No wlasnie, teraz zauwazam, ze kazdych kilka g ma znaczenie dla calego dnia, czy poszczegolnych posilkow (jak te okolotreningowe). Oto kolejne podejscie, bardziej zbalansowane: I posilek: Ogórek Pomidor Jaja kurze całe Orzechy włoskie (ok 30g) (salatka) II posilek: Makrela wędzona (ok 150g) Ogórek + Kefir 2% tłuszczu III posilek: Mięso z piersi [...]
[...] dobra opcja. Białko z twarogu wolno się wchłania, po treningu potrzeba czegoś szybkowchłanialnego. Najlepsze zestawy moim zdaniem ryż + cyc ryż + tuńczyk ryż + panga / mintaj Banan bezpośrednio po treningu to dobra opcja. Tylko, że potrzeba by było jakiegoś białka do tego. Ja ostatnio po treningu mam zestaw 30 g elite whey protein + banan [...]
[...] lub bez tluszcy to dodajesz kapke oliwy, jezlie wolno same sa ok. Nr.1 twarog -kaziena ktora wchlania sie najdluzej, dajesz pol tlusty i masz katabolizm z glowy. ZAmiennie: Jaja tluste ryby np. makrela, łosoś Chude ryby+kapka oliwy np.tunczykw puszce w sosie wlasnym+oliwa, czy mintaj+oliwa Czasami miecho chude+oliwa. Tyle... Pzdr.
tak ryby jak najbarzdiej Mozesz dawac raz kure/raz rybe. Pamietaj aby w posilakch okolotreningowcych byly one chude np. wlansie panga czy mintaj. A w inncyh posilakch np. w robocie nie okolotreningowo moze byc ona tlusta np. łosos czy makrela. Pozdrawiam
Posilek potreningowy to WWzlozone o wysokim IG +bialko Najlepiej sprawdza sie np. ryz bialy/makaron/ziemniaki +chude mieso(piersi kurczaka czy ryba (mintaj) . Posilek ten do 20-30min po treningu MAX.
Po treningu skup sie na calym posilku zjedzonym do 20-30min po nim skonczonym. WWzlozone(z wysokim IG)+bialko Najlepiej np.ryz bialy/makaron dluzej gotowany czy ziemniaki+chude mieso/ryba np.piersi kuraka czy mintaj.
Ryba - mintaj opiekana w jajku z dodatkiem panierki która dostarcza mi ciotka z Włoch Ciezko powiedziec co to jest wyglada jak prazone platki kukurydziane lekko zmielone, bardzo chrupkie.Reszta białego proszku to jakies przyprawy o ostrym charakterze.Najpierw opiekam w jajku z dodatkiem tego proszku, pod koniec smazenia posypuje papryką, pieprzem [...]