SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Czyli proponujesz w udzie zważyć całość, potem rozebrać udo i ponownie zważyć kość, skórę, chrząstki i ogólnie rzeczy, które się wyrzuca. A na końcu wyliczyć procent niejadalnych składników i odejmować od masy całkowitej. I na jednym przykładzie, tym wzorem ważyć każde mięso przed przyrządzeniem. Dobrze zrozumiałem? Zmieniony przez - Fetniaczek w [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 4000 Data: 2015-11-10 17:39:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Raimunda poszukuje Zen

    Post
    Ladies SFD

    Dziękuję Bziu! Nastawienie zdecydowanie jest, szczególnie, że mi dobrze idzie 8-) Dzień 14, poniedziałek DNT Picie: woda, herbata, kawa Warzywa: cukinia, papryka, szczypior Suple: vit D3, vit K2, spirulina Aktywność: brak Miska: czysta, liczona Samopoczucie: głodna. Dziś się okazało, że źle poiczyłam mięso i powinnam była zjeść więcej. I zamuliłam [...]

    Odpowiedzi: 1390 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 17:11:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czesc. Jak wiadomo mięso z kością i skórą tak jak np. uda, podudzia, ćwiartki itd podawane są w tabelach kalorycznych przed obróbką, czyli na surowo. Chyba nikt jednak nie obiera ich przed włożeniem do piekarnika. Wiadomo, że mięso pod wpływem, pieczenia, smażenia itd. zmienia swoją wagę. I teraz moje pytanie. Jak to wliczacie? Nie znalazłem odp [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 4000 Data: 2015-11-10 17:02:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta w dni wolne od pracy.. ??

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    staram sie mniej wiecej 100g ryzu/makaronu/kaszy etc polaczyc z ok 150jakiegos bialka (mieso, ryby) i jeszcze zostale posilek poranny w ktorym pozwalam sobie na wieksza ilosc wgw prostych jakies kanapki + posilek wieczorny ( bez wegli lub minimalnie) serek wiejski wymieniaszny z tunczykiem i wazywami. oczywiscie w kazdy posilku zdrowe tluszcze [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 2287 Data: 2015-11-10 15:41:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziekuje bardzo za szybką odpowiedz :) Jeśli chodzi o mięso jem go bardzo mało, tylko pierś z kurczaka.

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2637 Data: 2015-11-10 13:34:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • @MaGor- Mam nawet mały pojemnik substancji, która wytopiła się przy pieczeniu karkówki. Jak karkówka pochodzi z domowego chowu to jest to tłuszcz. Jak jest kupiona w sklepie a zwłaszcza w markecie to mięso przed sprzedażą jest nasączane różnymi substancjami chemicznymi dla zwiększenia wagi i objętości i trwałości . Te substancję są legalne ale czy [...]

    Odpowiedzi: 3630 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 11:42:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • @Shadow78-Niszcząc jej odkwaszające działanie Ale to z perspektywy miłośnika diet z półwyspu Indyjskiego. Gdzie właśnie mięso jest produktem zakwaszającym.

    Odpowiedzi: 3630 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 11:11:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 18

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    5 jajek, 10-15g majonezu, camambert 50-60g, mozarella 100g, biały ser 100-150g, awokado 50g, orzechy włoskie/migdały/pekan 20-30g 1-2 w tygodniu mięso wieprzowo-wołowe lub wątróbka Zwiększ z oliwy, tłustych ryb, czasami olej kokosowy i powinno być ok.

    Odpowiedzi: 3989 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 10:51:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • białko

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Wszystkim co zawiera białko: mięso, jaja, ryby, nabiał dobrej jakości (aczkolwiek z umiarem).

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 483 Data: 2015-11-10 10:45:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Raupe ja się wtrącę bo kiedyś warzyłam uda przed i po obróbce z kością i bez i straciły na wadze ok 30%. Czyli wpisujesz mięso z udka indyczego ze skórą lub bez ok. 330 gr. Oczywiście są to szacunki bo kość kości nie równa :)

    Odpowiedzi: 1278 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 10:20:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Omlet fajny :) chyba spróbuję. Tymczasem mam pytanie, wybacz że trochę śmiecę Ci w dzienniku, ale uważam Cię za osobę pełną wiedzy żywieniowej :) Gotuję rosół na indyczej girze. Cała gira wraz z kością waży 475 g. Jak wyliczyć wagę mięsa? Kcal na sfd liczą samo mięso bez kości (jak sądzę). Zmieniony przez - raupe w dniu 2015-11-10 09:29:53

    Odpowiedzi: 1278 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 09:29:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 18

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    5 jajek, 10-15g majonezu, camambert 50-60g, mozarella 100g, biały ser 100-150g, awokado 50g, orzechy włoskie/migdały/pekan 20-30g 1-2 w tygodniu mięso wieprzowo-wołowe lub wątróbka

    Odpowiedzi: 3989 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 08:40:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • sobota - 7/11 - DT /SFD/Images/2015/11/10/cb9c9770336b4f7684838eb987ea5073.png /SFD/Images/2015/11/10/0432ba6aa81342c09319b1f333fb870b.png Czas postu: ~16h Czas uczty: ~8h +/-1h Przed treningiem: Pure power 14g Cytrulina 3g Bcaa 10-15g Na treningu: BCAA 10-15g Waxy Mazie 30g Zaraz po treningu (15-30min): Eaa 15g Kreatyna HCL 2-3g Beta Alanina [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 00:45:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • piątek - 6/11 - DT /SFD/Images/2015/11/10/97a46447ce474a0ba695d90b1a02f722.png /SFD/Images/2015/11/10/c0f029676e9348e4bf7dd2175a56a781.png Czas postu: ~16h Czas uczty: ~8h +/-1h Przed treningiem: Pure power 14g Cytrulina 3g Bcaa 10-15g Na treningu: BCAA 10-15g Waxy Mazie 30g Zaraz po treningu (15-30min): Eaa 15g Kreatyna HCL 2-3g Beta Alanina [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-10 00:39:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czego Pawle PAM nie uznajesz ? A zapytam Was o tatar, wiem,że Koniu chyba jadł z lidla /czy biedry, Przemo można szamać bo widziałem jest tego w lodówkach? Generalnie to nie wiem jak to jest, jeśc surowe mięso ,no ale ludzie sobie chwalą. Dzień 239. Poniedziałek 9.11 Dzień treningowy. Dawno nie biegałem, to w ramach aero po treningu syknąłem [...]

    Odpowiedzi: 543 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-09 22:49:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • noi napewno nie bylo suche mieso. ale wskazowka na wadze mi sie zgadzala :D troche smieszne jak sie patrzy z perspetywy czasu..

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 2324 Data: 2015-11-09 22:39:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mariusz Żaba: MPJ 2015 str 34, Kłodzko 44

    Post
    Przygotowanie do zawodów

    Wczoraj dzien nietreningowy, nic się nie działo, leniuchowanie i gotowanie%-) ~~~~~~~~~~~~ 9.11.2015 nogi: czwórki ciezko, dwójki lekko, łydki Dziś już nie było tak lekko, nogi mocno pociśnięte;-) 1. Siady tylne r8+regres2 serie 2. Fronty 5x15-12 regres 2 serie z hantlami (filmik) 3. Suwnica pionowa 5x15+regres jednonóż 4. Mcnpn hantlami 4x15 [...]

    Odpowiedzi: 1472 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-09 20:21:45 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 18

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Czyli ryż z piersia kuraka. Dzieki myslałem ze to niebedzie dobry pomysl o 20:00. A jak w wtorek tylko biegam o 19:00 to tez tak moge jesc ? Np o 17:00 Ryz z dzemem i mieso o 20:20 ryz i cyc to bedzie dobrze ?

    Odpowiedzi: 3989 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-09 16:04:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mieso, kazdy rodzaj praktycznie tluste ryby sałatki na bazie majonezu ciasta placki lody mleczka kokosowe, śmietany - desery trzeba tylko posiedziec troche w kuchni a majac do dyspozycji 500g tluszczy mozna zrobic wszystko bo bedzie Low Carb a wcale nie musi byc Low Kcal Ja bym upiekł blache ciasta, dobilem miesem i tyle %) Zmieniony przez - [...]

    Odpowiedzi: 17286 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-09 14:36:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • /SFD/Images/2015/11/9/0c77b6786be4419caf0fc2c2d2c4150d.jpg Nie od dziś wiadomo, że na preferencje żywieniowe oraz sposób realizacji jadłospisów ukierunkowanych na konkretny cel wpływ posiadają rozmaite czynniki, niekoniecznie związane stricte z samym pokarmem. Jednym z takich czynników, wynikających z naturalnych jak i kulturowych uwarunkowań [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 672 Data: 2015-11-09 08:00:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)