u mnie rodzynki sa nieodłącznym elementem omletów na słodko. Najlepiej mi takie smakują - niezależnie od użytej mąki. Dziś akurat gryczana z mąką z ciecierzycy.
Witam. Z racji tego, że czasami lubię zjeść sobie naleśniki, czy też gofry jestem zmuszony robić je z mąki pszennej, która nie jest jakaś mega zdrowa. Oczywiście są to sporadyczne posiłki (1-2x w tygodniu max). Dlatego myślę nad kupnem mąki gryczanej, której wydaje mi się, że nigdy nie jadłem. Moje pytanie jest takie, czy jest ona podobna w smaku [...]
Siemka, ćwiczyć zacząłem około roku temu, przez ten czas za wiele nie zbudowałem przez przerwy do których zmuszała mnie praca. Nigdy nie trzymałem diety, problemy z moim jedzeniem zaczęły się po operacji przegrody nosa i wycięcia migdałów. Idąc na operację waga pokazywała 86kg, po przejściu przez szpital i dochodzenie do siebie przez miesiąc w [...]
pieczywo czarne ale jakie? jeżeli dobre to może zostać tzn. najlepiej mąka żytnia, zakwas, sól i woda . - masło naturalne jeżeli ma min. 82% to jak najbardziej. - szynka konserwowa, czasami jakaś polędwica - to kiepskie źródła - ser (zwykły oraz wędzony) - pomidory, sałata, ogórek (czasami surowy czasami kiszone) - dżemy jak masz problem z [...]
NAPRAWDE DOBRE BULKI SKLADNIKI (na dwie bulki): - 30g maki kokosowej - 40g maki gryczanej - 1 jajo - 50g mleka (ja uzylem 2%) - lyzeczka proszku do pieczenia - odrobina soli - opcjonalnie okolo 10g babki plesznik (ja dodalem, ale nie jest to w ogole konieczne) WYKONANIE: make kokosowa oraz proszek do pieczenia przesiewamy przed sitko, a nastepnie [...]
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/6/9/8477505_TYTUL.jpg 10.03.2018 REDU tydzień 7 plecy http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/6/9/8477504_Trening1.jpg Plecy - Ściąganie drążka górnego, chwyt neutralny, nie odchylasz się za mocno w tył 3s 15p – 3-0-1-1 - Wiosłowanie pendley’a (z ziemi, z martwego punktu) 4s 12, 10, 8, 8p - Ściąganie z góry [...]
Dawno nie pisałem więc tylko napiszę co u mnie i jak wygląda sylwetka. Ogólnie coś tam niby redukuje, ale np. po 10 dniach diety lecę na maka albo zwyczajnie podjadam gdy słabe samopoczucie daje się we znaki nie tylko mi ale i pannie. Nie jestem tak spyerdolonym d****em by stawiać żyły na brzuchu ponad to, gdy do Sopotu jeszcze 17 tyg. Byłbym [...]
Ryż w diecie sportowców odgrywa dość istotną rolę, gdyż to jeden z najpopularniejszych składników odżywczych, z których dostarczymy nieprzetworzonych węglowodanów do naszej diety. Natomiast to, jaki ryż spożywamy ma jednak znaczenie. Podsumowanie Warto wprowadzić czarny ryż do swojej codziennej diety. Idealnie wkomponuje się w potrawy z [...]
Creme Brulee Jako mąka do gofrów. Nie za bardzo przypomina smak creme brulee ale posiada przyjemny smak rozpuszczalność 10/10 zero grudek Wpasował się idealnie do gofrów, nie czuć posmaku sztuczności, do słodkich wypieków wybornie się nadaje. /SFD/2018/3/14/998d558233ed420d876bded979d2a52b.jpg
Creme Brulee Jako mąka do gofrów. Nie za bardzo przypomina smak creme brulee ale posiada przyjemny smak rozpuszczalność 10/10 zero grudek Wpasował się idealnie do gofrów, nie czuć posmaku sztuczności, do słodkich wypieków wybornie się nadaje. /SFD/2018/3/14/2498ec54b3a6480fae6c42a7787d453c.jpg
Salted Pistachio Jako mąka do omletu Smak: 5/10 Rozpuszczalność 10/10 Oczekiwałam mało słodkiego smaku (przecież taka jest pistacja) niestety zawiodłam się. Dominuje słodki smak, za słodki, trochę mdły. Plus za wyczuwalny smak pistacji. Mało słony XD /SFD/2018/3/14/0aefcb31042a45c8a1ec2b78d8e9f0a7.jpg
Salted Peanut Butter Mąka na biszkopt Smak: 9/10 Rozpuszczalność jak zwykle 10/10 SUUPER w końcu czuć masło orzechowe ! i nie za słodkie , można wpieprzać łyżeczką :) dobrze mi wpasowało w makówkach :D /SFD/2018/3/14/d63cd3ac064c47e69153bdcc12cca8d9.jpg