Mąka żytnia typ 2000, orkiszowa, gryczana, owsiana . Bardzo dobre mąki używam codziennie w swojej diecie, unikałbym pszennej. Myśle ze te mąki jako składnik codziennej diety mogą być.
gotujesz marchewke pokrojana w kostke razem z 1-2lyzkami masla potem dodajesz do tego groszek nastepnie jaq wszystko bedzie miekkie to wlewasz mleko lub smietanke do kawy (7-10%) i 1-2 lyzki serka topionego(nie koniecznie) nastepnie zaczekaj az sie zagotuje i zagesc sos maka wymieszana z woda i gotowe (mozesz jeszcze dodac do tego piers z [...]
Kupujesz przecier pomidorowy lub pomidory w puszce - tylko patrz żeby to były pomidory, a nie woda z kwaskiem. Podsmażasz cebulę i czosnek, zalewasz pomidorami dusisz chwile, dodajesz ulubione przyprawy i masz sosik do polania - spokojnie wytrzymuje kilka dni w lodówce. Dobre też będą duszone pieczarki, ewentualnie troszkę zagęszczone jakąś mąką, [...]
[...] i wilgoc wlazi a z hardkorowych zestawow, bialko oraz carbo ponad rok po terminie, lezalo w szafie zamkniete, takze sucho i bezpiecznie, cykl bardzo udany dlatego nie przesadzajcie, jak miesiac po terminie szkoda tego wyrzucac, w koncu to jest proch to tak jakbym mąka miala sie zepsuc kilka dni po terminie, no tak sie nie stanie pozdro
[...] lepsze jakościowo. Istotny będzie skład pieczywa. Głównie to, co jest w nim w pierwszej kolejności. Produktów tych jest najwięcej w składzie pieczywa. Warto więc by była to mąka żytnia, razowa, orkiszowa, graham. Dodatki ziaren i zakwas. Pieczywo dobrej jakości powinno być twarde i ciężkie, które się nie odkształca. Niestety nie da się określić, [...]
Przejzalem stronke www.nutritiondata.com w poszukiwaniu zrodel bialka roslinnego przekraczajacego wynik 100. Z tego co wyczytalem ta wartosc jest dosc umowna, wiec produkt, ktory ma wynik np 80-90 ma co prawda mniejsza wartosc biologiczna ( glownie lizyny )lecz nie jest bialkiem zupelnie bezwartosciowym. W kazdym razie znalezienie bialek [...]
Bardzo często w przepisach, zwłaszcza tych dotyczących słodkich wypieków, ilość mąki podana jest w szklankach. Dlatego dobrze wiedzieć, ile gramów mąki mieści „szklanka”. Jeszcze kilkanaście lat temu w każdym domu znajdowały się podobne, standardowe szklanki. Stąd pewnie tak duża popularność podawania składników w przepisie za pomocą miary [...]
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Ile czasu spożyć posiłek przed treningiem? 2. Co [...]
[...] były w miarę elastyczne? Moje w większości przypadków wychodzą mega sztywne, łamią się przy zawijaniu i często zbyt mocno przypiekają zanim się nadają do jedzenia. Skład: mąka, 1 jajko, mleko, woda mineralna gazowana. Do smażenia minimalna ilość tłuszczu. Używamy takich mąk: pełnoziarnista jaglana kokosowa lniania dodatek zwykłej pszennej [...]
Zrób omleta bez maki, mąka do niczego potrzebna nie jest, same jaja mozesz jakieś owoce wkroić, czy dać na wierzch zbledowanego banana by nie jeść suchego.
[...] bo innej nie masz, to uwierz, że świat się nie zawali. O ile nie masz problemów z tolerancją glutenu... jak czasami człowiek się przyjrzy tym badaniom modom itp na gluten, mąka pszenna to zło, to dochodzi do wniosku, że nasi rodzice siebie i nas truli serwując nam ciasta drożdżowe, naleśniki, pierogi i inne smakołyki :) wszystko jest dobre z [...]
Cześć! Osobiście nie jestem fanem pieczywa, ze względu na fakt, że osobiście ciężko trawię pieczywo, ale też fakt, że ciężko określić czy mąka z której był pieczony chleb była dobrze składowana i nie ma zbyt dużej ilości mykotoskyn. Jednak jeżeli masz ochotę na dostarczanie węglowodanów z pieczywa nie widzę w tym nic złego zwłaszcza gdy nie masz [...]
[...] kg masy ciała, nie procentowo, czyli białka od 1,5-2 g, tłuszcze 1 g, reszta ww. W 1 i 5 posiłku brak źródeł białka, jak dla mnie to chleba za dużo, twaróg lepszy półtłusty. Za dużo oliwy, nie wiem skąd w ostatnim posiłku wziął się tłuszcz, w takiej ilości, skoro tam jakaś homeopatyczna ilość jajka jest, plus mąka. 300 g bananów to też przesada.
a jeszcze bym zapytal o daty waznosci produktow. bo kurde jakis czas temu byla naprawde mega promocja na orzechy laskowe i make jaglana i nakupilem tego tyle, ze nie zdazylem zjesc wszystkiego przed uplywem daty waznosci. laskowe sa miesiac po terminie, maka 2mc. produkty oryginalnie zamkniete w opakowaniach. kosz czy mozna jeszcze uzyc?
[...] węglan, chlorek, czy mleczan są słabo przyswajalne. Z kolei jabłczan, cytrynian, chelat magnezowy dobrze. 2. Produkt poddany przetworzeniu w tym przypadku amarantus i mąka z amarantusa zawsze mają mniej cennych składników niż wersja przed przetworzeniem. Nie da się jednak określić, o ile mniej. W przypadku mąki raczej niewiele. 3. Jak [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Spożywanie posiłków zarówno przed, jak i po treningu nadal nastręcza wielu wątpliwości. Najczęściej pojawiają się pytania na temat tego z czego powinien się taki posiłek składać oraz w jakim czasie przed lub po wysiłku powinniśmy go spożyć, aby wyciągnąć z niego jak najwięcej wartości odżywczych. 1. Ile czasu spożyć posiłek przed treningiem? 2. Co [...]