woda , mąka ziemniaczana(skrobia), coś dającego smak , słodziki , wodę gotujemy i jak zaczyna wrzeć do rozrobioną mąkę w szklance z małą ilością wody zimnej wlewamy do garnka i kakao czy coś dającego smak , słodziki gotujemy , mieszamy aż zgęstnieje Zmieniony przez - adkens w dniu 2014-10-22 21:36:26
[...] uważam, że skoro się je dobrze to od razu nie ma prawa ani jedna krosta wyskoczyć. Poza tym przypominam, że co jakiś czas wpadną mi te podejrzane produkty (mleko, jajko czy mąka pszenna) więc one mogą dawać chwilowy efekt nawrotu krost. Aczkolwiek z moich obserwacji wynika, że aby mnie obsypalo mocno to muszę na prawdę jeść regularnie, duże [...]
REDUCJA Tadeuszu jem pierwszy posiłek B+W w pracy około godz 13 (trening o 15.30). Do tej pory był to omlet(białka, jedno żółtko, wafle ryżowe, jabłko, mąka kokosowa, płatki owsiane) - 30-40b,60-70w, <10t Co by mogło być szybszą alternatywą w przygotowaniu ze względu na brak czasu na przygotowanie?? Co sądzisz o twaróg chudy/serek wiejski + [...]
[...] karty broni to kopnięcie w krocze, dźgnięcie palcami w oczy, jeśli czujesz się zagrożona, noszenie czegoś w kieszeni co gdy rzucisz w oczy to otumani gościa, może być np mąka, sól, nawet drobne monety, rzucasz w oczy i w tym czasie kopiesz w jaja, jak głowa pójdzie mu po kopnięciu na dół to z buta w głowę z czuba od boku na ucho w łeb (od [...]
co myslicie na temat makaronu kukurydzianego ? skład to tylko woda i mąka kukurydziana . jestem na diecie bezglutenowej dlatego zwykłego makaronu mi nie wolno i ostatnio znalazlam cos takiego w sklepie :)
kupiłam sobie też płatki ryżowo-kukurydziane, skład taki : Skład: Ryż (81%), cukier, mąka kukurydziana, sól, witaminy (B1, B2, B5, B6, B9, B12), żelazo. wartość odżywcza na 100g Energia kcal 374, kJ 1586 Białka g 6,5 W sumie węglodowany g 82,9 w tym cukry g 12,5 tłuszcze g 1,8 w tym nasycone g 0,7 błonnik g 3,2 sód g 0,4 Witamina B1 mg [...]
wie ktoś jaka jest różnica między mąką żytnią pełnoziarnistą a żytnią razową ? robiłem sobie placka z razowej ale ostatnio kupiłem w lidlu taką pełnoziarnistą, chyba bardziej mi smakuje tylko jakaś taka podejrzanie biała jest i drobno zmielona
czy mąka gryczana,która ma tylko 2,4 g błonnika na 100g ujdzie do śniadania na redukcji (robię placek z 50g mąki)? oczywiście, w tym posiłku obecny jest tłuszcz, białko i warzywa. mimo wszystko, lepiej rozejrzeć się za czymś mniej przetworzonym? głównie chodzi o kwestię IG, jest podejrzenie insulinooporności, więc dodatkowo muszę na to uważać. [...]
czy mąka gryczana,która ma tylko 2,4 g błonnika na 100g ujdzie do śniadania na redukcji (robię placek z 50g mąki)? oczywiście, w tym posiłku obecny jest tłuszcz, białko i warzywa. mimo wszystko, lepiej rozejrzeć się za czymś mniej przetworzonym? głównie chodzi o kwestię IG, jest podejrzenie insulinooporności, więc dodatkowo muszę na to uważać. [...]
[...] 3,5 nawet %-) MISKA 120/60/170 1700 kcal czysta, liczona + chleb, jajo, masło + budyń marchewkowy (ryż, kasza jaglana, kakao, marchew,jabłko) + jw. + tortilla z kurczakiem (mąka gryczana, jajo, kurczak, warzywa) + jw. brat wyjechał i zostawił pełno kurczaka, jestem na niego skazana przez kilka dni #-P źle sie dzieje mi ze skórą, wysypana jestem [...]
[...] enzymów. Niektóre artukuły np. soja muszą być szczególnie dobrze obrobione termicznie, aby zniszczyć ww. inhibitory enzymowe. Dodam, że wiele produktów sojowych t.j. mąka sojowa i innego rodzaju proszki sojowe dostępne na rynku nie były termicznie obrabiane na tyle, aby zniszczyć doszczętnie ww. inhibitory. Istnieje jeszcze inny sposób, [...]
Mąka + drożdże i chleb gotowy. Tak robię - dodatki siemię lniane, pestki dyni słoneczniki, otręby pszenne mogą być ale nie muszą (rzadko kto dokładnie je przeżuje).