Śniadanie nie ma pełnowartościowego białka, bułki grahamki barwione są najczęśćiej karmelem, jak chcesz pieczywo kup z piekarni miejscowej żytnie na zakwasie, ser harvit co to? Szynki wymień, są przetworzone mocno. ( jaja, ryba, mięcho, podroby) Ważymy przed obróbką (nie dawaj gotowana pierś, tylko mieśo z piersi z kurczaka) wafle raz na jakiś [...]
A ja tak zapytam. Potrzebujesz 6 posiłkow? Spkojnie mogą byc 4. Ja rano jem jajka, potem dwa takie same posiłki ryz/kasza plus mięso i na kolację dużo ww plus jakies 100 g produktu białkowego. Jakbym miala jeść 6 różnych posiłków dziennie, to musiałabym rzucić pracę.
Trzeba więc odejść od tego mitu. Nie ma sensu jeść przed snem ciężkostrawnego twarogu. Lepsze jakościowo będzie mięso, ryby, jaja w formie pełnowartościowego posiłku z węglowodanami i tłuszczami. http://potreningu.pl/articles/2039/cztery-powody-dla-ktorych-warto-jesc-weglowodany-w-posilkach-wieczornych [...]
2g białka/kg masy ciała to już spora ilość i w zupełności wystarczy, więc warto zmniejszyć to w diecie. Do posiłków warzywa, szynka do wywalenia. Daj za nią mięso a nie przetworzone wędliny. Ostatni posiłek śmiało może być pełnowartościowy a nie same jaja. Masa ciała nie jest wyznacznikiem efektów. Są nimi obwody ciała i wygląd sylwetki.
Zapewne to mięso podbijało ci kaloryczność. Zacznij od początku . Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Musisz wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne: https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz 300 kcal [...]
Nie podbijało, liczyłem kalorie bardzo dokładnie, wiem, że niektórzy nie wliczają warzyw, itd. ale ja zawsze to wliczałem bo lubię mieć pełen obraz czegoś co robię. Mięso wchodziło w pulę kalorii jakie wcześniej miałem/mam teraz.
Za daleko idziesz w swoim myśleniu na temat mięsa. Przede wszystkim spalanie tkanki tłuszczowej nie zachodzi w stałym, równomiernym tempie. Na początku chudnie się szybciej, później coraz wolniej, ale mogą być też okresowe przestoje. Tempo Twojego chudnięcia mogło mieć niewiele wspólnego z jedzeniem czy niejedzeniem mięsa, bardziej ze zmianami [...]
Produkty dodawaj przed obróbką a nie gotowy smażony filet. Kompletnie bez sensu. Ktoś smażył go na 20ml tłuszczu a Ty na 5ml i wprowadzasz produkt błędnie. Szynki/wędliny do eliminacji. Daj za niej mięso, np szynka, schab, łopatka. Mąka pszenna, masło orzechowe, serek homogenizowany do wywalenia. Za olej rzepakowy daj kokosowy. Poza tym wrzuć [...]
Wiele zależy od tego co, ile i jak smażysz. Jeżeli poprawnie, to wliczasz dodaną ilość tłuszczu. Wsiąknie ona w produkt. Jeżeli niepoprawnie, to np mięso będzie w nim pływało. Wtedy nie należy się zastanawiać, czy wliczać ten tłuszcz cały a nad tym aby poprawnie smażyć.
[...] Jestem pod wrazeniem, ze zauwazyles, ale tez zaniepokojony, ze az tak widac :/ co do jaj to jadam 5 codziennie rano. W ostatnich 2 posilkach to zamiennie jakies chude mieso, sporadycznie ryba lub wolowina w posilku ostatnim. Co jakis czas dorzucam orzechy laskowe bez soli lub maslo orzechowe z bananem itp. jako uzupelnienie diety, [...]
Mięso to zależy co było np. na promo, jadam kurczaka, fileta czasem siepne rybkę. Podbijam oliwą tłuszcze bo tne koszty :) Ryż to jadam biały, zwykły, kaszę, czasem makaron pełnoziarnisty. Ten posiłek z twarogiem i serkiem wiejskim podbija białko i nie wiem czy dobrze, że go dodałem. Zostawić sam serek wiejski po szkole ? Musli uwielbiam :D
Ale to się "kupy" nie trzyma... Piszesz o cięciu kosztów,a wrzucasz 600 g mięsa z piersi kurczaka, którego i tak organizm nie wykorzysta... Skoro ważyłeś przed obróbką, to do tabelki wpisujesz "mięso z piersi kurczaka bez skóry", czy jakoś tak.. To zdecydowanie zmiania postać rzeczy, bo ważący 200 g ugotowany kawałek kurczaka przed gotowaniem [...]
Jeśli masz bf 20% radziłabym zastanowić się nad redukcją. Wrzuć zdjęcie do wglądu. http://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mi%C4%99%C5%9Bniowej-t1132868.html Grahamki często barwione są karmelem. Wymień np. na żytnie, dżem wymieniłabym na świeże owoce, wędzone ryby od czasu do czasu [...]
Jak już Flex zaznaczył tłuszczy masz bardzo mało, może to doprowadzić do problemów z hormonami. Także odniosę się może najpierw do kaloryczności, która jest za niska. należałoby wyliczyć raz jeszcze zapotrzebowanie, co pomoże Ci mniej więcej oszacować ile powinieneś jeść, to co przedstawiasz to na redukcję dla kobiety ;-) [...]
Więc zacznę od tego co wyszło po obliczeniu na nowo zapotrzebowania kalorycznego :) Więc według wzoru TDEE = BMR + TEA + TEF + NEAT wyszło mi zapotrzebowanie TDEE=2928kcal. Jeśli chodzi o bieganie, basen itp. to nie widzę przeciwwskazań ponieważ moja waga nie świadczy o tym że to sam tłuszcz :) uprawiam sporty od małego a na siłowni spędziłem [...]
Możesz jeść każde mięso. Są one dobrym źródłem białka a dietę należy urozmaicać. Kwestia tego jak przygotujesz ten schab. Smażony na oleju słonecznikowym, w panierce zdecydowanie nie. Polecam poczytać o podstawach diety zbilansowanej: http://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana
Margarynę palmę wyrzuć w ogóle. Smaż na maśle klarownym, oleju kokosowym - jeśli coś na słodko, na smalcu tez można, ale do słodkiego nie pasuje. Moim zdaniem jedzenie 7 razy dziennie zniechęca do jedzenia i trzymania diety, bo jest uciążliwe. Jak Ci ryż nie wchodzi - jedz makaron Zamiast obrzydliwie suchego ryżu z piersią polanych oliwą zjedz [...]