SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • NIEDZIELA 11.10.2020 DT Na ten moment niedziele będą raczej dniami bez treningu siłowego. Przez ubiegłe 2 tygodnie ćwiczone było w sobotę i niedzielę, a w tygodniu roboczym wtorek i czwartek. Przy mojej pracy umysłowej konieczne było takie rozwiązanie w trakcie tygodnia ponieważ na końcówce redukcji przestałem już ogarniać "mózgowo" pewnych [...]

    Odpowiedzi: 157 Ilość wyświetleń: 9348 Data: 2020-10-11 14:46:20 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ja np gotowane mięso takie z rosołu mega lubię, mimo że rosołu nie lubię xD ale właśnie ogólne to jem duszone

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 18:15:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tylko tego nie smażysz nie wiadomo jak dlugo, tylko wrzucasz te kawałki (ja lekko je przyprawiam przed podstawami jak sol , pieprz) dosłownie na chwilę na palelnię , na duży ogień, z każdej strony 'zamykasz' mięso i wtedy przerzucasz i zaczynasz dusic nie moge sie doszukac u siebie w blogu ,bo to kiedys robiłem dość czesto i opisywałem na pewno [...]

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 21:14:54 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ja dodam, że jeśli dodasz paprykę czerwoną pokrojoną do wody podczas duszenia to każde mięso zawsze jest bardziej miękkie. Czarna magia ale tak jest i to było sprawdzane u mnie w rodzinie kilkanaście razy %-)

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 21:22:08 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ja dodam, że jeśli dodasz paprykę czerwoną pokrojoną do wody podczas duszenia to każde mięso zawsze jest bardziej miękkie. Czarna magia ale tak jest i to było sprawdzane u mnie w rodzinie kilkanaście razy %-) papryka perfect, ja wczoraj robiłem gulasz wieprzowy, masakra moge go zjesc 1 kg na raz %-) ale troche juz roboty z krojeniem cebuli, [...]

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 21:25:36 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • PONIEDZIAŁEK 12.10.2020 DT Ciąg dalszy deloadu w tym tygodniu. Na pewno do czwartku, w czwartki ocena postępów, wnioski i ew. zmiany lub korekty planu. Rozkład dnia: 5:00 pobudka, szklanka ciepłej wody z octem jabłkowym, szczyptą soli himalajskiej i połówką cytryny 5:15 cardio - rowerek 30min Dziś DT - PULL 1. wznosy ramion z hantami w podporze na [...]

    Odpowiedzi: 157 Ilość wyświetleń: 9348 Data: 2020-10-13 08:48:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Według Światowej Organizacji Zdrowia niedobór cynku dotyka około jednej trzeciej światowej populacji i jest odpowiedzialny za około 16 procent infekcji dolnych dróg oddechowych, 18 procent malarii i 10 procent chorób, przy których występuje biegunka. Podsumowanie Cynk jest ważnym składnikiem odżywczym dla naszego zdrowia. Zarówno jego niedobory, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1504 Data: 2020-10-13 13:14:18
  • Ja też teraz kurę gotuję w wodzie ale bez finezji bo w soli/kurkumie/pieprzu/liście laurowe/czosnek granulowany :D i tak sobie z 30min pyrka :D Jak dla mnie mega opcja i tak jak piszesz mięso jest takie kruche :)

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 06:25:44 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Jak ktoś mi mówi kruche mięso, to już wiem że ma wióry %-) polecam do 15min góra gotować i zobaczyć różnice, póki mięso nie odda całej wody, bo się włókna rozdzielą :)

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 07:34:16 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • oki sprawdzę w sumie :) A powiedz mi Ty najpierw gotujesz wodę z tymi przyprawami i dopiero jak się zagotuje to dajesz mięso? Czy zaraz je dajesz? Zmieniony przez - winterR w dniu 2020-10-14 08:10:55

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 08:07:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Do wrzątku i póki ponownie nie zawrze to czekam z kolejnym kawałkiem, gotuję od ostatniego wrzuconego ok 12min. Tu masz tylko ściąć całe mięso, jak za długo się kisi to wiązania puszczają i wszystkie te soki wypływają Nie podałem wielkości kawałka, to jest albo duży filet z kury cały, a indyka kilogramowego kroje na 3 równe części 4 jeśli jest [...]

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 08:26:29 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • WTOREK 13.10.2020 DT Dzień treningowy - PUSH + wznosy do konkursu 8 s po 50 p na koniec treningu %-) Rozkład dnia: 5:00 pobudka, szklanka ciepłej wody z octem jabłkowym, szczyptą soli himalajskiej i połówką cytryny 5:15 cardio - rowerek 45min Dziś DT - PUSH 1. wyciskanie hammer płasko - 12/10/8/6 2. rozpiętki floor-fly 12/12/10/8 3. krzyżowanie [...]

    Odpowiedzi: 157 Ilość wyświetleń: 9348 Data: 2020-10-14 09:00:23 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • bułka wysoko bialkowa

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    no dokladnie, nawet w zabkach idzie mieso wyrwac awaryjnie8-)

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 12015 Data: 2020-10-14 09:15:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zróbcie se z mielonej piersi z indyka spaghetti i wtedy nie ma problemu czy kruche mięso czy wióry %-)

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 11:54:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja polecam zakupić maszynkę do mięsa, koszt nieduży (dałem chyba 150zł), i tak jak patryk pisze, czy to spaghetii, czy pulpety (do środka cebulka, pieczarki, i też można zmielić), czy nawet pasztet zrobić (ugotowane mięso zmielić, z uprażonymi pieczarkami i cebulą, trochę musztardy do środka, przyprawy wedle uznania) i na wafle czy pieczywo ;-) [...]

    Odpowiedzi: 18883 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 12:29:16 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • 14/10/2020 Anabolic Diet Kwarantanna edition 1. Jajki 2. Mięso mielone i warzywki 3. Serek wiejski z miesem i warzywami /SFD/2020/10/15/88cb09848f1d48bcae288ce7fde95924.jpg /SFD/2020/10/15/cf56bf2c9ae140cc9b04c3f1fb016476.jpg /SFD/2020/10/15/72a547a1446a4eeab2ae763aa9753cf9.jpg

    Odpowiedzi: 6296 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-15 06:28:02 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • ŚRODA 14.10.2020 DNT Na ten moment środy będą raczej dniami bez treningu siłowego. Ze względu na pracę będę się skłaniał ku DT w pon-wt i potem czw-pt. tak aby w weekend mieć active-reset :-) Po wtorkowym wyzwaniu ze wznosami bocznymi samopoczucie oceniam na pozytywne :-) obolałość umiarkowana, ruchomość tez ok. Nie ma tragedii - myślałem że [...]

    Odpowiedzi: 157 Ilość wyświetleń: 9348 Data: 2020-10-15 09:38:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ---TANIE KUPOWANIE---

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Nie wiem jak u Was ale ja co kupię mięso w Tesco to śmierdzi masakra..

    Odpowiedzi: 8181 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-15 13:36:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ---TANIE KUPOWANIE---

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Nie wiem jak u Was ale ja co kupię mięso w Tesco to śmierdzi masakra.. ja rzadko kupuję w tesco, chociaz mam je 300m od domu, ale jak już kupowałem czy to wołowinę czy kuraka to nigdy nie mogłem narzekać na jakość tego mięsa

    Odpowiedzi: 8181 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-15 14:31:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak wliczyć szynkę

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam , jeżeli chodzi Ci o szynkę jako wędline to musisz wiedzieć , że bez wątpienia takie produkty mają zdecydowanie więcej minusów niż plusów. Do tych pierwszych zaliczyć należy wysoką cenę, słabą jakość czy obecność niebezpiecznych dla zdrowia substancji. Z kolei do plusów brak konieczności stosowania obróbki termicznej i ewentualny [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1738 Data: 2020-10-15 17:29:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)