Mam maly problem jestem w drugim tyg na cyklu cp + mono i nie wiem jak i gdzie przeziebilem migdaly mam cale czerwone i sliny przelykac nie moge, bylem u lekarza i dal mi antybiotyk mam dalej brac cp i mono?
Obniża ryzyko zawału i depresji. Poprawia pamięć. Ale nie każdy. Gdzie szukać tego dobrego? Nie tylko w oliwie z oliwek. Jakiś czas temu opublikowano wyniki badań, które dowiodły, że dieta niskotłuszczowa wcale nie zmniejsza ryzyka zawału, raka piersi i okrężnicy u kobiet, jak sądzono wcześniej. Jednak to nie powód, żeby od razu smażyć na obiad [...]
Nasze ciało pracuje ciągle nad zachowaniem równowagi przemian chemicznych. Jedząc i pijąc, dostarczamy organizmowi składników mineralnych, niezbędnych do utrzymania stanu równowagi kwasowo-zasadowej, który jest jednym z podstawowych warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu. Typowymi objawami sugerującymi zakwaszenie organizmu dla [...]
A ja chory :( :( migdaly mam podpuchniete i powiekszone ze no masakra i nie umiem przelykac :(((( ehh z tymi kapami to nei am smiesznie dzisiaj mnie z kumplami babka z histy z***ala z gory na dol bo dala mojej wychowawczyni kartki z wiedzao szkole keidy trwaal instytucja pelna nazwa zalozyciele i w goloe no to sie podpisalem renata beger wyznawcy [...]
[...] dobrego specjalisty w okolicach Wrocławia. Dodam tylko ze bylem juz u wielu lekarzy, bralem pare lekow uodparniajacych (m.in. Ribomunyl i Luivac), co wiecej mam wyciete migdaly i to tez nie pomoglo, naprawde juz stracilem nadzieje ze kiedys pozbede sie tej dosc dziwnej przypadlosci. Oczywiscie nie chcialbym zebyscie mi pisali rady typu: [...]
Migdały mają bardzo dużo tłuszczów nienasyconych (33,7g/100g), orzechy wloskie znacznie mniej (4,2g/100g)... Jak na razie mam ze wszystkich tluszczow 42% jednonienasyconych, czy to zle? W jaki sposób wcinać oliwę...? Smażyć na niej?
Musli - Musli to bardzo dobry powód, żeby wstać rano z łóżka. I nie chodzi o gotowe musli ze sklepu, tylko zrobione własnoręcznie z tego, co najbardziej lubisz. Składniki, które podaję, to tylko sugestia. Możesz je zastępować, usuwać, dodawać, aż uzyskasz Twój indywidualny zestaw musli. Zestaw, dzięki któremu nawet wczesny poranek stanie się [...]
Oto moja pierwsza dieta. Zapotrzebowanie wyliczylem na ok. 3700 kcal (jestem aktywny fizycznie). Wzrost 185cm, waga 73kg, ektomorfik (cel - masa of course). Bialko 2g/kg mc, tluszcz 2g/kg mc, WW 6g/kg mc 1 posilek Mleko 3,2% 150g Pł. owsiane 60g Twarog poltlusty 50g Smietana 12% 100g Cukier (do smaku, nie opieprzajcie mnie :P) 10g B 24g T 23g WW [...]
Ważna jest ogólna proporcja kwasów tłuszczowych omega-3/omega-6 - 1/3-9. Przedział jaki podałem jest duży, ale uwierz mi wiele osób nie ma nawet proporcji 1/9 tylko np: 1/20. Właściwa proprocja jest bardzo ważna. Nasiona słonecznika przesuwają proporcję w stronę kwasów tłuszczowych omega-6. Być może u Ciebie z proporcją nie jest tak żle i wtedy [...]
ellis jak mozesz to zajrzyj tutaj: http://www.sfd.pl/temat296230/ i ocen moja diete :P "Orzechy laskowe i migdały zawierają dużo neutralnych jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, nimi też możesz urozmaicać dietę." Czyli moge np zrobic ze 2 dni w tygodniu orzechy włoskie 2 dni laskowe i 2-3 dni migdały? czy jeszcze bardziej [...]
[...] Osaczyc. Migdaly sparzyc, zdjac skorki. Bulke namoczyc w mleku, odcisnac, zemlec razem z oczyszczonymi i dobrze oplukanymi watrobkami. Przelozyc do miski, dodac rodzynki, migdaly, sol, cukier, zoltka roztarte z maslem i wymieszac. Bialka ubic na piane, polaczyc z farszem i jeszcze raz wymieszac wszystkie skladniki, by utworzyly jednolita mase. [...]
ja nie widze przeszkod zatem platki owsiane, rodzynki, migdaly, moze suszony banan wsypac do blendera zalac goraca woda odczekac 5-10 min dosypac 30g bialka dolac wody I mixowac 20-30 secund Ja zjadam kazdego dnia 2-3 porcje po 100g musli
[...] Osaczyc. Migdaly sparzyc, zdjac skorki. Bulke namoczyc w mleku, odcisnac, zemlec razem z oczyszczonymi i dobrze oplukanymi watrobkami. Przelozyc do miski, dodac rodzynki, migdaly, sol, cukier, zoltka roztarte z maslem i wymieszac. Bialka ubic na piane, polaczyc z farszem i jeszcze raz wymieszac wszystkie skladniki, by utworzyly jednolita mase. [...]