[...] -teraz takie pytanie: mój stary robi w soboty taką pizzę swojej, domowej roboty. To znaczy piecze ją w piecu i robi ją ze swojego ciasta. No i wniej znajdują się : ciasto ( mąka, jaja itd bez żadnych chemicznych cudów ), kiełbasa, piecarki, papryka, cebula, szynka, ser, przyprawy. No i teraz nie wiem czy jeść to nadal czy zrezygnować i ułożyć [...]
[...] -teraz takie pytanie: mój stary robi w soboty taką pizzę swojej, domowej roboty. To znaczy piecze ją w piecu i robi ją ze swojego ciasta. No i wniej znajdują się : ciasto ( mąka, jaja itd bez żadnych chemicznych cudów ), kiełbasa, piecarki, papryka, cebula, szynka, ser, przyprawy. No i teraz nie wiem czy jeść to nadal czy zrezygnować i ułożyć [...]
[...] na wlasciwym miejscu powinno być tak: 100g 395,38 kcal 75,92g - węglowodany 0,02g - tłuszcz 10,18g - białko Coś jakoś mało tego tłuszczu dziwnie. Jeżeli jest tam jeszcze mąka przenna to ciekawe jaki jest udział w stosunku do mąki gryczanej... A jak znam życie to może być wiecej przenicy... mimo, ze produkt nazywa się "gryczanym". [...]
hmm,to chyba niezbyt zdrowe jedzonko,ale od czasu do czasu a co do sosu, znalazlam cos takiego w necie składniki: 70 dkg wołowiny 1 cebula 1 czerwona papryka 60 dkg pieczarek 3 ząbki czosnku 1 słoiczek koncentratu pomidorowego przyprawy: wegeta, maggi, listek laurowy, ziele angielskie, papryka słodka mielona. przygotowanie: Mieso pokroić w dużą [...]
[...] az powstanie ciasto o konsystencji jak na naleśniki. Przykrywamy sciereczka i odstawiamy na 2-3 dni w ciepłe miejsce. Co kilka godzin należy zakwas przemieszać co by cała mąka nie opadła na dno. Zakwas po 3 dniach powinien wydzielać intensywny kwaśny zapach i powiniej podobnie smakować J Ponizsze zdjęcie przedstawia składniki do chleba i [...]
Nastepnie wlewamy do zfermentowanego rozczynu 2,5-3 szklanki wody i dokładnie mieszamy. Do powstałego ciasta wsypujemy 3 szklanki maki i dokładnie wyrabiamy łyzka lub dłońmi, jak kto woli. Powstałe ciasto posypujemy maka co by nie wyschło i przykrywamy sciereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na nastepne 12h. W tym czasie ciasto powinno 2-3 krotnie [...]
W tym czasie przyszykowujemy brytfanke w której bedziemy piekli. W tym celu należy wysmarować ją oliwą i opruszyc maka pszenną. Przekładamy doń wyrosniete ciasto do połowy wysokości brytfanki, zwilżamy z wierzchu ciepłą wodą i odstawiamy na kolejne 20 minut Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C na około 50-60 minut. W trakcie [...]
Po pierwsze - zaczynasz odzywiac sie w dobrym kierunku,rezygnujac z 'niezdrowej zywnosci',tylko zeby to nie byly same zalozenia.Musisz wprowadzic to w zycie i sie tego trzymac. Po drugie - bierzesz antybiotyk,musisz sie wykurowac.Organizm jest oslabiony po infekcji,wiec jesli bierzesz go do niedzieli,poczekaj jeszcze ze 2-3 dni,bo treningi beda [...]
Zrezygnuj ze slodyczy,slodkich napojow<nawet sokow pomaranczowych,kubusiow itp..wszystko zawiera ukryty cukier>,omijaj Maka i KFC szerokim lukiem. Glodowki sobie odpusc. Masz mozliwosc korzystania z basenu/silowni?
Kuskus jaki jest teraz powszechnie dostępny w sklepach to granulat z mąki pszennej, a nie żadna kasza. Nie ma nawet co porównywać tego do np. kaszy gryczanej. Dla mnie węglowodany dostarczane z kuskusu mają taką samą wartość jak te z jasnego pieczywa, czyli mizerną. A to za Wikipedią: "Kuskus jest drobnoziarnistym makaronem (o średnicy drobin [...]
Pełnoziarnisty znaczy że mąka robiona jest z pełych ziaren, czyli nie oczyszczonych, polerowanych z tej dobroczynnej oslonki... Co wy o tych mielonych... ?? W testach jeden z testujących niedawno nawet robił wlasny chleb razowy i jest przepis ze zdjęciami. Jak ktoś chce się pobpawić i ma czas to fajna sprawa :-]
[...] w nich WITAMIN I MINERAŁÓW) o tym własnie artyków, musiał byś zjadać wiadro fasoli żeby uzupełnić dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminy i minerały , bo np MARCHEW z 1960 nie ma nic wspulnego z marchwią z 2006 Wiesz ile % z chleba to jest mąka ? 15 % z chleba to jest mąka , reszta to spulchniacze , emulgatory . wypełniacze itd. łap soga
czym mniej wit. C tym lepiej, po co rozleniwiać organizm <jak ktoś ma dostęp do Mlodego Technika, to polecam artykuł dotyczący witaminy C>. zrobili nam pranie mózgu spece od reklamy, bierz witaminy i będziesz zdrowy, a do tego rogalik z pasztetową <biała maką + soja> i jest git.
no oprocz tego zabojczo drogiego vitargo to jeszcze mamy powebreakfast z MF nie zawierajacy maltodekstryn, sama skrobia + mąka owsiana + izolat + potas. tez dobre rozwiazanie po treningu
[...] we krwi, natomaist sam kleik jest dobry dla chorych na cukrzycę. Ziarno zapobiega kamicy żółciowej, zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę, zwiększa tempo przemiany materii (mąka zmniejsza je). Kawa orkiszowa poprawia trawienie, działa łagodnie przeczyszczająco. Zupa natomiast wskazana jest dla chorych na biegunkę. Oprócz wyzej wymienionych form [...]
podstawa to prawdziwe żarcie; bez konserwantów; mało przetworzone; najlepiej prosto z lasu lub wody żeby mieć pewność co jest w żarciu; w dzisiejszym odzywianiu rządzą konserwanty, soja i mąka i tłuszcze niskiej jakości.