Witam ! Mam na imię Bartek, mam 17 lat. Wzrost - 173 cm Waga- 63 kg Aktywność fizyczna - trening streetworkout 4-5 razy w tygodniu po około 1,5-2h Jem 4 posiłki dziennie i chciałbym spytać czy nie jest w nich przypadkiem za dużo węglowodanów. Przykładowe posiłki w ciągu dnia: 1. śniadanie - jajecznica na masle z trzech jajek oraz 2 kanapki z [...]
Co to jest ten Tempeh? Asia tempeh jest produkowany z fermentowanej soji. Bez obróbki termicznej jest dość mdły w smaku, ale po zamarynowaniu w przyprawach i potem poddaniu obróbce termicznej jest nawet smaczny. Dobry zamiennik białka zwierzęcego. Mnie tylko trochę struktura nie pasuje, bo bardzo przypomina mięso. Mąż mój myślał, że wcinam [...]
Wcinam rano 150 g płatków owsianych z owocami (jabłko, grejpfrut, gruszka, pomarańcz), później w odstępach 3-4 godzin po dwie kanapki (4 kromki chleba razowego jakieś mięso i warzywa), o 16 obiad (taka praca), ćwiczenia i ostatni posiłek po 20 (zazwyczaj jakiś twaróg, serek wiejski, czy tp). Może tak być?
[...] pomidorowym zrobionym na szybko z koncetratu po treningu bezposrednio Owoce , najczesciej jablka w celu uzupelnienia glukozy we krwi 3 posilek tak jak 2 posilek 4 posilek , mieso , ryze , kasze itp , w sosie pomidorowym bo to lepiej sie zjada , i dodaje mala lyzeczke oliwy z oliwek i jablko 5 posilek , pol kostki twarogu poltlustego z ryzem lub [...]
08.11 DNT Dieta: Dzień V nietreningowy Aktywność: Pole dance- na progres już nie liczę ale daję radę :) Brzuch: Wzdęty Suplementy: mama DHA, Śniadanie: Feta, makrela, cebulka, ogórek kiszony Przekąska: Makaron + truskawki z kakao Obiad: Makaron + mięso mielone z szynki, cukinia, papryka, pomidor Kolacja: Placki ziemniaczane z mozarella i [...]
Środa 9 listopada DNT Miska Kasza jaglana, jabłko, olej kokosowy, figa i morele suszone,twaróg owczy Zupa z dyni, kasza gryczana,smalec gęsi, mięso z kurczaka,sałata,oliwą z oliwek,musztarda Amarantus,olej kokosowy, figa i morele suszone,marchewka,jogurt owczy Chleb gryczany, sałata, ser kozi,mięso z kurczaka Aktywność: lamparcice dzień 2, [...]
http://www.sfd.pl/%21_VADEMECUM_DZIA%C5%81U_KUCHNIA_%21-t639838.html Miliard przepisów, brać wybierać. Poza tym, czym się różni normalne spaghetti od kulturystycznego? Gotujesz makaron, podsmażasz mięso z pomidorami, wywalasz na ugotowany makaron. Taka moja rada: nie zakładaj miliona tematów z pojedynczymi pytaniami, naprawdę, od pojedynczych [...]
93 % a np mieso wolowe beef master ma 98 a jak je smazylem ostatnio to cala patelnia zawalona woda i tluszcze wiec czy do konca moznqa w to wierzyc Takim tropem nie powinniśmy niczego jeść z mięsa ze sklepu :)
Dziękuję za wypowiedzi, cenię wasze zdanie, chociaż niektóre odpowiedzi były dla mnie przewidywalne i służyły bardziej upewnieniu się. Jednakże co to pewnych punktów mam wątpliwości. Mówicie Państwo tutaj o wędlinach jako o produktach naszpikowanych chemią, mam wrażenie, że trochę generalizujecie i dzielicie: to jest dobre, a to złe. Często więc [...]
Ale z apetytem bywa różnie i ostatnio mi się ciężko je to mięso z kaszą i sałatki z mozarellą. Na samą myśl mi się niedobrze robi, ale jakoś przełykam :) Mięsowstręt to akurat normalna i powszechna rzecz, szczególnie na początku ciąży. Nawet gdzieś czytałam, że ma to jakieś uzasadnienie, ale nie pamiętam już gdzie ;-) Także z mięsem może być [...]
[...] 15 x 5 kg / 15 x 5 kg D. pompki 1 seria na maksymalna ilość powtórzeń 1 seria 6 sztuk ( ale słabiak :)) ) i potem zrobilam 4 wiec 10 :P Po treningu 20min aerobów na orbitreku... Miskowo nie dobiłam bo mieso mi sie zepsulo juz i musialam improwizowac a czasu nie bylo wiec wpadly panceksy :D /SFD/2016/11/10/678362f281954440b1472116a9b47a9b.jpg
No dobrze..To nie jest tak, ze wędlina hamuje redukcje.. Nie wiem, logikę miałam dawno, ale wnioskując a minori ad maius..:-D skoro mięso już jest naszpikowane chemią i jest złe, to jak z tego mięsa robi się przemysłowo wędlinę po raz drugi szpikując to mięso chemią.. To chyba wędlina nie jest lepsza od mięsa.. Ale mogę się mylić. No ale mamy [...]
Wiele zależy od tego co, ile i jak smażysz. Jeżeli poprawnie, to wliczasz dodaną ilość tłuszczu. Wsiąknie ona w produkt. Jeżeli niepoprawnie, to np mięso będzie w nim pływało. Wtedy nie należy się zastanawiać, czy wliczać ten tłuszcz cały a nad tym aby poprawnie smażyć.
Hej wszystkim. Mam pytanie - jak to jest ze zmianą ilości białka czy węglowodanów w produkcie po obrobce termicznej. Czy wynika ona ze zmiany gramatury związanej z obróbką (puszczanie wody przez mięso, nasiąkanie wodą przez ryż itd), czy tez proces obróbki cieplnej w jakiś sposób redukuje makro (np. niszczy białko czy co tam). Tzn. jeśli surowa [...]
Hej wszystkim. Mam pytanie - jak to jest ze zmianą ilości białka czy węglowodanów w produkcie po obrobce termicznej. Czy wynika ona ze zmiany gramatury związanej z obróbką (puszczanie wody przez mięso, nasiąkanie wodą przez ryż itd), czy tez proces obróbki cieplnej w jakiś sposób redukuje makro (np. niszczy białko czy co tam). Tzn. jeśli surowa [...]
09.11.2016 DNT Dzień niby okej, poćwiczyła nogą, w zamian za siady stepowe, do których przełamać się nie mogłam porobiłam lekkie siady w futrynie drzwi i całkiem okej wychodziły. Zrobiłam 3 serie po 10 powtórzeń uważając na to, by kolana nie wychodziły poza stopę, starałam się... Wieczorem noga znów spuchnięta...torbiele bolały. Do lekarza się [...]