Soja miesza w naszej gospodarce hormonalnej. A mi się on nie podoba bo chleb to powinna być mąka+woda+sól ew. jakieś ziarenka :-) Ostatnio na potreningu.pl był artykuł o tym :-)) (znaczy się o soji) znalazłam http://potreningu.pl/diety/artykuly/727/fakty-i-mity-na-temat-soi Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2012-05-12 12:11:01
1.Mąka razowa/pełnoziarnista 2,3. Bułka razowa/pełnoziarnista 4,5. ok Zacznij redukcję z 2700kcal, brakujące kcal podbij tłuszczami. Zaczynasz ze zbyt małego pułapu kcal jak na osobę ważącą 80kg. Jak nie będzie szło to wtedy będziesz obcinał
W końcu kalarepa to warzywo :-) Sam jej zapach kusi by ją zjeść :-) Już Ci piszę odnośnie zupki :-) Moja Droga ja robię przeważnie zupkę kalarepkową na wywarze z kości wędzonej, kroję listeczki kalarepki na cienkie paski, dodaję pokrojoną marchewkę (kroję w kosteczkę) do zupy, jak marchewka jest już miekka to pod koniec dodaję pokrojoną kalarepkę, [...]
Wasa będzie dobra tylko patrz na skład - ma być woda sól i mąka (wasy są różnego rodzaju więc szukaj tej o jak najmniejszej ilości składników :-)) ). A tak na marginesie to jesz suchy chleb, że tak martwisz się, że będą same węgle? Jak dodasz do razowca jajko czy własnej roboty wędlinę (tylko nie cieniutki plasterek a porządniejszy kawałek) + [...]
13.05 Niedziela. Dzisiaj dzień hi carb :-) 1. ryż + kura http://dl.dropbox.com/u/18183159/IMG_20120513_145548.jpg 2. mąka pełnoziarnista, jajko, mleko, woda, kurak, ser żółty http://dl.dropbox.com/u/18183159/IMG_20120513_184642.jpg 3. twarożek, jabłko, orzechy A to moje małe bydle do dietetycznego pieczenia ;D [...]
[...] To samo z mierzeniem po treningu. Od razu po zakończonym końcowym aero czy ileś czasu ma minąć? 13.05 miska: nieliczona I – placuszki smażone na oleju kokosowym (2 jajka, mąka pełnoziarnista, płatki owsiane, jog. naturalny, kakao, stevia), truskawki, jogurt naturalny, kawałek galarety II – pierś z indyka, warzywka (pieczone), frytki selerowe, [...]
Banan - Olej rewelka, smak jakiś taki lekko inny, ale mięcho mięciutkie i szybciej chyba się zrobiło. Więc polecam innym :-) Troche się bałem na grill psikać bo napisane na puszce, że flammable :P Btw, kończy mi się aktualny spalacz: Możecie coś sklepowego polecić? Jak te produkty, które testujecie? Czy jest szansa, że cokolwiek bez johy będzie [...]
Banan - Olej rewelka, smak jakiś taki lekko inny, ale mięcho mięciutkie i szybciej chyba się zrobiło. Więc polecam innym :-) Troche się bałem na grill psikać bo napisane na puszce, że flammable :P Btw, kończy mi się aktualny spalacz: Możecie coś sklepowego polecić? Jak te produkty, które testujecie? Czy jest szansa, że cokolwiek bez johy będzie [...]
kaszmirko, widziałam u azzi bodajże, że używasz mąki z alnatury, mi żytni chleb ładnie wychodził na szrocie z kauflandu, dość grubo mielonym, a najlepiej wymieszanym z drobno zmieloną mąką http://cms.vkmuehlen.artundweise.de/outputFileData/1605990/Roggen-Vollkornschrot_gross.jpg
[...] wiem dokładnie jak to z tym typem mąki jest. Musi być napisane dodatkowo, że to pełnoziarnista/razowa (na niej nie jest napisane), czy sam wysoki typ o tym mówi? To jest ta mąka - http://nokautimg2.pl/p-11-45-1145b2fa71b173135fa6444602c68eba500x500/maka-pszenna-typ-1850-graham-bio-900g-100g-babalscy.jpg W internecie znalazłem też takie zdjęcie - [...]
kittie, a to po fińsku można mówić nie będąc Finem? \-) Mnie przed zginięciem z głowdu w Helsinkach ratowały napisy po szwedzku na żarciu w marketach. Bo za chvja nie ogarnęłabym, co jest mąka a co owies, gdybym miała na fińskich napisach polegać %-)
[...] bo już go nie mam w misce, ale zawsze robiłam tylko z żytniej pełnoziarnistej spróbuj z dodatkiem drożdży na początek, tak jak obli mówi :-)) jak zakwas jest młody, a mąka prawdziwa pełnoziarnista, ciężka, to przyda mu się wspomaganie - może nie mieć tyle siły żeby chleb udźwignąć im starszy zakwas, tym więcej siły ma - progres robi ;-) [...]
dzięki, ale nie dowiedziałem się w końcu jak to jest z tą pełnoziarnistością :) czy typ mąki to określa, czy musi być dopisane pełnoziarnista? i właśnie tak jak na dwóch pierwszych zdjęciach - to jest ta sama mąka tylko jedno opakowanie jest starsze a drugie nowsze, czy ta druga jest lepsza bo ma napisane 'razowa'?
Macie, kobity, jakiś sposób, żeby się mąka razowa troszkę kleiła? Chciałam zrobić kiedyś na grilla takie coś ala maca, ale z razowej mi się kruszy.:-? woda z maka tylko ..tylko nie za geste....jak tak nawet pierogi robie
leah oj ja tez sie do pierogow przymierzam, ale mam poprostu stracha przed zytnia ;-) a ciasto recznie wyrabiasz czy maszyna? a widzisz tu jest pies pogrzebany ...robie z pszennej 2000 nie zytniej ...choc kiedys nie mialam pszennej tylko zytania i tez poszlo , znaczy takie placki zrobilam...woda, maka, oliwa z oliwek , rozwalkowalam, miseczka [...]
Panowie kupiłem dziś jakiś chleb wieloziarnisty. Patrząc na skład, można wywnioskować, że jest to chleb idealny ... (?) Czy jednak coś tutaj oszukane? Skład surowcowy: 1. Mąka żytnia. 2. Mieszanka wieloziarnista. 3. Drożdże. 4. Sól. Jakie mniej więcej przyjąć b/t/w dla niego? Kcal 237, B 6, T 1, W 47 ? Poglądowa fota jak on wygląda. [...]