SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Mam jeszcze kilka innych rozwiązań. Np. Każdy owoc - po za bananem i winogrono - ma 10g wegli na 100g. Nie ważne czy ma 8 czy 12. U mnie owoce mają zawsze 10g na 100g. Pieczywo jeśli nie ma na etykiecie to 50%wagi to węgle. No chyba że to jakiś tostowy czy bułki na sztuki/Burger hotdog Jeśli nie to ważę pieczywo i 50% wagi to węgle. I tyle. [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-02-28 19:01:11 Szacuny postu: 4 (cały temat: 0)
  • Niedziela - DNT Tniemy dalej. 59g wegli 59g fatu 260g białka 1) /SFD/2017/3/27/cec0601e6bd64b7ebf6b86f7ab1167a4.jpg /SFD/2017/3/27/c55c83c266084a57b79e37af3f16a9b5.jpg 150g parowek 200g chicken tenders Baton Ciastko białkowe Maliny 2) /SFD/2017/3/27/c6f9e0a2326345d0aa642abb874480a6.jpg 250g kiełbasek Pudding Jabłko ...to a propo dyskusji o [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-27 13:06:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja skacze ......do sklepu po mięso heheh

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-04 17:18:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Btw Do wyboru do koloru. Mięso bez żadnego sosu, to jak kawa bez mleka /SFD/2017/4/14/035c6eb610a74782974f9a16c2a76486.jpg

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-14 21:34:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Próbował ktoś kiedys jeść kuraka czy jakieś inne mięso z sosem zero? Mam kokos z ananasem. Rewelka. Od poniedziałku w sumie wpada. Lepiej na mięsie niż prosto z butli. /SFD/2017/4/28/e9a144607ffe447cab07e6c82db6e4b3.jpg Zmieniony przez - solaros w dniu 2017-04-28 20:12:48 Zmieniony przez - solaros w dniu 2017-04-29 00:10:48

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-28 20:11:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Próbował ktoś kiedyschce jeść kuraka czy jakieś inne mięso z sosem zero? Mam kokos z ananasem. Dokładnie ten sam smak używałem do tortilli na słodko-ostro. Smażyłem naleśnika/tortillę, do środka szły warzywa i pokrojony kurczak. Zalewałem to tym sosem i posypywałem chilli. Mistrzostwo świata. Jak placka nie chcesz, to polej sosem i posyp chilli.

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-28 20:28:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie każdy lubi mięso na słodko. Ja uwielbiam. Jak chinczyk to zawsze na słodko leci. Ale znalazłem jeszcze lepsza rewelacje. Chociaż jeśli chodzi o makro. Smakowo nie wiem. Podejrzewam że papier. Ale liczy się objętość / makro / i oszukanie głowy. /SFD/2017/4/28/f4415e6e6702476a8798f9d582b2965b.jpg [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-04-28 23:11:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A jak nie możesz ocenić ile mięso ma tłuszczu ? Chodzi mi głównie o frankfurterki, kiełbaski ? ( wyroby miejscowe, gdzie etykiety nie masz, bo kupujesz w mięsnym ) I pytanie o parówki ? Jakieś z kurczaka czy z indyka ? Jak je liczysz, bo jak patrzę na etykiety i kalkulatory to fat'u dużo mają, a u Ciebie sporo tego na talerzu

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-13 11:36:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A jak nie możesz ocenić ile mięso ma tłuszczu ? Chodzi mi głównie o frankfurterki, kiełbaski ? ( wyroby miejscowe, gdzie etykiety nie masz, bo kupujesz w mięsnym ) I pytanie o parówki ? Jakieś z kurczaka czy z indyka ? Jak je liczysz, bo jak patrzę na etykiety i kalkulatory to fat'u dużo mają, a u Ciebie sporo tego na talerzu w PL chyba nie ma [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-13 13:12:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak wyglądają? Tak wyglądają że nie robie ich wcale. Heh. Ogólnie uznaje zasadę Masa to masa. Minimalizacja innych aktywności do zera. Niepotrzebnych aktywności. Nie mam na myśli spaceru z kobietą czy biegu do sklepu po mięso. Ale na siłowni tylko trening oporowy. Nic więcej. Dlaczego? Unikam adaptacji. Skupiam się głównie na manipulowaniu [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-16 14:01:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sol, wszystko robisz w actifry? wlasnie sobie zamowilem taka i sie zastanawiam. Chodzi mi o mieso , burgwy, kielbasy itd? $edit, ok juz nie wazne znalazlem w poprzednich postach Zmieniony przez - CooCaine w dniu 5/18/2017 3:39:32 PM Zmieniony przez - CooCaine w dniu 5/18/2017 4:39:58 PM

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-18 15:38:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sol, wszystko robisz w actifry? wlasnie sobie zamowilem taka i sie zastanawiam. Chodzi mi o mieso , burgwy, kielbasy itd? $edit, ok juz nie wazne znalazlem w poprzednich postach Zmieniony przez - CooCaine w dniu 5/18/2017 3:39:32 PM Zmieniony przez - CooCaine w dniu 5/18/2017 4:39:58 PM Nie wszystko wszystko bo zupy nie zrobisz Heheh Ale tak [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-05-18 23:23:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No nie zgodzę się. Jeżeli jest naturalna to jest to dobra sylwetka jak na 15 lat, tym bardziej że wiele mięsa więcej nie nałożysz (o ile w ogóle). Wiadomo, że przez pierwsze lata mięso ładnie wchodzi ale potem juz nie jest tak kolorowo.

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-06-05 14:12:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Niestety. Ja też najlepiej się czuję do 200 g węgli ed. Powyżej to już ciągłe wzdęcia, a w pracy, jak jadę w trasę w bankowozie z innymi ludźmi, to nie jest przyjemne(w końcu nie wypada pozbywać się nadmiaru gazu w takiej sytuacji;-)) Teraz jak chcę dodać nieco kalorii, to raczej z tłuszczu idzie, główne mięsa u mnie to: mięso z ud kurczaków, [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-07-06 10:20:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wiesz ? Nie tylko o sam brak fatu chodzi. Bardziej o to, ile trzeba sprzątać po smażeniu heh. Dlatego taki actifry kocham- bo wrzucam i mam spokój. Potem zalewam wrzątkiem. Trochę poruszam i umyte......... ;) BTW Czy burgery lub inne mięso wyjdzie takie samo kiedy porównamy Actifry/ lub piekarnik vs smażone na tłuszczu No nie. Przyjemniej ja [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-07-21 16:01:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nigdy proch nie przebije prawdziwej żywności. Wyjątkiem są sytuacje "szpitalne" że tak powiem. Ja mam.trochę inne zdanie - o nim niżej- ale argument jest taki że to żywność przetworzona. Chemia. Nie do końca pewny skład. Bo nigdy pewności nie masz. Ciężko się nie zgodzić. Ale to błędne koło. Bo czym jest obecnie pierś z kurczaka kupowana w [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-07-29 11:45:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jeszcze na dziś /SFD/2017/8/6/5296e80c1907463c980c893ca93a801c.jpg Na razie wpadły jaja plus mięso (zdjęcie wyżej). Teraz. 350g parowek z indyka 80g sera 50g orzechów 30g czekolady /SFD/2017/8/6/424eff2125144bd986d79b0dbba3d539.jpg Zmieniony przez - solaros w dniu 2017-08-06 00:15:13

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-06 00:13:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ciągle piszę o wytapianiu fatu. O stratach fatu/ ubytku fatu podczas obróbki termicznej. Stratach rzędu 40%. Czego się niestety nie da oszacować. Straty sięgają ok 40%. Może być 20. Może być i 50%. Mniejsza z tym. Chodzi o samo pojęcie strat. Nie wiem jak każdy uważa, ale spotkałem się że stwierdzeniem że szukam tylko wymówki aby sobie więcej [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-06 15:35:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ....nawet jak robię burgery które mają 2.5g fatu na sztukę- zawsze coś fatu zostaje w pojemniku. A pieke zawsze bez użycia fatu z zewnątrz. Do tego mięso po jest po prostu "suche". I nie , nie chce aby nagle każdy zacząć jeść tłuste mięsa i miał wyyebane na Fat. Ale warto o tym.pamiętać że coś takiego istnieje. O stratach wegli raczej mowy [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-06 15:40:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mięso w środku jest suche w pozytywnym czy negatywnym znaczeniu? Kiedyś myślałem o Acti, ale odpuściłem. Może czas wrócić do rozmyślań ;-)

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-06 15:56:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)