Wiesz tak rozpatrując to bardziej, to chleb razowy jest lepszy, gdyż w bułkach grahamkach zazwyczaj ponad 50% stanowi zwykła biała mąka, ale to ci napewno nie zaszkodzi, bo nie jestes żadnym zawodowcem przecież:D.
Doświadczenie przeprowadzone w Argentynie dowiodło, że głównymi źródłami arsenu nieorganicznego w diecie mieszkańców była mąka pszenna i produkty przygotowane na jej bazie (pieczywo, makaron, ciastka). Drugi w kolejności był ryż. Produkty zbożowe dostarczały ok. 53% łącznej puli arsenu, zaś ryż - 17%. Spożycie arsenu nieorganicznego oszacowano na [...]
IPF > 2010USA1 World Masters Bench Press Championships Thu 01 Apr to Sun 04 Apr 2010, Orlando USA. WOMEN M40 Entry List cat name born team bench 48kg Thu 01 Apr 2010 FRIEDRICH Marion (GER1965F1) 1965 GER 92.5 SHUMAKER April 1966 USA 90.0 RESCH Catrin 1965 GER 85.0 COLEMAN Lani 1963 RSA 60.0 HELIGON Francoise (FRA1943F1) 1943 FRA M3 60.0 [...]
Hehe pewnie że najlepiej do młyna:) po jajeczka na wieś no i przy okazji może by się trafiła jakaś świeża kurka:) No ale niestety nie jest to takie proste :( Czyli polecacie tą Lubelli, która jest mąką pszenną, a jak ona wypada przy mące orkiszowej lub żytniej? Mógłby ktoś jeszcze napisać o mące kukurydzianej?
Weź tą pełnoziarnistą z lubelli. Ja mam ten plus że młyn niedaleko mnie. Mąka kurydziana jest raczej dodawana do ciast wypieków niektórzy dodają ja do panierek nie ma w sobie nic szczególnego tak zresztą jak i płatki kukurydziane co mogło by powodować abym ją polecal.
Szukaj chleba na naturalnym zakwasie i bez drożdży w składzie, tylko pełnoziarnista mąka (najlepiej żytnia), woda, sól i zakwas. Jeśli nie znajdziesz, jest jeszcze opcja omletu/placka, którym możesz zastąpić pieczywo. Najlepiej z mąki nie wymagającej fermentacji - gryczanej, jaglanej, jajek, odrobiny wody/mleka i przypraw (sól, pieprz, kminek [...]
Szukaj chleba na naturalnym zakwasie i bez drożdży w składzie, tylko pełnoziarnista mąka (najlepiej żytnia), woda, sól i zakwas. Jeśli nie znajdziesz, jest jeszcze opcja omletu/placka, którym możesz zastąpić pieczywo. Najlepiej z mąki nie wymagającej fermentacji - gryczanej, jaglanej, jajek, odrobiny wody/mleka i przypraw (sól, pieprz, kminek [...]
możesz smażyć na maśle :) ja lubię, również smalec, do krótkiego smażenia oliwa też Kujawki to średnia opcja, ogólnie na rzepakowym to lepiej nie Na smalcu mięsa jeszscze nie smażyłem. Kiedys smazylem jaja na patelni na smalcu, i placki (Zwykle jajko maka mleko masa na patelnie takie najprostsze) Mam smak straszny na najprostsze jedzenie na [...]
Hehe Redrum sie pojawił ponownie (jeden z pierwszych testerów PH na SFD jeśli dobrze pamiętam ) Same powroty na SFD widać ps. Jeszcze Lucka brakuje tego leniwca i Maka w dopingu :) ale oni napewno przeglądają od czasu do czasu SFD - Pozdro dla nich ) Zmieniony przez - rafi11 w dniu 2004-08-23 23:37:58
wszystko jest malo kaloryczne. tak samo jak ich gril beztluszczowy. tylko z czego sie zlewa ten tluszcz? ano z miesa. 1 kotlet na wiesmaka ma cos ok 40% tluszczu. smacznego do autora: zapomnij o darmowej szamie. nie wiem kto ci takich glupot nagadal. jedyna znizka jaka dostaniesz to to co bedzie na karte, czyli zamiast za bic maka 9,80(czy ile on [...]
Mysle że 5 gramow wystarczy (ok. 1 lyzeczka), no chyba ze ktos kroi kromki wzdluz chleba Ponizej podaje przeliczniki znalezione na jakims portalu kulinarnym, wywalilem ze spisu proszki do pieczenia, maki itp Szklanka to naczynie o pojemnosci okolo 250 ml. Lyzka - plaska lyzka do zupy o pojemnosci okolo 15 ml. Lyzeczka - plaska lyzeczka do [...]
Zamiast pieczywa możesz robić jakieś placki, omlety - łatwe i smaczne. Podglądaj w dziale Kuchnia, jak radzą sobie inni. Np. zajrzyj do bloga melo15 albo K_PS'a - robią różne fajne placuszki np. z serem czy gryczaną mąką. Nie ma z tym wiele roboty, robisz dzień wcześniej na kolację, a resztę np. na drugi dzień zabierasz w pudełku...
"No ale ja robie caly czas mase jestem ekto i nie zalezy mi czy wpadnie tluszcz zabardzo czy nie bo i tak sie bede wycinal na nastepne lato w kwietniu maju" To idź na śniadanie do maka, jeżeli nie zależy Ci, czy wpadnie tłuszcz czy nie. Złapiesz tłuszcz, na następne lato będziesz wycinał, i będziesz chudszy niż jesteś. Aaaaaaaaaaa. Dobra, już nic [...]
Licz tak jak jest na opakowanie nie odliczaj błonnika, np jak przeliczysz sobie wsyztsko to zauważysz że błonnik nie jest brany pod uwagę https://www.tabele-kalorii.pl/photo-1063551/Maka-owsiana-Melvit.jpg
[...] z amarantusa owsianą/płatkami owsianymi? Wyszłoby podobnie? jak uważasz? Jakby miało wyjść podobne, to użyłaby pewnie mąki owsianej, skoro jest amarantus to znaczy że to nie to samo :P Naleśniki wyjdą na pewno, ale każda mąka ma inne właściwości i mogą być bardziej suche/twarde/miękkie, co produkt to po prostu będzie inna tekstura i inny smak.
zamiast kupować gotowego gainera po prostu kupić białko i odżywkę węglowodanową i te 2 razy w tygodniu robić sobie mix w takich proporcjach jak potrzebuję. a gdy w jakiś inny dzień zabraknie mi do bilansu samych węglowodanów, to akurat będę miał odżywkę. ogolnie mozna jeszcze kordezystaniej dla organizmu, po prostu kupic bialko, a zamiast wegli z [...]