ile gramów mąki mieści „szklanka”. Jeszcze kilkanaście lat temu w każdym domu znajdowały się podobne, standardowe szklanki. Stąd pewnie tak duża popularność podawania składników w przepisie za pomocą miary [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-08-11 15:30:48 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Jedzenie przed treningiem?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Ile czasu spożyć posiłek przed treningiem? 2. Co [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 16135 Data: 2016-12-15 21:53:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] były w miarę elastyczne? Moje w większości przypadków wychodzą mega sztywne, łamią się przy zawijaniu i często zbyt mocno przypiekają zanim się nadają do jedzenia. Skład: mąka, 1 jajko, mleko, woda mineralna gazowana. Do smażenia minimalna ilość tłuszczu. Używamy takich mąk: pełnoziarnista jaglana kokosowa lniania dodatek zwykłej pszennej [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 5396 Data: 2017-12-20 09:24:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka - jaka najlepsza ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Ok, zaopatrzę się w dodatkowe rodzaje mąki i pozostanę przy niej. A co powiedzmy z mąką żytnią niskich typów, 500, 580, 720 ?

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 15303 Data: 2015-03-29 15:11:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka - jaka najlepsza ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    a co powiecie o mące kukurydzianej ? ; ) Czytałem że jest to mąka bezglutenowa więc wydaje mi się że też można ją używać :)

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 15303 Data: 2015-07-21 21:03:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Omlet na redukcji

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zrób omleta bez maki, mąka do niczego potrzebna nie jest, same jaja mozesz jakieś owoce wkroić, czy dać na wierzch zbledowanego banana by nie jeść suchego.

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 12823 Data: 2017-03-28 07:21:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Omlet na redukcji

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] bo innej nie masz, to uwierz, że świat się nie zawali. O ile nie masz problemów z tolerancją glutenu... jak czasami człowiek się przyjrzy tym badaniom modom itp na gluten, mąka pszenna to zło, to dochodzi do wniosku, że nasi rodzice siebie i nas truli serwując nam ciasta drożdżowe, naleśniki, pierogi i inne smakołyki :) wszystko jest dobre z [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 12823 Data: 2017-03-28 09:50:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pieczywo

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Osobiście nie jestem fanem pieczywa, ze względu na fakt, że osobiście ciężko trawię pieczywo, ale też fakt, że ciężko określić czy mąka z której był pieczony chleb była dobrze składowana i nie ma zbyt dużej ilości mykotoskyn. Jednak jeżeli masz ochotę na dostarczanie węglowodanów z pieczywa nie widzę w tym nic złego zwłaszcza gdy nie masz [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1587 Data: 2021-07-03 19:23:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ocena diety masa -79kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] kg masy ciała, nie procentowo, czyli białka od 1,5-2 g, tłuszcze 1 g, reszta ww. W 1 i 5 posiłku brak źródeł białka, jak dla mnie to chleba za dużo, twaróg lepszy półtłusty. Za dużo oliwy, nie wiem skąd w ostatnim posiłku wziął się tłuszcz, w takiej ilości, skoro tam jakaś homeopatyczna ilość jajka jest, plus mąka. 300 g bananów to też przesada.

    Odpowiedzi: 62 Ilość wyświetleń: 8008 Data: 2017-12-26 12:43:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kilka dietetycznych pytan

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    a jeszcze bym zapytal o daty waznosci produktow. bo kurde jakis czas temu byla naprawde mega promocja na orzechy laskowe i make jaglana i nakupilem tego tyle, ze nie zdazylem zjesc wszystkiego przed uplywem daty waznosci. laskowe sa miesiac po terminie, maka 2mc. produkty oryginalnie zamkniete w opakowaniach. kosz czy mozna jeszcze uzyc?

    Odpowiedzi: 48 Ilość wyświetleń: 5657 Data: 2018-05-28 09:01:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kilka dietetycznych pytan

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] węglan, chlorek, czy mleczan są słabo przyswajalne. Z kolei jabłczan, cytrynian, chelat magnezowy dobrze. 2. Produkt poddany przetworzeniu w tym przypadku amarantus i mąka z amarantusa zawsze mają mniej cennych składników niż wersja przed przetworzeniem. Nie da się jednak określić, o ile mniej. W przypadku mąki raczej niewiele. 3. Jak [...]

    Odpowiedzi: 48 Ilość wyświetleń: 5657 Data: 2018-06-16 15:59:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co jeść przed i po treningu??

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
    PRO

    Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Ile czasu spożyć posiłek przed treningiem? 2. Co [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 14682 Data: 2016-12-15 21:45:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę do oceny, poprawek 85 kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Batoniki proteinowe KUCHNIA SFD różne rodzaje są, ciasteczka moje polecam http://www.sfd.pl/Kruche_ciasteczka_al_a_Pieguski-t1163197.html bardzo dobre, można bakarlii sporo dodać, orzechów etc. Naleśniki, babeczki z bakaliami, jajem, mąka ryżową, bananem, budyń jaglany z kaszy jaglanej, WPC, banan (zmiksować wszystko) + kakao, można ksylitol.

    Odpowiedzi: 93 Ilość wyświetleń: 7936 Data: 2018-03-11 21:42:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)