[...] kolego nie na temat piszesz. co do roznicy pasteryzowane jest napewno bezpieczniejsze pod wzgledem flory bakteryjnej. a po twoim pierwszym poscie mam wrazenie ze mylisz mleko pasteryzowane z UHT. a ze laktoza hamuje wchlanianie bialka - nie doczytalem sie nigdzie, wiec nie bede dyskutowal. w ogole to jak ktos widzi problem w mleku ( sam nie [...]
[...] z plastikowego opakowania. Co z tym wszystkim jest nie tak? Przetworzone produkty mają bardzo zły wpływ na nasz organizm. Powyższy posiłek byłby wporządku gdybyś wykorzystał mleko i ser prosto od krowy pasącej się na trawie, zaś płatki owsiane byłyby pełnoziarniste i z ekologicznej uprawy. Dlaczego? W procesie produkcji wykorzystywana jest masa [...]
po co ci to mleko wywal pewnie jeszcze UHT gotujesz to juz wogole... mleko zabija... zjedz najlepiej makaron ciemny + jakies bialko porzadne bo mleko to jest lipa na posilek po treningu...
[...] on jest przetworzony i gorszej jakości, niż jakiś "eko" i domowy, ale bakterie tam też sobie żyją... Wystarczy wziąć świeży i dobrej jakości kefir, jogurt czy zsiadłe mleko (jogurty mogą nawet zawierać wyselekcjonowane szczepy probiotyczne), kupić jak najlepsze mleko - min.2-3,2% tłuszczu, nie UHT, tylko lepiej pasteryzowane w niskiej [...]
[...] mleka do temp ok 90 dokladnie nie pamietam na okres kilku sekund wiec spokojnie tam sie nic nie denaturuje ze jest sama woda. Co do uht to jest to poprostu sterylizowane mleko a nie sama woda. Mleko od rolnika ma w zaleznosci od pory roku od 3.7 lato do 4,5 nawet w zime. Smietanke sie odwirowywuje na wirowkach i zostawia pewien procent ktory [...]
[...] owsianych, mleka UHT. Co z tym wszystkim jest nie tak? Przetworzone produkty mają bardzo zły wpływ na nasz organizm. Powyższy posiłek byłby wporządku gdybyś wykorzystał mleko prosto od krowy pasącej się na trawie, zaś płatki owsiane byłyby pełnoziarniste i z ekologicznej uprawy. Dlaczego? W procesie produkcji wykorzystywana jest masa [...]
[...] ciezko skomentowac 8, pasteryzowane nadal ma lekko alkalizujace. uht szczerze nie pamietam 9, nie czytalem o tym konkretnie, problem kogos kto sery robi, nie tego kto pij mleko. 10, do tego punktu w kontekscie dyskusji nei warto sie odnosic 11, nie w takim czasie procesu i temperaturze. wporzadku, nie zarzucam ci braku wiedzy, jednak wydajesz [...]
Zarówno odżywkę białkową jak również gainer powinno się pić tylko i wyłącznie z wodą. Jedynym wyjątkiem jest mleko od zdrowej "wiejskiej" krowy, pasącej się na trawie. Dlaczego? Pierwszą kwestią są alergie. Z badań wynika, iż na nietolerancję laktozy cierpi co czwarty człowiek. Laktoza w dużym stopniu obciąża układ pokarmowy wywołując problemy [...]
[...] i węglowodanów. Warto poczytać na ten temat więcej informacji: http://potreningu.pl/articles/914/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona Do nabiału zaliczyć możemy: - mleko, - twarogi, - ser żółte, - mleczne napoje fermentowane, - śmietanę. Bez wątpienia mleko, szczególne UHT jest najgorszym jakościowo produktem wśród nabiału. Nie ma w nim [...]
Mleko jest spoks, byle nie UHT i pasteryzowane. Przy "procesie UHT" niszczone są minerały i witaminy. Śmieszy mnie nagonka na mleko podczas gdy jest 101tys produktów bardziej szkodliwych dostępnych na pułkach sklepów np. słodzik. Zmieniony przez - konar128 w dniu 2009-03-24 21:54:53
Płeć : Mężczyzna Wiek : 16 Waga : 55 Wzrost : 177 Cel treningowy : masa Śniadanie I Płatki Owsiane 100 g Mleko UHT 3,2% tłuszczu 200g Chleb Szynka wiejska Ser gouda Śniadanie II Jogurt 1.5% Banan Posiłek przed treningiem Pierś z kurczaka / wieprzowina z koscia 100g Ryż biały / makaron / kasza 100g Ogórek / pomidor [...]
Ten link, który podałeś niestety mnie do nieczego nie przekonał Również czytałem kilka badań i tak masz racje - picie mleka po treningu będzie dobrym rozwiązaniem jeżeli nie sotsujemy odżywek. Kolejna sprawa to fakt, iż mleko uht różni się znaczaco od mleka prosto od krowy. Pozatym temat był w czym rozpuszczać odżywke - w wodzie.